3G ile Turkcell’li yaşam başlıyor

3G ile Turkcell’li yaşam başlıyor

Teknoloji 28.07.2009, 15:53
3G ile Turkcell’li yaşam başlıyor

CİLİV: 3G’YE EN HIZLI İNTERNET VE

EN UYGUN FİYATLA BAŞLADIK

 

Turkcell, internet paketi alan müşterilerine Turkcell 3G modem VINN’ı hediye ediyor.

Üstelik ilk üç ay sadece 19 TL…

  

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 3G’de de liderliğini sürdürecek. Turkcell, bugün (28 Temmuz 2009) genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 3G döneminde sunacağı 30 yenilikçi ürün ve servisiyle bu hizmetlerin fiyatlarını açıkladı.

 

Ali Poyrazoğlu ve ekibinin Turkcell 3G’ye özel hazırladığı skeçle sahneye gelen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “İleride bu güne dönüp baktığınızda Türkiye’nin tarihinde çok önemli bir olaya tanıklık ettiğinizi hatırlayacaksınız” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bu vizyonu çok önceden gördük, Türkiye’nin potansiyeline inandık ve kendimize görev edindik. 3G’yi en çok biz istedik. En sonunda bu önemli teknolojiyi Türkiye’ye kazandırdık. Türkiye’de ilk 3G demosunu biz yaptık. 3G’yi Türkiye’ye getirmek bizim en büyük hayalimizdi. Bugün bu hayali gerçekleştirdiğimiz için çok heyecanlıyız, bir o kadar da mutluyuz. Turkcell olarak buna önderlik etmekten büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Hepimize hayırlı olsun.”

 

Turkcell, 3G’de 5 ayda 3 yıllık yol aldı

 

Türkiye’nin 3G’ye geçişini çok doğru bir zamanda yaptığını da söyleyen Süreyya Ciliv, 3G teknolojisinin ergenlik değil, olgunluk döneminde olduğunu; sektörün ise hem teknolojik ekipman ve cihaz, hem de içerik olarak çok olgunlaştığı bir dönem yaşadığını belirtti. Ciliv, “3G ile yeni bir dünyaya adım atıyoruz ve bu dünya fırsatlarla dolu. 81 il merkezinde 30 Temmuz’da hizmete açacağımız 3G teknolojisinde, nüfusun yaklaşık %60’ını şimdiden kapsadık. Bu oran aslında bizim ilk üç yılda erişmemiz gereken değerdi. Biz buna 5 ayda eriştik. Türkiye’nin teknoloji lideri Turkcell, 3G döneminde kalite, servis, ürün ve genişbant gibi ayrıcalıklarla hayatınızı değiştirecek.” diye konuştu.

 

Ciliv ayrıca, Turkcell’in 3G uluslararası dolaşımdaki liderliğini de vurgulayarak, müşterilerine 100 ülke ve 177 operatörde de 3G hizmeti sunacaklarını söyledi. Böylece Turkcell müşterileri, sadece Türkiye’de değil dünyanın 100 ülkesinde 3G hızında mobil internet kullanıp, e-postalarına erişebilecek ve ek bir ücret ödemeden sevdikleriyle görüntülü görüşme yapabilecek.

 

Mobil internet dünyasına en hızlı erişim: VINN

 

Turkcell’in 3G için hazırladığı yeni ürün ve servisler hakkında da Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu bilgi verdi. “Bugüne kadar sizi meraklandırdık, şimdi size merakınızı gidermenin en hızlı yolunu sunuyoruz” diyen Develioğlu, önce ADSL hızında her an her yerden internete bağlanma fırsatı sunan Turkcell 3G modem VINN hakkında bilgi vererek data paketlerini açıkladı.

  

 “En hızlı mobil internet, en uygun fiyata Turkcell 3G”de diyen Lale Saral Develioğlu, 21 Nisan’da data fiyatlarında yaptıkları indirime 3G döneminde yarı yarıya daha indirim eklediklerini açıkladı. Turkcell, 4GB internet paketini aylık 39 TL’ya alan müşterilerine Turkcell 3G modem VINN’ı hediye ediyor. 4GB paket alan Turkcell’liler, üstelik ilk üç ay sadece 19 TL ödeyecekler.

 

Turkcell, ayrıca 21 mbps hızla dünyanın en hızlı 3G modemi olan VINN’ı da ayrı bir seçenek olarak müşterilerine sunuyor. Turkcell, 3G Multimodem VINN ile de, sabit ücret ödemeden, evde, işyerinde, 3G kapsaması olan her yerde mobil internete birden fazla kişinin aynı anda bağlantı sağlayacak.  

 

3G ile Turkcell’li yaşamın kapıları açılıyor

 

Turkcell’in 3G ile sunduğu yeni servisleri de tanıtan Develioğlu, müşterilerin iş ve özel yaşamında merak ettiği her şey için cepten interneti yoğun olarak kullanacaklarını ifade etti. Turkcell’in Gözz, sim kartlı netbook ve notebooklar gibi cihaz tekliflerini, Mobil TV, Konuşan Poster, VideoBul, VideomFacebook’ta gibi servisleri hakkında bilgi veren Develioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Turkcell, 3G dünyasında 30 yeni ürün ve servis ile müşterilerimize yaşamlarını zenginleştirecek, iş ve özel hayatlarını kolaylaştıracak pek çok avantaj sunacak. Müşterilerimizi, en geniş kapsama alanı ile en uygun fiyata sunduğumuz Turkcell 3G ile tanışmaya davet ediyorum. Tüm müşterilerimiz bu dünyadaki geniş ürün ve servis yelpazesi içinde kendilerine uygun bir hizmeti, bir cihazı mutlaka bulacaklar.”

 

İşitme engellilere ücretsiz görüntülü çağrı merkezi hizmeti…

 

Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener de, basın toplantısında Turkcell 3G’nin kurumlara özel fırsatlarıyla ilgili bilgi verdi. Turkcell müşterilerinin, Global Bilgi’nin Görüntülü Çağrı Merkezi’nden hizmet alacağını söyleyen Yener, işaret dili bilen müşteri temsilcileri sayesinde bu servisten işitme engelli müşterilerinin de yararlanacağını, üstelik ücretsiz hizmet alacaklarını vurguladı. Görüntülü Çağrı Merkezi çözümünü kurumsal müşterilerine de sunduklarını anlatan Yener, Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası’nın da kendi müşterilerine Turkcell’in çözümü ile bu hizmeti başlatacaklarını söyledi. Görüntülü Çağrı Merkezi hizmeti sunacak kurumların, müşterilerine görüntülü olarak daha kaliteli hizmet sunacaklarını, video desteği ile hızlı ve etkin çözüm üreteceklerini, daha kısa sürede ve verimli hizmet verilebileceklerini söyledi.

 

Turkcell, kurduğu demo alanında 3G ile sunduğu 30 yeni ürün ve servisini de tanıttı. Turkcell, bu tip demo alanlarını müşterilerinin bulundukları yerlere taşıyarak kullanıcılara anlatmaya devam edecek ve kendilerine en uygun 3G servislerini yakından tanıtacak.







 

3G HAKKINDA

 

 

3G nedir?

 

 

·         3G en son mobil iletişim teknolojisidir.

·         Bu teknoloji ile hayatımıza her yerden kablosuz bir şekilde ADSL hızında internete erişim, görüntülü görüşme, cepten televizyon seyretme ve hayatımızı hızlandıracak, kolaylaştıracak ve eğlence katacak daha pek çok katma değerli servis girecektir.

 

·         Dünyada 3G:

 

o    2009 un ilk çeyreği sonunda dünyadaki toplam 3G abone sayısı 449 milyona ulaştı.

o    Avrupa’da 3G teknolojisi 2002 yılından beri kullanılmaktadır. Bugün baktığımızda Avrupa’da 3G abone penetrasyonu %20 seviyelerindedir.

 

Türkiye’de teknolojiye yatkın ve mobil interneti kullanmayı seven genç bir nüfus var.  2008 yılında 2007’ye göre VAS gelirlerimizi %27 büyütürken, toplam gelir içindeki payını  aynı dönemde %12’den %14’e çıkardık.  

 

·         Neden Turkcell 3G?

 

En fazla yerde en hızlı 3G Turkcell’de

 

o    Turkcell 30 Temmuz 2009 itibariyle 3G hizmeti vermeye başlayacaktır.

o    Turkcell, 3G’yi 81 il merkezinde aynı anda başlatıyor.

o    Turkcell, altyapısına 2009’da 1.3 milyar USD yatırım yapıyor.  

o    Turkcell, bugün 2G kapsamada 16 bin baz istasyonuyla en yakın rakibinden %40 daha fazla baz istasyonuna sahip ve en yaygın kapsamayı sağlıyor.

o    Turkcell, 840 milyar TL vererek en geniş kapasiteli A tipi lisansı aldı.

o    Turkcell, 3G şebekesini saniyede 21 megabit hız imkanı veren HSPA+, yani en son 3G teknolojisi ile kuruyor. Yapılan testlerde Türkiye’de ilk kez 28 mbps hıza ulaştık.

o    30 Temmuz sadece bir başlangıç. 3G teknolojileri hızla gelişip evrimleşiyor. 3G şebekesindeki ana tedarikçimiz Ericsson ile 3G’nin gelecek mobil teknolojisi olan LTE için de şimdiden anlaşmamızı yaptık.

o    LTE (Long Term Evolution) için Turkcell şebekesi üzerinde izinlerimizi alarak test çalışmalarına bu yıl içinde başlayacağız.

 

En yenilikçi ve kullanışlı 3G servisleri Turkcell’de

 

       Turkcell, teknolojide öncüdür, BusinessWeek’in yayınladığı dünyadaki en başarılı teknoloji şirketleri sıralamasında 6 yıldır üst üste yer alıyoruz ve bu yıl 35. sıradayız.

       300’den fazla mühendisi ile Turkcell Teknoloji Turkcell’in teknolojide itici gücüdür.

       Mobil kamera ile evinizi, işyerinizi görüp güvenliğinden emin olabilirsiniz.

       Mobil TV ile en çok izlenen televizyon kanalları cebinizden izleyebilirsiniz.

       Google,MSN ve Facebook’u cebinizden kolayca kullanabilirsiniz.

       Turkcell-im’den yüzbinlerce şarkı, video, içerik, uygulamaya kolay ve hızlıca ulaşabilirsiniz.

 

En ileri teknoloji uygun fiyata Turkcell’de

 

       3G’ye geçebilmek için ihtiyacınız olan en ileri teknoloji:

       3G’li telefonlar,

       3G modemler,

       3G’li netbooklar uygun fiyat ve ödeme seçenekleri ile Turkcell’dedir.

       Turkcell, en yeni ve en hızlı 3G teknolojisini getirirken mobil interneti daha rahat kullanmanız için internet birim fiyatlarını ucuzlattı.

       İnternet paketleri ile 3G hızında internete bağlanmak uygun fiyata Turkcell’de.

       Turkcell’de görüntülü görüşme, konuşma fiyatına yapılır.

 

 

 

 

 

 

 

Turkcell 3G ile mutlaka yapılması gereken şeyler:

 

1.        Şehir hatları vapurundayken cepten ya da laptopunla internete bağlanarak gazete okumanın keyfine varmak

2.        Derbi maçında gol olduğunda arkadaşını görüntülü arayarak ortamı göstermek

3.        İş toplantısı yüzünden maçı kaçırmışsan cepten izlemek

4.        Tatilde gördüklerini, arkadaşlarına göstermek için beklemeden, videosunu çekip anında facebooktan arkadaşlarınla paylaşmak

5.        Kız arkadaşına iPhone 3G’den Paris-Eiffel kulesini canlı seyrettirerek romantik ortam yaratmak

6.        İşte mola verdiğinde evdeki çocuğun uyuyuşunu telefondan seyretmek

7.        mp3 çalarını evde bırakmak ve cep telefonundan yüz binlerce şarkı arasından en sevdiklerini anında dinlemek

8.        Bankanı görüntülü çağrı merkezinden arayarak, işlemlerini yapmak

9.        Müşteri görüşmene netbook ile giderek en son müşteri bilgilerini anında görerek satış yapmak

10.     Yolda gördüğün ilginç bir olayı cep telefonunla kankana anında internetten canlı göstererek, kameramancılık oynamak

11.     Bahçede, piknikte, tatilde mobil TV ile sevdiğin programları kaçırmadan izlemek

 

Turkcell’in 3G yatırımları

 

·         Turkcell olarak 15 yıldır olduğu gibi en yeni teknolojileri Türkiye’ye getirmeye 3G ile de devam ediyoruz. 3G için hazırlıklarımızı 5 yıldır sürdürüyoruz.

·         3G’ye yaptığımız yatırımın Türkiye’nin geleceğine yapılan uzun vadeli bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin bilgi toplumu olma yolunda ivme kazandıracak bir adım olarak görüyoruz ve bu teknolojinin Türkiye’ye yapacağı katkıdan heyecan duyuyoruz.

·         Türkiye’nin kalkınmasında itici güç olacak 3G teknolojisine en yüksek yatırımı yine Turkcell yapıyor: Dünyada ekonomik krizin etkisini artırdığı bir ortamda gerçekleşen 3G ihalesinde de teknolojideki liderliğimizi sürdürerek A tipi lisansı, KDV dahil 422 milyon Euro yani yaklaşık 1 milyar TL ile en yüksek teklifi vererek aldık.

o    Lisans bedelleri: (%18 KDV dahil)

§  A tipi lisans           Turkcell                  422,44 milyon Euro / Yaklaşık 1 milyar TL

§  B tipi lisans           Vodafone                295 milyon Euro / Yaklaşık 600 milyon TL

§  C tipi lisans            Avea                       252 milyon Euro / Yaklaşık 500 milyon TL

·         3G altyapı yatırımları da dahil bu yıl ülkemize 2,1 milyar TL (1,3 milyar dolar) teknoloji yatırımı yapacağız.

·         A tipi lisansındaki 40 Mhz, uzun vadede, 3G servislerinin daha çok aboneye, daha yüksek kapasiteyle ve daha kaliteli bir şekilde ulaştırılması için Turkcell’e avantaj sağlayacak.

·         40 Mhz, yani geniş frekans, 3G’nin devamında, LTE’ye geçişte bizi rakiplerimizden bir adım öne çıkaracaktır.

·         A tipi lisans, yoğun nüfusun yaşadığı bölgelerde yüksek kalitede hizmete imkan tanıyacak. Bu kapasite Turkcell 3G kullanıcısına “yoğun trafiğe rağmen rahat ve hızlı hareket edebilme” olanağını tanıyacak.

·         Turkcell, 3G şebekesini dünyanın önde gelen iki tedarikçisi olan Ericsson ve Huawei ile kuruyor.

 

Turkcell 3G hazırlıkları

Yorumlar (0)
14
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 31 14