İNGİLİZ SÖMÜRGE BAKANI NE DEMİŞTİ ?
Britanya sömürgeler bakanı Gladiston; 110 YIL ÖNCE İngiliz parlementosu Avan Kamarasında millet vekillerine yaptığı konuşmasında , elinde KUR’ANI KERİM’İ göstererek ; ‘’Bu KUR’AN, Müslümanların elinde, kalbinde, gönlünde ve hayatında oldukça biz onlara hiçbir zaman hakim olamayız ve yenemeyiz. Ne yapıp, edip -YA KUR’ANI ortadan kaldırmalıyız ya da Müslümanları KUR’AN dan SOĞUTMALIYIZ. Bir de halifelik müessesesini mutlaka ortadan kaldırmalıyız’’ demişti. O zaman güneş BATMAYAN imparatorluk diye adlandırılan, dünyanın heryerindeki sömürgeleri, Avusturalya kıtasında doğan güneş Hindistan, Pakistan, Arap yarımadası, Afrikanın bazı bölgeleri İngiltere, Atlas okyanusu, Kanada, ABD, Arjantinle devam eden güneş, batmadan avusturalya kıtasın da yeniden doğuyordu... Bugün güneş DOĞMAYAN ülke olmuştur. İngiltere en kuzeyde tek bir adadır. Sislerin içinde güneşi çok az gören bir konumdadır.
KUR’ANI KERİM Müslümanlar nazarında her şeyin üzerinde mümtaz (şeçkin) bir önemi vardır. Onun harfleri, kelimeleri, ayetleri ve sureleri belli başına eşsizdir, emsalsizdir, harikadır. KURAN’I KERİM Müslümanların elinde, gönlünde ve hayatında olduğu zaman en ileri, en büyük medeniyetleri kurmuşlar. İmparatorlukları yıkmışlar, yerine Ümranlar kurmuşlardır. Asyanın tamamı, Afrika, Balkanlar, Macaristan, İspanya ve Portekiz islamla ALTIN ASIRLARINI YAŞAMIŞTIR. Osmanlı üç kıtada 600 sene dünya lideri olmuştur. Dünyada hiçbir ırka, devlete, imparatorluğa 600 yıl hakimiyet nasip olmamıştır. Osmanlıdan başka…. Onları zirveye çıkaran tek ana unsur KUR’ANI KERİM’DİR.
Müstemleke Nazırı (sömürgeler bakanı) Gladıstonun dediğini İngiliz hükümeti dikkate aldı. Bütün Osmanlı topraklarına ve tüm İslam ülkelerine İngiliz ajanları; en iyi islami eğitim verilerek müslümanmış gibi gönderildiler. Bu ajanlar öylesine çalıştı ki; İslam dünyası 10-15 senede paramparça oluverdi. Osmanlı çöktü. Anadolu ve İstanbul İngiliz, Fransız, İtalyan ve yunanlılarca işgal edildi. Emperyalist çizmeler bugün oldugu gibi o zaman da tüm islam dünyasını işgal etti.
Arabistanda görevli lavrens isimli İngiliz Entilijans servisi ajanının hatıra kitabını okuduysanız, eminim benim gibi sizinde kanınız donmuştur. Oralarda nasıl imamlık yaptığını, islamı anlatıyor gibi yapıp Osmanlıya isyana teşvik ettiğini onları nasıl kandırıp, aldattığını ve kullandığını bi okuyuverin. Bugün halen arap dünyası Lavrensin negatif propagandasının etkisindedir ve Osmanlıya sömürgeci diye bakmaktadır.Halbuki Osmanlı sömürgeleri tarafından SÖMÜRÜLEN bir imparatorluktu.
İstanbul dan Medine ve Mekke ye kervanlar ve hacılar 3-4 ay da zor varabiliyorlardı. Ramazan ayından 1 ay önce yola çıkıyorlar çok zor şartlarda ve güvenlik sıkıntısı içinde gidiyorlardı. Cennet mekan 2.abdülhamit Han İstanbul- Medine demir yolu hattını parasıyla avrupaya yaptıramadı. Bile bile yapmadılar. Çünkü İslam birliğini dağıtmak istiyorlardı. O gün oraların tamamiyle petrol olduğu artık biliniyordu. Bunu Sultan 2. Abdülhamit Han da biliyordu. Onun için Kerkük ve Musul petrol alanlarının tapularını bizzat kendi üstüne yaptırmıştı. Lozan antlaşmasın da bize verileceği kesin olan Musul ve Kerkük, oldu bitti ile elimizden alınıverdi. Tıpkı egedeki 12 ADALAR gibi… Lozanda üstüne üstlük halifeliği kaldırma şartıda önümüze konuverdi. Tarihçilerin yorumuna göre, Balıkesir Zagnos paşa camisinde çok güzel bir hutbe okuyan Mustafa Kemal in niyeti halife olup bütün İslam dünyasına hükmetmekti.
İstanbul-Medine tarihdeki adı ile HİCAZ Demiryolu avrupanın bütün engellemelerine rağmen İslam dünyasından toplanan 4 milyon 500 bin altınla Osmanlı mühendisi ve askeri ile bitirilmiş ve hizmete girmiştir. Medine ye 30 km kala rayların ve vagonların genişliğini Avrupa standartının dışında yaptırmıştır Abdülhamit Han ; herhangi bir askeri işgal anında lojistik desteği orada kesmek ve Medine-i Münevvereye direk girmelerini engellemek için… Medine müdafasını hatırlayın.
KUR’ANI KERİM’E bu kadar bağlı bi millet, KUR’AN ın ilk öğreticisi Hz. Muhammede de s.a.v o kadar bağlı ve saygılıdır. Demiryolu Medineye yaklaşırken tren raylarının altına KEÇE döşettirmiştir, Abdülhamit Han. Trenin takırtısından Efendimiz s.a.v rahatsız olmasın diye……
Onca emek ve altınla yapılan 3000 km demiryolu 8 yıl çalıştıktan sonra, İngiliz ajan Lavrens Müslüman halkı kandıramamış dağda ki eşkiya arap aşiretlerini sahte İngiliz altınları ile kandırmıştır. Demiryolundan bir ray söküp gelene sahte altınları vermiş ve Hicaz demiryolunu harap etmiştir.
KUR’ANI KERİM’İN orta okullarda seçmeli ders olması üzerine düşüncelerinizi paylaşacağımız yazı bizi başka ufuklara götürdü. Bunda da bir hayır vardır diyelim. Sonra devam ederiz.
SELAM VE DUA İLE
Halis Arslan
| İmsak | |||
| Güneş | |||
| Öğle | |||
| İkindi | |||
| Akşam | |||
| Yatsı |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Galatasaray |
25 | 61 |
2. Fenerbahçe |
26 | 57 |
3. Trabzonspor |
25 | 54 |
4. Beşiktaş |
25 | 46 |
5. Başakşehir FK |
25 | 42 |
6. Göztepe |
25 | 42 |
7. Kocaelispor |
25 | 33 |
8. Gaziantep FK |
26 | 33 |
9. Samsunspor |
25 | 32 |
10. Çaykur Rizespor |
25 | 30 |
11. Alanyaspor |
25 | 27 |
12. Gençlerbirliği |
25 | 25 |
13. Konyaspor |
25 | 24 |
14. Antalyaspor |
26 | 24 |
15. Eyüpspor |
25 | 22 |
16. Kasımpaşa |
25 | 21 |
17. Kayserispor |
25 | 20 |
18. Fatih Karagümrük |
26 | 17 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Esenler Erokspor |
30 | 63 |
2. Erzurumspor FK |
30 | 63 |
3. Amed SK |
30 | 61 |
4. Çorum FK |
30 | 56 |
5. Pendikspor |
30 | 52 |
6. Bodrum FK |
30 | 51 |
7. Bandırmaspor |
30 | 46 |
8. Keçiörengücü |
30 | 44 |
9. Iğdır FK |
30 | 44 |
10. Manisa FK |
30 | 43 |
11. Van Spor FK |
30 | 42 |
12. Boluspor |
30 | 41 |
13. Sivasspor |
30 | 41 |
14. Ümraniyespor |
30 | 38 |
15. İstanbulspor |
30 | 38 |
16. Sarıyer |
30 | 35 |
17. Sakaryaspor |
30 | 29 |
18. Serik Belediyespor |
30 | 29 |
19. Hatayspor |
30 | 7 |
20. Adana Demirspor |
30 | 3 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Arsenal |
30 | 67 |
2. Manchester City |
29 | 60 |
3. Manchester United |
29 | 51 |
4. Aston Villa |
29 | 51 |
5. Chelsea |
29 | 48 |
6. Liverpool |
29 | 48 |
7. Brentford |
29 | 44 |
8. Everton |
29 | 43 |
9. Bournemouth |
29 | 40 |
10. Fulham |
29 | 40 |
11. Sunderland |
29 | 40 |
12. Newcastle United |
29 | 39 |
13. Crystal Palace |
29 | 38 |
14. Brighton & Hove Albion |
29 | 37 |
15. Leeds United |
29 | 31 |
16. Tottenham |
29 | 29 |
17. Nottingham Forest |
29 | 28 |
18. West Ham United |
29 | 28 |
19. Burnley |
29 | 19 |
20. Wolverhampton |
30 | 16 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Barcelona |
27 | 67 |
2. Real Madrid |
27 | 63 |
3. Villarreal |
28 | 55 |
4. Atletico Madrid |
27 | 54 |
5. Real Betis |
27 | 43 |
6. Celta Vigo |
27 | 40 |
7. Espanyol |
27 | 37 |
8. Real Sociedad |
27 | 35 |
9. Getafe |
27 | 35 |
10. Athletic Bilbao |
27 | 35 |
11. Osasuna |
27 | 34 |
12. Valencia |
27 | 32 |
13. Rayo Vallecano |
27 | 31 |
14. Sevilla |
27 | 31 |
15. Girona |
27 | 31 |
16. Deportivo Alaves |
28 | 28 |
17. Elche |
27 | 26 |
18. Mallorca |
27 | 25 |
19. Levante |
27 | 22 |
20. Real Oviedo |
27 | 18 |
Galatasaray
Fenerbahçe
Trabzonspor
Beşiktaş
Başakşehir FK
Göztepe
Kocaelispor
Gaziantep FK
Samsunspor
Çaykur Rizespor
Alanyaspor
Gençlerbirliği
Konyaspor
Antalyaspor
Eyüpspor
Kasımpaşa
Kayserispor
Fatih Karagümrük
Esenler Erokspor
Erzurumspor FK
Amed SK
Çorum FK
Pendikspor
Bodrum FK
Bandırmaspor
Keçiörengücü
Iğdır FK
Manisa FK
Van Spor FK
Boluspor
Sivasspor
Ümraniyespor
İstanbulspor
Sarıyer
Sakaryaspor
Hatayspor
Adana Demirspor
Arsenal
Manchester City
Manchester United
Aston Villa
Chelsea
Liverpool
Brentford
Everton
Bournemouth
Fulham
Sunderland
Newcastle United
Crystal Palace
Brighton & Hove Albion
Leeds United
Tottenham
Nottingham Forest
West Ham United
Burnley
Wolverhampton
Barcelona
Real Madrid
Villarreal
Atletico Madrid
Real Betis
Celta Vigo
Espanyol
Real Sociedad
Getafe
Athletic Bilbao
Osasuna
Valencia
Rayo Vallecano
Sevilla
Girona
Deportivo Alaves
Elche
Mallorca
Levante
Real Oviedo