METİNER GAZETECİLERLE BİRLİKTE

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, bölgemizin yerel basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi

Güncel 25.04.2016, 16:32 25.04.2016, 20:02
METİNER GAZETECİLERLE BİRLİKTE

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Gürpınar Güngör Restoran’da gerçekleştirilen organizasyonda bölgemiz yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Büyükçekmece’den sorumlu milletvekili olan Metiner, geçen dönem Beylikdüzü ilçesinden sorumlu milletvekiliyken Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yaptığı sert eleştirilerin ardından geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece’de gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programında yaptığı hizmet için uzlaşma çağrısı ve  ‘Gelin kol kola girelim’ açıklaması üzerine yerel basında çıkan ‘ Ak Partili vekilden 180 derecelik çark’ haberiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Sözlerine siyasi rakip olmanın düşman olmak anlamına gelmediğini vurgulayarak başlayan  Metiner, siyasetin bu anlayışta algılanmasını eleştirerek başladı. Metiner, ‘Türkiye’de şöyle bir siyaset anlayışı var; Birisini seviyorsanız bütünüyle seveceksiniz, sevmiyorsanız büsbütün sevmeyeceksiniz. Yine buna bağlı olarak karşımızdaki rakip olarak değil düşman olarak görme anlayışı var. Zaman zaman hepimiz bu hataya düşüyoruz. Bizim rakiplerimiz olur, düşmanlarımız olmaz. Siyasal bir aidiyetten dolayı insanların birbirlerini düşman olarak görmeleri son derece yanlış. Halkın seçilmiş temsilcileri var. Mesela muhtarlar, belediye başkanları, milletvekilleri. Halkın tercihine saygılıysak, halkımız kimi seçmişse o bizim için saygıdeğerdir. Partisi ne olursa olsun bizim için değerlidir. Yani kişinin kendisine değer vermesek bile halkın iradesine değer verdiğimizden dolayı ona da değer vermek zorundayız. Bir diğer husus, sürekli bir eksiği görme, sürekli, eleştirme suçlama. Yani devasa hizmetler yapıyorsunuz ama bunların hiçbirisini yapmamışsınız gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Halbuki şöyle olması gerekiyor; Bütün bu hizmetleri yaptılar ama şunları da eksik yaptılar, şöyle yapsınlar. Yani hiçbir şekilde rakibimiz olan bir partinin yapıp ettiklerini görmeme gibi bir eğilimimiz var. Bence siyaseti bu zeminden de çıkarmamız lazım. Bir hizmet yapıldığında bunu görmeliyiz. Ben Ak Parti milletvekili olarak bir hizmet yapmışsam bu görülmeli. Farklı partiden bir belediye başkanı bir hizmet yapmışsa ben bunu takdir edebilmeliyim. Böyle bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Bu; birbirimizi eleştirmeyelim, birbirimizin yanlışlarını görmeyelim anlamına gelmiyor. Birbirimizi sandıkta yenmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ama birde nezaket denilen bir şey var. Bazen birbirimize sert sözler de söyleyebiliriz. Ama ne kadar sert sözler söylersek söyleyelim, günün birinde karşı karşıya gelebileceğimizi hesaba katmak zorundayız. Birbirimize bakacak yüzümüz olmalı. Her birimiz bazen bu mesafeleri ortadan kaldıracak üslubu benimseyebiliyoruz. Çok kırıcı olabiliyoruz, bütün bariyerleri yıkabiliyoruz. Bence bu da doğru değil. Ben de yapsam doğru değil, karşı taraf da yapsa doğru değil’ dedi. 

Söz konusu hizmet olduğunda herkesle işbirliği yapacağını dile getiren Metiner, Büyükçekmece’ye yapılacak Küçük Organize Sanayi Sitesi için yoğun çaba sarf ettiğini ve bunun için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’le de işbirliği yaptığını söyledi. Metiner, ‘Ben geçen dönem Beylikdüzü’nden sorumlu milletvekiliydim. Bu dönem Büyükçekmece’den sorumlu milletvekiliyim ama 3. Bölgenin vekiliyim, İstanbul’un vekiliyim. Ben şu an Büyükçekmece’de küçük organize sanayi sitesini hayata geçirmek için Hasan Akgün’le işbirliği yapıyorum. Yapmamalı mıyım? Beldeye bir hizmet kazandırmak istiyorsunuz. Bu hizmetin bir ayağında belediye bir ayağında hükümet var ve hükümeti biz temsil ediyoruz. yani bu hizmeti engellemeli miyiz? Belde halkını cezalandırmanın ne anlamı var? Ben Hasan Akgün’le kıyasıya mücadele ederim. Onu sandıkta yenmek için elimden geleni yaparım. Bir yanlışını görürsem onu sert bir dille eleştirebilirim. O da aynı şeyi bana yapabilir. Ama beldeye bir hizmet söz konusu olduğunda yardımlaşmayacak mıyız? İşbirliği yapmayacak mıyız? Selamı sabahı mı keselim? Efendim sen on gün önce şöyle bir demeç verdin de şimdi niye tam tersini söylüyorsun?  Düşman mı olalım? Sürekli birbirimize düşmanlık mı yapalım? Ben Beylikdüzü’nden sorumluyken bir takım yanlışlıklar konusunda çok sert demeçler verdim. Aynı yanlışları yapsa yine ensesinde olurum. Aynı sözleri yine söylerim. Ama Ekrem İmamoğlu bana gelse dese ki; sayın vekilim ben beldeme böyle bir proje düşünüyorum, hükümetin temsilcisi olarak senden de yardım istiyorum dese bu yardımı asla esirgemem. Siyasi rekabet yardımlaşmanın önünde bir engel değildir. Diyaloğun önünde bir engel değildir. CHP teşkilatlarını da bu anlayış doğrultusunda değiştirmemiz lazım, Ak Parti teşkilatlarını da bu anlayış doğrultusunda değiştirmemiz lazım. Sahada herkes çalışır, halkı ikna etmeye bakar. Seçim zamanı geldiğinde de sandıkta devirmeye çalışır. Tabi ki ben Büyükçekmece’de ve Beylikdüzü’nde CHP’li belediye başkanını devirmek isterim. Bunun için siyasi mücadelemi de sonuna kadar yaparım. Gerektiğinde eleştiririm, soluğum hep ensesindedir. Onun da soluğu benim ensemde olur. Ama beldeye hizmet söz konusu olduğunda çok rahatlıkla işbirliği yapabiliriz. Bunu çok net söylüyorum, küçük organize sanayi bölgesi konusunda buraya geldiğimden beri çok yoğun bir çaba sarf ediyorum. Bakanlıkla görüştüm, Büyükşehir Belediyemizle görüştüm, Hasan başkan ile görüştüm, teşkilatımız ilke görüştüm, herkesi ortaklaştırmaya çalıştım. Benim tek amacım vardı, modern bir küçük organize sanayiye Büyükçekmece’nin ihtiyacı var ve bir an önce yapılmalı. Ben Hasan Akgün’ün elini de sıkarım, kol kola da girerim, o da benim elimi sıkar, koluma girer birlikte dayanışma içinde oluruz. Deniliyor ki; bunun siyasi rantını kim yiyecek? Ne kadar ayıp bir şey. Bir hizmet yaparsınız, halk ona bakarak kendi siyasi tercihini ortaya koyar’ şeklinde konuştu.

Yanlış yapanların her zaman karşısında olduğunu söyleyen Mehmet Metiner açıklamasının devamında, Açık yüreklilikle şunu söylüyorum, hangi partiden olursa olsun beldeye hizmetle söz konusu  olduğunda bana gelirse ben koluna girerim ve o hizmetin gerçekleşmesi için elimden geleni yaparım. Kim buna ne anlam yüklüyorsa yüklesin hiç umurumda olmaz. Bölgede siyaseti doğal mecrasına oturtmalıyız. Tepede zaman zaman siyaset çok kırıcı olabiliyor. Genel başkanlar birbirine karşı çok kırıcı bir dil kullanabiliyor. Ama bunu yerel taşıdığımız zaman hep birlikte kaybederiz arkadaşlar. Yerelde mümkün olduğunca farklı bir dil kullanmamız gerekiyor çünkü yerel dinamikler hemen birbirlerine karşı harekete geçebiliyor ve herkes birbirini tanıyor. Biz dostluk elimizi uzatıyoruz. Tutarlarsa birlikte yol yürürüz, tutmazlarsa canları sağ olsun.  Eleştirilerimizin sonuna kadar arkasındayız. Yanlış yapanların her zaman soluğumuz ensesindedir’ dedi.  

 Yapılacak hizmetler için basın mensuplarına da büyük iş düştüğünü ifade eden Metiner,  ‘Sizden ricam bu yerel işbirliğinin, diyaloğun kökleşmesi için yerel medya olarak katkı sağlamanız. Gelin beldemize hep birlikte hizmet yapalım. Ben hizmetten yanayım. Şu an Çatalca’dan sorumlu değilim ama Çatalca’nın her bir köyüne seçimden sonra 4-5 defa gitmiş bir milletvekiliyim.  Şu an hükümet konağı projesinin yatırım programına aldırdık. Yalıköy’e modern bir balıkçı barınağı projesini yatırım programına aldırdık. Çatalca’nın gittiğimiz her köyünde bizden talep olduğunda her ihtiyaçlarını görmeye çalışıyoruz. Belediye başkanımıza da buradan sesleniyorum, Çatalca’yla ilgili ne tür hizmet projeleri olursa olsun biz kendisinin yanındayız. Partisine bakmayız. Biz  1994’te büyükşehir belediyesini aldığımızda başka bir parti iktidardaydı. O süreci yaşadık. Hükümet üzerinden belediyelerimizin nasıl baskılandığını gördük. Bizim aynı şeyi yapmamız son derece yanlış olur. Bizim siyasi hareketimizin lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bize emrettiği şey  şudur; İnsan odaklı olacaksınız ve hizmet odaklı olacaksınız. Hizmet götürürken de kimsenin partisine bakmayacaksınız. Hizmet söz konusu olduğunda herkesle işbirliği yapacaksınız’ diyerek  Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya da çağrıda bulundu.

 Açıklamasının devamında herkesle diyaloğa açık olduklarını ve dostluk elini uzatıklarını söyleyen Mehmet Metiner, ‘ Biz elimizi uzatıyoruz. Tutan herkesle yol arkadaşlığı yapmaya hazırız. Diyaloğa açığız uzlaşmaya açığız. Şu an gerek CHP’li belediye başkanı olan Hasan Akgün’den, gerekse yine CHP’li belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu’ndan halkın temsilcileri olduğu için hiçbir zaman rahatsızlık duymuyorum. Ama yerel seçimde onları sandığa gömmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ama hizmet söz konusu olduğunda hangi belediye başkanı bana gelirse gelsin, onların projelerinde yanlarında olmazsam namerdim’ diye konuştu.

Söz konusu hizmet olduğunda herkesle işbirliği yapacağını dile getiren Metiner, Büyükçekmece’ye yapılacak Küçük Organize Sanayi Sitesi için yoğun çaba sarf ettiğini ve bunun için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’le de işbirliği yaptığını söyledi. Metiner, ‘Ben geçen dönem Beylikdüzü’nden sorumlu milletvekiliydim. Bu dönem Büyükçekmece’den sorumlu milletvekiliyim ama 3. Bölgenin vekiliyim, İstanbul’un vekiliyim. Ben şu an Büyükçekmece’de küçük organize sanayi sitesini hayata geçirmek için Hasan Akgün’le işbirliği yapıyorum. Yapmamalı mıyım? Beldeye bir hizmet kazandırmak istiyorsunuz. Bu hizmetin bir ayağında belediye bir ayağında hükümet var ve hükümeti biz temsil ediyoruz. yani bu hizmeti engellemeli miyiz? Belde halkını cezalandırmanın ne anlamı var? Ben Hasan Akgün’le kıyasıya mücadele ederim. Onu sandıkta yenmek için elimden geleni yaparım. Bir yanlışını görürsem onu sert bir dille eleştirebilirim. O da aynı şeyi bana yapabilir. Ama beldeye bir hizmet söz konusu olduğunda yardımlaşmayacak mıyız? İşbirliği yapmayacak mıyız? Selamı sabahı mı keselim? Efendim sen on gün önce şöyle bir demeç verdin de şimdi niye tam tersini söylüyorsun?  Düşman mı olalım? Sürekli birbirimize düşmanlık mı yapalım? Ben Beylikdüzü’nden sorumluyken bir takım yanlışlıklar konusunda çok sert demeçler verdim. Aynı yanlışları yapsa yine ensesinde olurum. Aynı sözleri yine söylerim. Ama Ekrem İmamoğlu bana gelse dese ki; sayın vekilim ben beldeme böyle bir proje düşünüyorum, hükümetin temsilcisi olarak senden de yardım istiyorum dese bu yardımı asla esirgemem. Siyasi rekabet yardımlaşmanın önünde bir engel değildir. Diyaloğun önünde bir engel değildir. CHP teşkilatlarını da bu anlayış doğrultusunda değiştirmemiz lazım, Ak Parti teşkilatlarını da bu anlayış doğrultusunda değiştirmemiz lazım. Sahada herkes çalışır, halkı ikna etmeye bakar. Seçim zamanı geldiğinde de sandıkta devirmeye çalışır. Tabi ki ben Büyükçekmece’de ve Beylikdüzü’nde CHP’li belediye başkanını devirmek isterim. Bunun için siyasi mücadelemi de sonuna kadar yaparım. Gerektiğinde eleştiririm, soluğum hep ensesindedir. Onun da soluğu benim ensemde olur. Ama beldeye hizmet söz konusu olduğunda çok rahatlıkla işbirliği yapabiliriz. Bunu çok net söylüyorum, küçük organize sanayi bölgesi konusunda buraya geldiğimden beri çok yoğun bir çaba sarf ediyorum. Bakanlıkla görüştüm, Büyükşehir Belediyemizle görüştüm, Hasan başkan ile görüştüm, teşkilatımız ilke görüştüm, herkesi ortaklaştırmaya çalıştım. Benim tek amacım vardı, modern bir küçük organize sanayiye Büyükçekmece’nin ihtiyacı var ve bir an önce yapılmalı. Ben Hasan Akgün’ün elini de sıkarım, kol kola da girerim, o da benim elimi sıkar, koluma girer birlikte dayanışma içinde oluruz. Deniliyor ki; bunun siyasi rantını kim yiyecek? Ne kadar ayıp bir şey. Bir hizmet yaparsınız, halk ona bakarak kendi siyasi tercihini ortaya koyar’ şeklinde konuştu.

Yanlış yapanların her zaman karşısında olduğunu söyleyen Mehmet Metiner açıklamasının devamında, Açık yüreklilikle şunu söylüyorum, hangi partiden olursa olsun beldeye hizmetle söz konusu  olduğunda bana gelirse ben koluna girerim ve o hizmetin gerçekleşmesi için elimden geleni yaparım. Kim buna ne anlam yüklüyorsa yüklesin hiç umurumda olmaz. Bölgede siyaseti doğal mecrasına oturtmalıyız. Tepede zaman zaman siyaset çok kırıcı olabiliyor. Genel başkanlar birbirine karşı çok kırıcı bir dil kullanabiliyor. Ama bunu yerel taşıdığımız zaman hep birlikte kaybederiz arkadaşlar. Yerelde mümkün olduğunca farklı bir dil kullanmamız gerekiyor çünkü yerel dinamikler hemen birbirlerine karşı harekete geçebiliyor ve herkes birbirini tanıyor. Biz dostluk elimizi uzatıyoruz. Tutarlarsa birlikte yol yürürüz, tutmazlarsa canları sağ olsun.  Eleştirilerimizin sonuna kadar arkasındayız. Yanlış yapanların her zaman soluğumuz ensesindedir’ dedi.  

Yapılacak hizmetler için basın mensuplarına da büyük iş düştüğünü ifade eden Metiner,  ‘Sizden ricam bu yerel işbirliğinin, diyaloğun kökleşmesi için yerel medya olarak katkı sağlamanız. Gelin beldemize hep birlikte hizmet yapalım. Ben hizmetten yanayım. Şu an Çatalca’dan sorumlu değilim ama Çatalca’nın her bir köyüne seçimden sonra 4-5 defa gitmiş bir milletvekiliyim.  Şu an hükümet konağı projesinin yatırım programına aldırdık. Yalıköy’e modern bir balıkçı barınağı projesini yatırım programına aldırdık. Çatalca’nın gittiğimiz her köyünde bizden talep olduğunda her ihtiyaçlarını görmeye çalışıyoruz. Belediye başkanımıza da buradan sesleniyorum, Çatalca’yla ilgili ne tür hizmet projeleri olursa olsun biz kendisinin yanındayız. Partisine bakmayız. Biz  1994’te büyükşehir belediyesini aldığımızda başka bir parti iktidardaydı. O süreci yaşadık. Hükümet üzerinden belediyelerimizin nasıl baskılandığını gördük. Bizim aynı şeyi yapmamız son derece yanlış olur. Bizim siyasi hareketimizin lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bize emrettiği şey  şudur; İnsan odaklı olacaksınız ve hizmet odaklı olacaksınız. Hizmet götürürken de kimsenin partisine bakmayacaksınız. Hizmet söz konusu olduğunda herkesle işbirliği yapacaksınız’ diyerek  Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya da çağrıda bulundu.

Açıklamasının devamında herkesle diyaloğa açık olduklarını ve dostluk elini uzatıklarını söyleyen Mehmet Metiner, ‘ Biz elimizi uzatıyoruz. Tutan herkesle yol arkadaşlığı yapmaya hazırız. Diyaloğa açığız uzlaşmaya açığız. Şu an gerek CHP’li belediye başkanı olan Hasan Akgün’den, gerekse yine CHP’li belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu’ndan halkın temsilcileri olduğu için hiçbir zaman rahatsızlık duymuyorum. Ama yerel seçimde onları sandığa gömmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ama hizmet söz konusu olduğunda hangi belediye başkanı bana gelirse gelsin, onların projelerinde yanlarında olmazsam namerdim’ diye konuştu.















Yorumlar (0)
14
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14