En Popüler Türk Twitch Yayıncıları Kimdir?

Teknoloji 06.02.2024, 18:58
En Popüler Türk Twitch Yayıncıları Kimdir?

Dijital dünyanın oldukça yaygın hale gelmesiyle birlikte birçok farklı iş yapan birçok platform ortaya çıktı. Bunlardan biri olan twitch de son derece fazla kullanıcıya sahip. Ancak instagram ve youtube gibi platformlar kadar da yaygın değil. Twitch kullanıcıları genellikle bir konu ya da konularda uzman olan kişilerden oluşuyor. Dolayısıyla ağırlıklı olarak oyunlarda kullanılıyor. Twitch kullanıcılarını diğer platformlardan ayıran en önemli şey ise para kazanmanın daha zor olduğudur. Burada para kazanmak diğer platformlara göre daha zordur çünkü burada para kazanmak için diğer izleyicilerin bağış yapması gerekir. Bu da normal izlenme ve abone sayılarından kazanmaya göre daha zordur.

Twitch platformu ilk ortaya çıkışı yalnızca oyun ve oyuncular için olsa da artık geliştikçe daha farklı alanlarda da faydalanılabiliyor. Özellikle online oyunlara meraklı olanların kullandığı twitch, ülkemizde de son derece popüler olarak kullanılıyor. Twtich yayını yapanlar kadar bunları izleyenler de son derece fazla. Peki, twitch nedir, nasıl kullanılır, en popüler Türk twitch hesapları hangileridir gibi soruları merak ediyorsanız işte içeriğin detayları…

Twitch Nedir?

Twitch, bir video kayıt yöntemidir. İster canlı olarak ister kayıt halinde sunulabilir. İlk ortaya çıkışı oyun ve oyuncular için olsa bile zamanla geliştirilerek günlük olarak daha farklı durumlarda aktif olarak kullanılıyor. Sahibi Amazonun sahibi olmasından dolayı da rahat bir şekilde geliştirilmeye devam edilmektedir. 2011 senesinde kurulduğunda ilk amacı oyunların canlı olarak izlenmesine dayanıyordu. Her ay ortalama 45 milyon izleyiciye sahip olan twitch, hala en çok oyun severler tarafından kullanılıyor.

Twitch’de sadece oyuncuları izlemekle kalmıyorsunuz. Aynı zamanda büyük ve popüler oyunların turnuvaları, yarışları ve çeşitli etkinlikleri oluyor ve dünyanın her yerinden birçok oyuncu buna katılıyor. Aynı zamanda sohbet etme aşamasında da konuşmalar olabiliyor. Yayını izleyenler bu konuşma ve sohbetleri de dinleyebiliyor. En önemli özelliği gerçek zamanlı veri akışı olduğu için de son derece popüler olmaya devam ediyor. Aynı zamanda kendine benzer olan da herhangi bir platform yok. Twitchin popülerlik kazanması ise League of Legans adlı LOL de denen oyunla birlikte oldu ve bundan sonra patlama yaşadı. Şimdi birçok oyunla ilgili yayınlar ve yayıncılar mevcut.

Twitch Nasıl Kullanılır?

Twitch nasıl kullanılır ve nasıl yayıncı olunur gibi soruların cevaplarını merak edenler de oldukça fazladır. Twitch, playstation, Xbox, mac gibi ekipmanlara sahip olanlar twitch yayını yapabilirler. Bu sayede canlı olarak başlattığınız oyun videolarınız izlenmeye başlar ve gün geçtikçe daha popüler hale gelebilirsiniz. Youtube’tan farkı yok gibi düşünülse de aslında en büyük farkı canlı akış sağlaması ve oyunlara entegre olmasıdır.  Twitch platformunu bu şekilde kullanarak kullanıcılara canlı oyun akışları sunabilir ve tüm dünyada düzenlenen turnuvalara katılabilirsiniz.

Twitch üzerinden para kazanmak da diğer platformlarda olduğu gibi burada da mümkündür. Burada para kazanmak izleyicilerin size bağış yapmasıyla gerçekleşir. Yani, yayınlarınızı izleyen izleyiciler bunlardan memnun kaldıklarında size bağışlar gönderir. Bu da size ek olarak yansır. Günümüzde hem dünyadan hem ülkemizden birçok twitch kullanıcısı vardır. Bunlar birçok oyunla ilgili yaptıkları canlı yayın akışlarıyla milyonlarca izlenmeye ulaşır ve keyifle takip edilir. Ancak genel olarak değerlendirmek gerekirse genelde Türk izleyicilerin bağış yapmadığı ve dolayısıyla da Türk twtich kullanıcılarının diğer ülkelere göre daha az kazanç elde ettiği görülür. Aynı zamanda dilerseniz başka ülkelerdeki twitch yayıncılarını da izleyebilirsiniz.

Popüler Türk Twitch Kullanıcıları

Twitch hem dünyada hem de ülkemizde son derece yaygın olan platformlardan biridir. Dünyada birçok twitch yayıncısı vardır. Ancak ülkemizdekiler de bu konuda geride kalmış sayılmaz. Son derece başarılı ve yüksek takipçili twitch kullanıcıları vardır. Twitch kullanımı ülkemizde son derece popülerdir. Birçok kişi oyun videolarının canlı yayın akışını yaparlar. İşte ülkemizden popüler olan twitch kullanıcıları:

  • Elraenn toplam 4.2 milyon takipçiye sahip olan popüler twitch yayıncılarından biridir. Geçen sene tam 1 milyon yeni takipçi kazanmıştır. Maksimum izlenme sayısının ise 163 bin olduğu bilinmektedir.
  • wtcN: Ferit Karakaya adıyla bilinen oyuncu, çok eski LoL oyuncularından biridir. Fortnite, Pubg gibi oyunları da yayınlarında oynayan Karakaya, artık tam zamanlı bir şekilde oyun yayıncılığı yapmaya başladı. Toplam 3 milyona yakın takipçisi vardır.
  • PQueen: Yani Pelin Baynazoğlu 2.3 milyon takipçiye sahip olan yayıncılardan biridir. Maskimum izlenme sayısı ise 30 bin küsürdür.
  • Kendine Müzisyen: Kemal Can Parlak tam 2.6 milyon takipçiye sahip olmasının yanı sıra farklı bir tarza sahip olmasıyla da dikkat çeker.
  • Mithrain: Pubg dahil birçok oyunu başarıyla oynayan Mithrain1.7 milyon takipçiye sahiptir. 42 bin civarı izlenmeye sahip olan yayıncı, Twitch fenomenlerinden biridir.
  • RRaenee: 971 bin takipçisi vardır. Maksimum izlenme sayısı ise yaklaşık 20 bindir.
  • Elwind: Neredeyse 1 milyon takipçiye sahip olan Elwind geçen sene tam 34 bin yeni takipçi kazandı.

Tüm bu twitch kullanıcılarının yanı sıra daha birçok kullanıcı vardır. Kimisi yeni aboneyken kimileri yolu ortalamış ve orta seviye kullanıcılar arasında yer alır. Burada önemli doğal olmak ve oyunları gerçekten iyi oynarken bir taraftan da eğlendirmektir. Bu kullanıcılar son derece kısa sürede ciddi takipçi elde eder. Türk twitch yayıncıları genel olarak benzer oyunlarda etkin olsalar da her birinin tarzı ve oynama şekli birbirlerinden farklıdır. Aynı zamanda oyun esnasında sohbet etmeleri de son derece ilgi çekmektedir. Ülkemizde de twitch yayıncılarına ilgi oldukça fazladır. Birçoğu oyun videolarını zevkle izlerken birçoğu da kendilerini bu şekilde geliştirmeyi amaçlar.

Twitch Türk yayıncılarının yanı sıra dünyada en çok izlenen Twitch yayıncıları da vardır. Ninja, xQc, Auroplay, ibai, rubius bunlardan yalnızca bazılarıdır. Diğer ülkelerdeki yayıncılar ülkemizdekilere göre daha çok kazanıyorlar. Bunun sebebi ise öncelikle ülkemizde yayıncılara bağış yapma alışkanlığının olmamasıdır. Eğer diğer platformlar gibi izlenme ya da takipçi sayısına göre kazanç elde edebilselerdi elbette hepsinin daha çok kazancı olabilirdi. Ancak oyun oynama merakları o kadar fazladır ki bu işi para için yapmadıkları da aşikardır. Yalnızca iyi oldukları alanda eğlenerek kendilerini canlı şekilde yayınlıyorlar.

Twitch, yaklaşık 15 yıldır aktif olan platformlardan biridir. Buraya ilk üye olanlar, yeni üye olanlara göre daha avantajlıdır. Çünkü kullanıcıların çoğu kendi videolarını izlemeye başlamışlardır. Bu da onların daha kısa sürede daha çok izlenmeye ulaşmalarını sağlamıştır. Bu sayede kısa sürede kullanıcıların kısa sürede izlenme sayıları ve takipçi sayıları artmıştır. Şu anda kanal açan yayıncının, 10 yıl önce kanal açan yayıncıya göre işi biraz daha zor olacaktır. Çünkü hem daha çok rakip vardır hem de onlar daha önce açtıkları için daha kolay ilerleme kaydetmişlerdir.

Bir sosyalleşme alanı da olan twitchte oyun oynamayı sevenler ve onları izlemeyi sevenler yer alıyor. Twitch yayıncıları Pubg, LoL gibi popüler olan ve online oynanan oyunları oynayan kişileri izleyenler oldukça fazladır. Bu sayede son derece popüler olan twitch kanalının üyeleri de oldukça fazladır. Twitch kullanıcıları son derece fazla olsa da ilk zamanlarda üye olanlar daha şanslıdır.

Twitch sosyal medya platformları arasında en adı duyulan platformlardan olmasa da aslında dünya genelinde oldukça fazla kullanıcı vardır. Twitch yayıncıları oynadıkları oyunları zevkle gösterdikleri gibi izleyiciler de aynı zevkle izlemeye başladılar. Twitch kullanıcısı ve yayıncısı herkes olamaz. Bunun sebebi ise bunun için oyun oynamak ve gerçekten başarılı olmaktır. Aksi takdirde izleyenler sevmez ve izlenme sayıları da artmaz. Bunun için önce gerçekten iyi oynamak gerekir. Oyun oynarken aynı zamanda sohbet eden twitch yayıncıları da vardır. Bunlar da izleyenler için daha eğlenceli hale gelecektir. 

Twitch platformunda etkin olmak isteyenler öncelikle oynadığı online oyunlarda son derece etkili ve başarılı olmaları gerekir. Böylece hem kendileri yayınlarını başarılı yapar hem de izleyicilerin daha keyif aldığı videolar olmuş olur. Twitch yayıncıları gerek ülkemizde olsun gerek dünyada olsun giderek popülerliğinin arttığı ve izlenme sayısının da katlandığı platformlar arasında yer alır.

Twitch takipçi satın almak istiyorsanız izlenmebayi.com adresine girebilirsiniz. En kaliteli izlenme ve takipçi hizmetleri için https://izlenmebayi.com/twitch-takipci-satin-al/ bölümünden işlem yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)
14
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14