METİNER GAZETECİLERLE BİRLİKTE

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, bölgemizin yerel basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi

Güncel 25.04.2016, 16:32 25.04.2016, 20:02
METİNER GAZETECİLERLE BİRLİKTE

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Gürpınar Güngör Restoran’da gerçekleştirilen organizasyonda bölgemiz yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Büyükçekmece’den sorumlu milletvekili olan Metiner, geçen dönem Beylikdüzü ilçesinden sorumlu milletvekiliyken Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yaptığı sert eleştirilerin ardından geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece’de gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programında yaptığı hizmet için uzlaşma çağrısı ve  ‘Gelin kol kola girelim’ açıklaması üzerine yerel basında çıkan ‘ Ak Partili vekilden 180 derecelik çark’ haberiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Sözlerine siyasi rakip olmanın düşman olmak anlamına gelmediğini vurgulayarak başlayan  Metiner, siyasetin bu anlayışta algılanmasını eleştirerek başladı. Metiner, ‘Türkiye’de şöyle bir siyaset anlayışı var; Birisini seviyorsanız bütünüyle seveceksiniz, sevmiyorsanız büsbütün sevmeyeceksiniz. Yine buna bağlı olarak karşımızdaki rakip olarak değil düşman olarak görme anlayışı var. Zaman zaman hepimiz bu hataya düşüyoruz. Bizim rakiplerimiz olur, düşmanlarımız olmaz. Siyasal bir aidiyetten dolayı insanların birbirlerini düşman olarak görmeleri son derece yanlış. Halkın seçilmiş temsilcileri var. Mesela muhtarlar, belediye başkanları, milletvekilleri. Halkın tercihine saygılıysak, halkımız kimi seçmişse o bizim için saygıdeğerdir. Partisi ne olursa olsun bizim için değerlidir. Yani kişinin kendisine değer vermesek bile halkın iradesine değer verdiğimizden dolayı ona da değer vermek zorundayız. Bir diğer husus, sürekli bir eksiği görme, sürekli, eleştirme suçlama. Yani devasa hizmetler yapıyorsunuz ama bunların hiçbirisini yapmamışsınız gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Halbuki şöyle olması gerekiyor; Bütün bu hizmetleri yaptılar ama şunları da eksik yaptılar, şöyle yapsınlar. Yani hiçbir şekilde rakibimiz olan bir partinin yapıp ettiklerini görmeme gibi bir eğilimimiz var. Bence siyaseti bu zeminden de çıkarmamız lazım. Bir hizmet yapıldığında bunu görmeliyiz. Ben Ak Parti milletvekili olarak bir hizmet yapmışsam bu görülmeli. Farklı partiden bir belediye başkanı bir hizmet yapmışsa ben bunu takdir edebilmeliyim. Böyle bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Bu; birbirimizi eleştirmeyelim, birbirimizin yanlışlarını görmeyelim anlamına gelmiyor. Birbirimizi sandıkta yenmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ama birde nezaket denilen bir şey var. Bazen birbirimize sert sözler de söyleyebiliriz. Ama ne kadar sert sözler söylersek söyleyelim, günün birinde karşı karşıya gelebileceğimizi hesaba katmak zorundayız. Birbirimize bakacak yüzümüz olmalı. Her birimiz bazen bu mesafeleri ortadan kaldıracak üslubu benimseyebiliyoruz. Çok kırıcı olabiliyoruz, bütün bariyerleri yıkabiliyoruz. Bence bu da doğru değil. Ben de yapsam doğru değil, karşı taraf da yapsa doğru değil’ dedi. 

Söz konusu hizmet olduğunda herkesle işbirliği yapacağını dile getiren Metiner, Büyükçekmece’ye yapılacak Küçük Organize Sanayi Sitesi için yoğun çaba sarf ettiğini ve bunun için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’le de işbirliği yaptığını söyledi. Metiner, ‘Ben geçen dönem Beylikdüzü’nden sorumlu milletvekiliydim. Bu dönem Büyükçekmece’den sorumlu milletvekiliyim ama 3. Bölgenin vekiliyim, İstanbul’un vekiliyim. Ben şu an Büyükçekmece’de küçük organize sanayi sitesini hayata geçirmek için Hasan Akgün’le işbirliği yapıyorum. Yapmamalı mıyım? Beldeye bir hizmet kazandırmak istiyorsunuz. Bu hizmetin bir ayağında belediye bir ayağında hükümet var ve hükümeti biz temsil ediyoruz. yani bu hizmeti engellemeli miyiz? Belde halkını cezalandırmanın ne anlamı var? Ben Hasan Akgün’le kıyasıya mücadele ederim. Onu sandıkta yenmek için elimden geleni yaparım. Bir yanlışını görürsem onu sert bir dille eleştirebilirim. O da aynı şeyi bana yapabilir. Ama beldeye bir hizmet söz konusu olduğunda yardımlaşmayacak mıyız? İşbirliği yapmayacak mıyız? Selamı sabahı mı keselim? Efendim sen on gün önce şöyle bir demeç verdin de şimdi niye tam tersini söylüyorsun?  Düşman mı olalım? Sürekli birbirimize düşmanlık mı yapalım? Ben Beylikdüzü’nden sorumluyken bir takım yanlışlıklar konusunda çok sert demeçler verdim. Aynı yanlışları yapsa yine ensesinde olurum. Aynı sözleri yine söylerim. Ama Ekrem İmamoğlu bana gelse dese ki; sayın vekilim ben beldeme böyle bir proje düşünüyorum, hükümetin temsilcisi olarak senden de yardım istiyorum dese bu yardımı asla esirgemem. Siyasi rekabet yardımlaşmanın önünde bir engel değildir. Diyaloğun önünde bir engel değildir. CHP teşkilatlarını da bu anlayış doğrultusunda değiştirmemiz lazım, Ak Parti teşkilatlarını da bu anlayış doğrultusunda değiştirmemiz lazım. Sahada herkes çalışır, halkı ikna etmeye bakar. Seçim zamanı geldiğinde de sandıkta devirmeye çalışır. Tabi ki ben Büyükçekmece’de ve Beylikdüzü’nde CHP’li belediye başkanını devirmek isterim. Bunun için siyasi mücadelemi de sonuna kadar yaparım. Gerektiğinde eleştiririm, soluğum hep ensesindedir. Onun da soluğu benim ensemde olur. Ama beldeye hizmet söz konusu olduğunda çok rahatlıkla işbirliği yapabiliriz. Bunu çok net söylüyorum, küçük organize sanayi bölgesi konusunda buraya geldiğimden beri çok yoğun bir çaba sarf ediyorum. Bakanlıkla görüştüm, Büyükşehir Belediyemizle görüştüm, Hasan başkan ile görüştüm, teşkilatımız ilke görüştüm, herkesi ortaklaştırmaya çalıştım. Benim tek amacım vardı, modern bir küçük organize sanayiye Büyükçekmece’nin ihtiyacı var ve bir an önce yapılmalı. Ben Hasan Akgün’ün elini de sıkarım, kol kola da girerim, o da benim elimi sıkar, koluma girer birlikte dayanışma içinde oluruz. Deniliyor ki; bunun siyasi rantını kim yiyecek? Ne kadar ayıp bir şey. Bir hizmet yaparsınız, halk ona bakarak kendi siyasi tercihini ortaya koyar’ şeklinde konuştu.

Yanlış yapanların her zaman karşısında olduğunu söyleyen Mehmet Metiner açıklamasının devamında, Açık yüreklilikle şunu söylüyorum, hangi partiden olursa olsun beldeye hizmetle söz konusu  olduğunda bana gelirse ben koluna girerim ve o hizmetin gerçekleşmesi için elimden geleni yaparım. Kim buna ne anlam yüklüyorsa yüklesin hiç umurumda olmaz. Bölgede siyaseti doğal mecrasına oturtmalıyız. Tepede zaman zaman siyaset çok kırıcı olabiliyor. Genel başkanlar birbirine karşı çok kırıcı bir dil kullanabiliyor. Ama bunu yerel taşıdığımız zaman hep birlikte kaybederiz arkadaşlar. Yerelde mümkün olduğunca farklı bir dil kullanmamız gerekiyor çünkü yerel dinamikler hemen birbirlerine karşı harekete geçebiliyor ve herkes birbirini tanıyor. Biz dostluk elimizi uzatıyoruz. Tutarlarsa birlikte yol yürürüz, tutmazlarsa canları sağ olsun.  Eleştirilerimizin sonuna kadar arkasındayız. Yanlış yapanların her zaman soluğumuz ensesindedir’ dedi.  

 Yapılacak hizmetler için basın mensuplarına da büyük iş düştüğünü ifade eden Metiner,  ‘Sizden ricam bu yerel işbirliğinin, diyaloğun kökleşmesi için yerel medya olarak katkı sağlamanız. Gelin beldemize hep birlikte hizmet yapalım. Ben hizmetten yanayım. Şu an Çatalca’dan sorumlu değilim ama Çatalca’nın her bir köyüne seçimden sonra 4-5 defa gitmiş bir milletvekiliyim.  Şu an hükümet konağı projesinin yatırım programına aldırdık. Yalıköy’e modern bir balıkçı barınağı projesini yatırım programına aldırdık. Çatalca’nın gittiğimiz her köyünde bizden talep olduğunda her ihtiyaçlarını görmeye çalışıyoruz. Belediye başkanımıza da buradan sesleniyorum, Çatalca’yla ilgili ne tür hizmet projeleri olursa olsun biz kendisinin yanındayız. Partisine bakmayız. Biz  1994’te büyükşehir belediyesini aldığımızda başka bir parti iktidardaydı. O süreci yaşadık. Hükümet üzerinden belediyelerimizin nasıl baskılandığını gördük. Bizim aynı şeyi yapmamız son derece yanlış olur. Bizim siyasi hareketimizin lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bize emrettiği şey  şudur; İnsan odaklı olacaksınız ve hizmet odaklı olacaksınız. Hizmet götürürken de kimsenin partisine bakmayacaksınız. Hizmet söz konusu olduğunda herkesle işbirliği yapacaksınız’ diyerek  Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya da çağrıda bulundu.

 Açıklamasının devamında herkesle diyaloğa açık olduklarını ve dostluk elini uzatıklarını söyleyen Mehmet Metiner, ‘ Biz elimizi uzatıyoruz. Tutan herkesle yol arkadaşlığı yapmaya hazırız. Diyaloğa açığız uzlaşmaya açığız. Şu an gerek CHP’li belediye başkanı olan Hasan Akgün’den, gerekse yine CHP’li belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu’ndan halkın temsilcileri olduğu için hiçbir zaman rahatsızlık duymuyorum. Ama yerel seçimde onları sandığa gömmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ama hizmet söz konusu olduğunda hangi belediye başkanı bana gelirse gelsin, onların projelerinde yanlarında olmazsam namerdim’ diye konuştu.

Söz konusu hizmet olduğunda herkesle işbirliği yapacağını dile getiren Metiner, Büyükçekmece’ye yapılacak Küçük Organize Sanayi Sitesi için yoğun çaba sarf ettiğini ve bunun için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’le de işbirliği yaptığını söyledi. Metiner, ‘Ben geçen dönem Beylikdüzü’nden sorumlu milletvekiliydim. Bu dönem Büyükçekmece’den sorumlu milletvekiliyim ama 3. Bölgenin vekiliyim, İstanbul’un vekiliyim. Ben şu an Büyükçekmece’de küçük organize sanayi sitesini hayata geçirmek için Hasan Akgün’le işbirliği yapıyorum. Yapmamalı mıyım? Beldeye bir hizmet kazandırmak istiyorsunuz. Bu hizmetin bir ayağında belediye bir ayağında hükümet var ve hükümeti biz temsil ediyoruz. yani bu hizmeti engellemeli miyiz? Belde halkını cezalandırmanın ne anlamı var? Ben Hasan Akgün’le kıyasıya mücadele ederim. Onu sandıkta yenmek için elimden geleni yaparım. Bir yanlışını görürsem onu sert bir dille eleştirebilirim. O da aynı şeyi bana yapabilir. Ama beldeye bir hizmet söz konusu olduğunda yardımlaşmayacak mıyız? İşbirliği yapmayacak mıyız? Selamı sabahı mı keselim? Efendim sen on gün önce şöyle bir demeç verdin de şimdi niye tam tersini söylüyorsun?  Düşman mı olalım? Sürekli birbirimize düşmanlık mı yapalım? Ben Beylikdüzü’nden sorumluyken bir takım yanlışlıklar konusunda çok sert demeçler verdim. Aynı yanlışları yapsa yine ensesinde olurum. Aynı sözleri yine söylerim. Ama Ekrem İmamoğlu bana gelse dese ki; sayın vekilim ben beldeme böyle bir proje düşünüyorum, hükümetin temsilcisi olarak senden de yardım istiyorum dese bu yardımı asla esirgemem. Siyasi rekabet yardımlaşmanın önünde bir engel değildir. Diyaloğun önünde bir engel değildir. CHP teşkilatlarını da bu anlayış doğrultusunda değiştirmemiz lazım, Ak Parti teşkilatlarını da bu anlayış doğrultusunda değiştirmemiz lazım. Sahada herkes çalışır, halkı ikna etmeye bakar. Seçim zamanı geldiğinde de sandıkta devirmeye çalışır. Tabi ki ben Büyükçekmece’de ve Beylikdüzü’nde CHP’li belediye başkanını devirmek isterim. Bunun için siyasi mücadelemi de sonuna kadar yaparım. Gerektiğinde eleştiririm, soluğum hep ensesindedir. Onun da soluğu benim ensemde olur. Ama beldeye hizmet söz konusu olduğunda çok rahatlıkla işbirliği yapabiliriz. Bunu çok net söylüyorum, küçük organize sanayi bölgesi konusunda buraya geldiğimden beri çok yoğun bir çaba sarf ediyorum. Bakanlıkla görüştüm, Büyükşehir Belediyemizle görüştüm, Hasan başkan ile görüştüm, teşkilatımız ilke görüştüm, herkesi ortaklaştırmaya çalıştım. Benim tek amacım vardı, modern bir küçük organize sanayiye Büyükçekmece’nin ihtiyacı var ve bir an önce yapılmalı. Ben Hasan Akgün’ün elini de sıkarım, kol kola da girerim, o da benim elimi sıkar, koluma girer birlikte dayanışma içinde oluruz. Deniliyor ki; bunun siyasi rantını kim yiyecek? Ne kadar ayıp bir şey. Bir hizmet yaparsınız, halk ona bakarak kendi siyasi tercihini ortaya koyar’ şeklinde konuştu.

Yanlış yapanların her zaman karşısında olduğunu söyleyen Mehmet Metiner açıklamasının devamında, Açık yüreklilikle şunu söylüyorum, hangi partiden olursa olsun beldeye hizmetle söz konusu  olduğunda bana gelirse ben koluna girerim ve o hizmetin gerçekleşmesi için elimden geleni yaparım. Kim buna ne anlam yüklüyorsa yüklesin hiç umurumda olmaz. Bölgede siyaseti doğal mecrasına oturtmalıyız. Tepede zaman zaman siyaset çok kırıcı olabiliyor. Genel başkanlar birbirine karşı çok kırıcı bir dil kullanabiliyor. Ama bunu yerel taşıdığımız zaman hep birlikte kaybederiz arkadaşlar. Yerelde mümkün olduğunca farklı bir dil kullanmamız gerekiyor çünkü yerel dinamikler hemen birbirlerine karşı harekete geçebiliyor ve herkes birbirini tanıyor. Biz dostluk elimizi uzatıyoruz. Tutarlarsa birlikte yol yürürüz, tutmazlarsa canları sağ olsun.  Eleştirilerimizin sonuna kadar arkasındayız. Yanlış yapanların her zaman soluğumuz ensesindedir’ dedi.  

Yapılacak hizmetler için basın mensuplarına da büyük iş düştüğünü ifade eden Metiner,  ‘Sizden ricam bu yerel işbirliğinin, diyaloğun kökleşmesi için yerel medya olarak katkı sağlamanız. Gelin beldemize hep birlikte hizmet yapalım. Ben hizmetten yanayım. Şu an Çatalca’dan sorumlu değilim ama Çatalca’nın her bir köyüne seçimden sonra 4-5 defa gitmiş bir milletvekiliyim.  Şu an hükümet konağı projesinin yatırım programına aldırdık. Yalıköy’e modern bir balıkçı barınağı projesini yatırım programına aldırdık. Çatalca’nın gittiğimiz her köyünde bizden talep olduğunda her ihtiyaçlarını görmeye çalışıyoruz. Belediye başkanımıza da buradan sesleniyorum, Çatalca’yla ilgili ne tür hizmet projeleri olursa olsun biz kendisinin yanındayız. Partisine bakmayız. Biz  1994’te büyükşehir belediyesini aldığımızda başka bir parti iktidardaydı. O süreci yaşadık. Hükümet üzerinden belediyelerimizin nasıl baskılandığını gördük. Bizim aynı şeyi yapmamız son derece yanlış olur. Bizim siyasi hareketimizin lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bize emrettiği şey  şudur; İnsan odaklı olacaksınız ve hizmet odaklı olacaksınız. Hizmet götürürken de kimsenin partisine bakmayacaksınız. Hizmet söz konusu olduğunda herkesle işbirliği yapacaksınız’ diyerek  Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya da çağrıda bulundu.

Açıklamasının devamında herkesle diyaloğa açık olduklarını ve dostluk elini uzatıklarını söyleyen Mehmet Metiner, ‘ Biz elimizi uzatıyoruz. Tutan herkesle yol arkadaşlığı yapmaya hazırız. Diyaloğa açığız uzlaşmaya açığız. Şu an gerek CHP’li belediye başkanı olan Hasan Akgün’den, gerekse yine CHP’li belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu’ndan halkın temsilcileri olduğu için hiçbir zaman rahatsızlık duymuyorum. Ama yerel seçimde onları sandığa gömmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ama hizmet söz konusu olduğunda hangi belediye başkanı bana gelirse gelsin, onların projelerinde yanlarında olmazsam namerdim’ diye konuştu.















Yorumlar (0)
8
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Mart 2025
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 27 71
2. Fenerbahçe 26 62
3. Samsunspor 27 51
4. Beşiktaş 26 44
5. Eyüpspor 27 44
6. Gaziantep FK 26 38
7. Göztepe 26 37
8. Başakşehir 26 36
9. Trabzonspor 26 35
10. Kasımpaşa 27 35
11. Rizespor 27 33
12. Antalyaspor 27 33
13. Konyaspor 27 31
14. Alanyaspor 27 31
15. Bodrum FK 27 30
16. Sivasspor 27 27
17. Kayserispor 26 27
18. Hatayspor 26 19
19. A.Demirspor 26 -2
Takımlar O P
1. Kocaelispor 30 59
2. Karagümrük 30 53
3. Erzurumspor 30 51
4. Bandırmaspor 30 50
5. Gençlerbirliği 30 48
6. İstanbulspor 30 46
7. Ahlatçı Çorum FK 30 45
8. Boluspor 30 44
9. Ümraniye 30 44
10. Amed Sportif 30 43
11. Iğdır FK 30 43
12. Keçiörengücü 30 42
13. Esenler Erokspor 30 41
14. Pendikspor 30 40
15. Sakaryaspor 30 39
16. Ankaragücü 30 38
17. Manisa FK 30 37
18. Şanlıurfaspor 30 34
19. Adanaspor 30 27
20. Yeni Malatyaspor 30 -21
Takımlar O P
1. Liverpool 29 70
2. Arsenal 29 58
3. Nottingham Forest 29 54
4. Chelsea 29 49
5. M.City 29 48
6. Newcastle 28 47
7. Brighton 29 47
8. Fulham 29 45
9. Aston Villa 29 45
10. Bournemouth 29 44
11. Brentford 29 41
12. Crystal Palace 28 39
13. M. United 29 37
14. Tottenham 29 34
15. Everton 29 34
16. West Ham United 29 34
17. Wolves 29 26
18. Ipswich Town 29 17
19. Leicester City 29 17
20. Southampton 29 9
Takımlar O P
1. Barcelona 27 60
2. Real Madrid 28 60
3. Atletico Madrid 28 56
4. Athletic Bilbao 28 52
5. Villarreal 27 44
6. Real Betis 28 44
7. Mallorca 28 40
8. Celta Vigo 28 39
9. Rayo Vallecano 28 37
10. Sevilla 28 36
11. Getafe 28 36
12. Real Sociedad 28 35
13. Girona 28 34
14. Osasuna 27 33
15. Espanyol 27 28
16. Valencia 28 28
17. Deportivo Alaves 28 27
18. Leganes 28 27
19. Las Palmas 28 25
20. Real Valladolid 28 16