ŞEHRİN NABZINI TUTAN MODAFEST BAŞLADI

4 Gün Boyunca Sürecek Görkemli Festival Kapılarını Açtı

Kültür Sanat 11.06.2023, 00:27
ŞEHRİN NABZINI TUTAN MODAFEST BAŞLADI

ŞEHRİN NABZINI TUTAN MODAFEST BAŞLADI

-4 Gün Boyunca Sürecek Görkemli Festival Kapılarını Açtı

Uşak Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) birbirinden eğlenceli etkinliklerin gerçekleşeceği ve birbirinden ünlü isimlerin konuk olacağı ModaFest’i ikinci kez Uşak halkıyla buluşturuyor. Moda temalı olan ancak eğlenceli ve bilgilendirici birçok etkinliği de bünyesinde barındıran ModaFest, görkemli bir açılış töreni ile vatandaşlarla bir araya geldi.

Açılışa Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın yanı sıra Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Ak PArti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş ve Yeşilçam’ın gözde ismi Hülya Koçyiğit katıldı.


10-11-12 ve 13 Haziran tarihlerinde dört gün boyunca vatandaşlarla renkli etkinlikleri buluşturacak festivalde onlarca esnaf da yerini aldı, birbirinden özel ürünleriyle Uşaklılara kapılarını açtı. Türk sinemasının unutulmaz ismi Hülya Koçyiğit festival kapsamında bulunduğu Uşak Etkinlik Alanı’nda hayranlarıyla buluştu. Açılışın ardından protokol üyeleri ve Hülya Koçyiğit etkinlik alanında bulunan stantları gezerek esnaflarla sohbet etti.

Uşaklıların yoğun ilgi gösterdiği festival ünlü manken Tülin Şahin’in baş manken olarak yer aldığı, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün ‘Geçmişten Günümüze Anadolu Kadınları’ defilesiyle göz doldurdu.

Uşak Belediyesi’nden Kadınlara Tam Destek

Açılış konuşmasında Uşak’ı kadınlar ve gençler için daha yaşanılır ve eğlenceli bir şehir yapmaya söz verdiklerine dikkat çeken Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Şehrin gözde festivali ModaFest’i ikinci kez düzenleyerek sizlerle buluşturuyoruz. Başta UKAMER Koordinatörü İlknur Ertuğrul’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah yapımı süren Millet Bahçesi içerisinde bulunan Eski Kız Meslek Lisesi Binası’nın da tadilatını hızla tamamlayarak UKAMER kapsamında hizmet vermesi adına açılışını gerçekleştirecek ve daha güzel etkinliklere yeni adımlar atacağız. Biz Uşak’ta kadın olmanın değerli olduğuna inanıyor, yaptığımız her etkinlik ve aktiviteyi bu doğrultuda hayata geçiriyoruz. Kadınlarımız İzmir, Afyon, Eskişehir ve İstanbul’da ne görüyorsa burada çok daha iyilerini görecekler. Her geçen sene kadınlarımız için daha güzelini yapmaya ve onlara daha iyi imkanlar sağlamaya devam edeceğiz. Pandemi sonrası girişimci kadınlara destek vermek amacıyla şehirde ilk kez düzenlediğimiz Moda Festivali’ni, gelen talepler doğrultusunda bu sene de yapmaya karar verdik ve bugün buradayız. Burada olan esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza dolu dolu dört gün diliyor, hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, AK Parti’nin ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın kadınlara verdiği değerin altını çizen AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise, “Sözde değil faaliyetlerimizle kadınlara verdiğimiz değeri göstermekten ve bugün burada olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Uşak Belediye Başkanımız Mehmet Çakın, bu festivali düzenleyerek örf, adet ve kültürlerimizin geçmişten günümüze taşınmasına olanak sağlamıştır. ModaFest kadınlarımızın ne kadar başarılı olduğunun en büyük kanıtıdır. Festivalimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ise, Uşak’ın geçmişten bu yana zarafetin, estetiğin ve Avrupa’da birçok müzede sergilenen ünlü motifleriyle sanatın gözde şehirlerinden birisi haline geldiğini dile getirdi. Vali Turan, ModaFest gibi organizasyonların girişimci kadınlara yeni kapılar araladığını ve onların önemli bir destekçisi olduğunu ekledi.

Hülya Koçyiğit ModaFest’te

Uşak Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Uşak Kadın Koordinasyon Merkezi’nin (UKAMER) Atapark Etkinlik Alanı'nda organize ettiği festival için Hülya Koçyiğit onur konuğu olarak ağırlandı. Koçyiğit, “Güçlü, üreten ve çalışan tüm kadınlar toplumumuzun baş tacıdır. Daima güçlü kalmaya devam edin. Ben inanıyorum ki Cumhuriyet’imizi; üreten, çalışan emekçi kadınlar yükseltecek. Buradan, kadınları her alanda destekleyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a ve tüm ekibine teşekkür ederek hepinizi canı gönülden kutluyorum.” dedi.

Tülin Şahin ile Tarihin İzleri ModaFest Sahnesine Taşındı

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün “Geçmişten Günümüze Anadolu Kadınları” adlı kıyafet koleksiyonu, kültürel ve geleneksel değerleri podyuma en güzel haliyle yansıttı. Süper Model Tülin Şahin öncülüğünde gerçekleşen defilede Uşaklılar gözlerini sahneden alamadı. ModaFest sahnesinde Türk Bayrağı’ndan ilham alınan muhteşem bir elbiseyi taşıyan Şahin, “Bursa Olgunlaşma Enstitüsü harika bir iş çıkarmış. Güzel bayrağımızla yürürken tüylerim diken diken oldu. Şanlı tarihimizi bir kez daha gördük ve yaşadık. Duygulanmamak elde değil, bu ülkeyi kolay kazanmadık. Bugün burada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirterek, ModaFest’te emeği geçen ve burada bizimle olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Çakın’a Teşekkür

ModaFest’e geçen senede katılarak stantlarda yerini alan Gamze Kadıoğlu, “Bu sene ModaFest’in yeniden yapılacağını duyunca çok sevindik ve tekrardan burada olmak istedik. Çok mutluyuz, her şey çok güzel ve en önemlisi yeni insanlarla tanışarak kendimizi tanıtıyoruz. Türk toplumunda kadın girişimcilerin yeri apayrı, bize iki senedir fırsat vererek yeni kapılar açmamızı sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Firmasını temsilen alanda bulunan Gülay Çiğdem ise “Bugün burada olmaktan büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Çok heyecanlıyız her şey çok güzel ilerliyor. Umarım önümüzde iki üç günü de dolu dolu geçiririz. Her daim emekçi kadınların yanında olan Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.



ModaFest Üç Gün Daha Eğlenceli Etkinliklerle Uşak’ta

11-12 ve 13 Haziran tarihlerinde saat 11.00’den itibaren kapıları açan ModaFest Etkinlik Alanı çeşit çeşit stantları, birbirinden özel misafirlerin eşlik edeceği gösterileri ve eğlenceye doyum olmayacak konserleri vatandaşlarla buluşturmaya devam edecek.





 

Yorumlar (0)
8
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 15 Şubat 2026
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1.  Galatasaray 22 55
2.  Fenerbahçe 22 52
3.  Trabzonspor 22 45
4.  Göztepe 21 40
5.  Beşiktaş 21 37
6.  Başakşehir FK 21 33
7.  Samsunspor 22 30
8.  Gaziantep FK 21 28
9.  Kocaelispor 21 27
10.  Alanyaspor 22 26
11.  Gençlerbirliği 22 23
12.  Antalyaspor 22 23
13.  Çaykur Rizespor 22 21
14.  Konyaspor 22 20
15.  Eyüpspor 22 18
16.  Kasımpaşa 21 16
17.  Kayserispor 21 15
18.  Fatih Karagümrük 21 12
Takımlar O P
1.  Erzurumspor FK 25 51
2.  Esenler Erokspor 25 50
3.  Amed SK 24 49
4.  Bodrum FK 25 45
5.  Çorum FK 25 41
6.  Pendikspor 24 39
7.  Boluspor 25 38
8.  Iğdır FK 25 38
9.  Keçiörengücü 25 36
10.  Bandırmaspor 25 36
11.  Van Spor FK 25 35
12.  İstanbulspor 25 35
13.  Manisa FK 25 34
14.  Sivasspor 25 31
15.  Sarıyer 24 30
16.  Ümraniyespor 25 29
17.  Serik Belediyespor 25 29
18.  Sakaryaspor 24 23
19.  Hatayspor 25 7
20.  Adana Demirspor 25 2
Takımlar O P
1.  Arsenal 26 57
2.  Manchester City 26 53
3.  Aston Villa 26 50
4.  Manchester United 26 45
5.  Chelsea 26 44
6.  Liverpool 26 42
7.  Brentford 26 40
8.  Everton 26 37
9.  Bournemouth 26 37
10.  Newcastle United 26 36
11.  Sunderland 26 36
12.  Fulham 26 34
13.  Crystal Palace 26 32
14.  Brighton & Hove Albion 26 31
15.  Leeds United 26 30
16.  Tottenham 26 29
17.  Nottingham Forest 26 27
18.  West Ham United 26 24
19.  Burnley 26 18
20.  Wolverhampton 26 9
Takımlar O P
1.  Real Madrid 24 60
2.  Barcelona 23 58
3.  Atletico Madrid 23 45
4.  Villarreal 23 45
5.  Real Betis 23 38
6.  Espanyol 24 35
7.  Celta Vigo 24 34
8.  Real Sociedad 24 31
9.  Osasuna 24 30
10.  Getafe 24 29
11.  Athletic Bilbao 23 28
12.  Sevilla 24 26
13.  Deportivo Alaves 24 26
14.  Girona 23 26
15.  Elche 24 25
16.  Mallorca 23 24
17.  Valencia 23 23
18.  Rayo Vallecano 22 22
19.  Levante 22 18
20.  Real Oviedo 22 16