Uşak Belediyesi sosyal sorumlulukları kapsamında projeler üreterek vatandaşların hizmetine sunmaya devam ediyor. Daha önce her kesimden vatandaş için birçok sosyal sorumluluk projesi üreten Uşak Belediyesi kader mahkumları ve yakınlarını da unutmadı.
Bu kapsamda Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan kader mahkumları için bekleme salonu yapılırken beklemem salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Bursal, Belediye Başkan Yardımcıları Işıl Akgün ve Tuncay Yılmaz, belediye birim amirleri mahkum yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Ali Erdoğan böyle bir eksikliği duymalarının hemen ardından belediye meclisi kararı alarak binayı kısa sürede bitirdiklerini kaydetti. Binanın kader mahkumu yakınları için olumlu bir çalışma olduğunu dile getiren Erdoğan, “ Belediye olarak bize böyle bir taleple gelindiğinde tereddüt etmedik ve projelerimizi hazırladık. Belediye meclisinin desteği ile yaptığımız çalışmada kader mahkumu yakınlarını mutlu olması bizleri sevindirdi. Binamız 70 bin TL’ye mal olurken yaklaşık 100 metrekare alanda hizmet verecek” dedi.
Böyle bir hizmetin olmasının önemine dikkat çeken Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, mahkum yakınlarının zor şartlar altında beklemesinin önüne geçildiğini belirtti. Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram ise yakınlarını ziyarete gelenler için bir ihtiyacın sona erdiğine dikkat çekerken Uşak Belediyesi’ne teşekkür etti.
Mahkum yakınlarını düşündük
Kader mahkumlarının yakınlarının hava şartlarında çektikleri sıkıntıları bildiklerini kaydeden Başkan Erdoğan, “ Uşak Belediyesi’nin imar sınırları içersinde yer alan cezaevimize gelen mahkum yakınlarının mağduriyeti olduğunu öğrendik. Özellikle soğuk kış aylarında bekleme konusunda sıkıntı yaşadıklarını biliyorduk. Belediye meclisinden yetki alarak bekleme salonu yapmak istedik. Kısa sürede bekleme salonunun bitirdik. Artık kader mahkumu yakınları ve çocukları yaz kış demeden yakınlarını bekleyecekler ve dinlenebilecekler. Başsavcılığımız ve cezaevi müdürlüğümüz de bize yardımcı oldu. Ülkemizde her ne kadar cezaevi ihtiyacının az olmasını istesek de devlet olmanın gerekliliği olarak bu şekilde kurumlar vardır. Bizde üzerimize düşeni yaparak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik” dedi.
İnsani bir amaç için yapıldı
Bu çalışmanın tamamen insani bir yönü olduğunu ifade eden Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, “Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ön görmesi ile insani bir amaç için bina tesis edilmiştir. Uşak’a gelen kader mahkumu yakınlarının rahat etmelerini hepimiz önemsiyoruz. Gelen ailelerin bazı dönemler sıkıntı çektiğini biliyorduk. Bina belediyemizin sunduğu güzel bir hizmettir. Biz kısa sürede kader mahkumu ve yakınlarının bu binaya ihtiyaç duymadan tahliye olmalarını temenni ediyoruz” diye konuştu.
Anlam ifade etti
Tesisin herkes için büyük bir anlam ifade ettiğine dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram ise, “ Kendisi küçük ama anlam bakımından büyük bir binanın kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Ali Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bu bina kader mahkumlarının yakınlarının rahatça yakınlarını ziyaret etmeleri bakımından önemlidir. Gerçek kader mahkumları cezaevinde yakınlarını bekleyen ve sürekli ziyaret eden kişilerdir. Bu binanın sıkıntılar içinde yakınlarını ziyaret edenler için çok önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram emeği geçen Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan’a hediye verdi. Daha sonra tesis protokol ve kader mahkumu yakınlarının kurdele kesmesi ile hizmete girdi.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
| İmsak | |||
| Güneş | |||
| Öğle | |||
| İkindi | |||
| Akşam | |||
| Yatsı |
| Takımlar | O | P |
|---|
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Esenler Erokspor |
30 | 63 |
2. Erzurumspor FK |
30 | 63 |
3. Amed SK |
30 | 61 |
4. Çorum FK |
30 | 56 |
5. Pendikspor |
31 | 53 |
6. Bodrum FK |
30 | 51 |
7. Bandırmaspor |
30 | 46 |
8. Keçiörengücü |
30 | 44 |
9. Iğdır FK |
30 | 44 |
10. Manisa FK |
30 | 43 |
11. Van Spor FK |
30 | 42 |
12. Boluspor |
30 | 41 |
13. Sivasspor |
30 | 41 |
14. İstanbulspor |
31 | 39 |
15. Ümraniyespor |
30 | 38 |
16. Sarıyer |
30 | 35 |
17. Serik Belediyespor |
31 | 32 |
18. Sakaryaspor |
30 | 29 |
19. Hatayspor |
30 | 7 |
20. Adana Demirspor |
31 | 3 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Arsenal |
31 | 70 |
2. Manchester City |
30 | 61 |
3. Manchester United |
29 | 51 |
4. Aston Villa |
29 | 51 |
5. Chelsea |
30 | 48 |
6. Liverpool |
29 | 48 |
7. Brentford |
29 | 44 |
8. Everton |
30 | 43 |
9. Newcastle United |
30 | 42 |
10. Bournemouth |
30 | 41 |
11. Brighton & Hove Albion |
30 | 40 |
12. Fulham |
29 | 40 |
13. Sunderland |
30 | 40 |
14. Crystal Palace |
29 | 38 |
15. Leeds United |
29 | 31 |
16. Tottenham |
29 | 29 |
17. West Ham United |
30 | 29 |
18. Nottingham Forest |
29 | 28 |
19. Burnley |
30 | 20 |
20. Wolverhampton |
30 | 16 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Barcelona |
27 | 67 |
2. Real Madrid |
28 | 66 |
3. Atletico Madrid |
28 | 57 |
4. Villarreal |
28 | 55 |
5. Real Betis |
27 | 43 |
6. Celta Vigo |
27 | 40 |
7. Espanyol |
27 | 37 |
8. Real Sociedad |
27 | 35 |
9. Getafe |
28 | 35 |
10. Athletic Bilbao |
28 | 35 |
11. Osasuna |
27 | 34 |
12. Girona |
28 | 34 |
13. Valencia |
28 | 32 |
14. Sevilla |
27 | 31 |
15. Rayo Vallecano |
27 | 31 |
16. Deportivo Alaves |
28 | 28 |
17. Elche |
28 | 26 |
18. Mallorca |
27 | 25 |
19. Levante |
27 | 22 |
20. Real Oviedo |
28 | 21 |
Esenler Erokspor
Erzurumspor FK
Amed SK
Çorum FK
Pendikspor
Bodrum FK
Bandırmaspor
Keçiörengücü
Iğdır FK
Manisa FK
Van Spor FK
Boluspor
Sivasspor
İstanbulspor
Ümraniyespor
Sarıyer
Sakaryaspor
Hatayspor
Adana Demirspor
Arsenal
Manchester City
Manchester United
Aston Villa
Chelsea
Liverpool
Brentford
Everton
Newcastle United
Bournemouth
Brighton & Hove Albion
Fulham
Sunderland
Crystal Palace
Leeds United
Tottenham
West Ham United
Nottingham Forest
Burnley
Wolverhampton
Barcelona
Real Madrid
Atletico Madrid
Villarreal
Real Betis
Celta Vigo
Espanyol
Real Sociedad
Getafe
Athletic Bilbao
Osasuna
Girona
Valencia
Sevilla
Rayo Vallecano
Deportivo Alaves
Elche
Mallorca
Levante
Real Oviedo