Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Genç Kuşak Topluluğu’nun düzenlediği programa katıldı. İşitme engeli bulunan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Çakın, asıl engelin fark etmemek olduğunu kaydetti.
Annesi ve babası işitme engelli olan bir çocuğu konu alan belgesel tarzındaki alt yazılı filmin izletilmesiyle başlayan programda, Genç Kuşak Topluluğu “Engelleri birlikte aşıyoruz, yanınızdayız” yazılı bir pankart açtı ve mesajı işaret diliyle konuklara iletti. Program, Uşak İşitme Engelliler, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Asım Demirayak’ın konuşmasıyla devam etti. Yapılan konuşmalara işaret dili tercümanı Güven Önder eşlik etti.
İşitme Engelliler Haftası’nı kutlayan Dernek Başkanı Demirayak, hafta vesilesiyle birlik ve beraberlik mesajı verdi. Belediye ile birçok iş birliği yapıldığını anımsatan Demirayak, “Daha önce Uşak Belediyemiz İŞ-KUR ile gerçekleştirdiğimiz istihdam garantili projede bizlere destek verdi. İki tane işitme engelli bayanımızı Çayzade’de işe yerleştirdiler. Bundan sonra da Sayın Belediye Başkanımızı projelerimizde tekrardan rahatsız edeceğiz. Ben Başkanımıza desteklerinden ve tüm katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
ÇAKIN, “ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN TÜM BİRİMLERİMİZ SAHADA”
Programda işitme engelli bireylere hitap eden, insanı önceleyen bir anlayışla çalıştıklarını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Belediye olarak engelsiz bir şehrin temini adına tüm birimlerimizle büyük bir hassasiyet taşıyoruz. Kurum olarak, dezavantajlı olarak nitelendirdiğimiz vatandaşlarımızın, dezavantajlarını ortadan kaldıracak projeleri hayata geçirmeyi bir ilke olarak kabul ediyoruz.” dedi.
Şehirlerin ancak insanlar mutlu ve huzurluysa değer kazandığını vurgulayan Başkan Çakın, “Bizler de Uşak Belediyesi olarak bu bilinç ışığında çalışmalarımızı şekillendiriyor, hemşehrilerimizin ihtiyaç ve taleplerini daima önceliğimiz kabul ediyoruz. Odak noktamız temelde tüm vatandaşlarımız olsa da hizmetin doğru ve işlevsel olması için farklı zümrelerin ihtiyaçlarını, ayrı ayrı göz önünde bulunduruyoruz. Bunların başındaysa, fiziksel engellere sahip vatandaşlarımız geliyor.” diye konuştu.
“ENGELLİ BİREYLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Engelli bireylerin günlük hayatta yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak için özel bir ekip oluşturduklarını kaydeden Başkan Çakın, “Gelen talepler doğrultusunda hareket eden “Engelleri kaldırıyoruz” birimimiz, şehrimizin fiziki eksiklerini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Bunun yanı sıra, işitme engelli bireylerimizin istihdamına katkı sağlamak amacıyla Türkiye İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğümüzle bir protokol gerçekleştirdik. İşitme engeli bulunan iki vatandaşımızı bu protokol kapsamında belediyemizde istihdam ettik. Fatih Mahallesi Pazar Yerimizin tam karşısına engelli bireylerimizin çocuklarıyla rahatça eğlenebileceği engelsiz bir park alanı inşa ediyoruz. Parkımızın içerisine, görme engelli ve işitme engelli bireylerimizle, engeli bulunmayan vatandaşlarımızın iletişim sağlayabilmesi için bilgilendirme tabelaları yerleştiriyoruz. Umut ediyoruz ki bu sayede farkındalığı artırmış, iletişim için bir köprü vazifesi görmüş olacağız. Bebek sahibi işitme engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları da çok iyi biliyoruz. Çocuklarını takip etmekte yaşadıkları zorluğu, uykunun bile artık bir stres sebebi olduğu bu duruma karşı da yine çalışmalarımızı başlattık. Ses algıladığında titreyerek ebeveyni uyaran bebek telsizleri ile bu ailelerimizin de yanında olacağız.” dedi.
İşitme ve farklı engellere sahip olan vatandaşlarımız için yapılan diğer çalışmaları da paylaşan Başkan Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde engelli vatandaşlar için yüzde 15’lik bir indirim uygulandığını da hatırlattı.
Bebek sahibi bir işitme engelli aileye titreşimli telsiz hediye eden Çakın’a, Uşak İşitme Engelliler, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Asım Demirayak da tüm destekleri için teşekkür ederek plaket takdim etti.
Titreşimli çocuk telsizi alan anne ise, çocuğuna bakmakta zorlandığını ve endişe duyduğunu ancak artık telsiz sayesinde çok daha rahat olacağını aktardı.
Uşak Belediyesi’nin birçok konuda yanlarında olduğunu vurgulayan bir başka işitme engelli bireyse destekler nedeniyle teşekkür etti.
















| İmsak | |||
| Güneş | |||
| Öğle | |||
| İkindi | |||
| Akşam | |||
| Yatsı |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Galatasaray |
33 | 77 |
2. Fenerbahçe |
33 | 73 |
3. Trabzonspor |
33 | 69 |
4. Beşiktaş |
33 | 59 |
5. Göztepe |
33 | 55 |
6. Başakşehir FK |
33 | 54 |
7. Samsunspor |
33 | 48 |
8. Çaykur Rizespor |
33 | 40 |
9. Konyaspor |
33 | 40 |
10. Alanyaspor |
33 | 37 |
11. Kocaelispor |
33 | 37 |
12. Gaziantep FK |
33 | 37 |
13. Eyüpspor |
33 | 32 |
14. Kasımpaşa |
33 | 32 |
15. Gençlerbirliği |
33 | 31 |
16. Antalyaspor |
33 | 29 |
17. Fatih Karagümrük |
33 | 27 |
18. Kayserispor |
33 | 27 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Erzurumspor FK |
38 | 81 |
2. Amed SK |
38 | 74 |
3. Esenler Erokspor |
38 | 74 |
4. Çorum FK |
38 | 71 |
5. Bodrum FK |
38 | 64 |
6. Pendikspor |
38 | 63 |
7. Keçiörengücü |
38 | 60 |
8. Bandırmaspor |
38 | 60 |
9. Manisa FK |
38 | 55 |
10. Sivasspor |
38 | 53 |
11. İstanbulspor |
38 | 52 |
12. Sarıyer |
38 | 52 |
13. Iğdır FK |
38 | 50 |
14. Van Spor FK |
38 | 49 |
15. Boluspor |
38 | 48 |
16. Ümraniyespor |
38 | 46 |
17. Serik Belediyespor |
38 | 39 |
18. Sakaryaspor |
38 | 34 |
19. Hatayspor |
38 | 14 |
20. Adana Demirspor |
38 | 6 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Arsenal |
36 | 79 |
2. Manchester City |
36 | 77 |
3. Manchester United |
36 | 65 |
4. Liverpool |
36 | 59 |
5. Aston Villa |
36 | 59 |
6. Bournemouth |
36 | 55 |
7. Brighton & Hove Albion |
36 | 53 |
8. Brentford |
36 | 51 |
9. Chelsea |
36 | 49 |
10. Everton |
36 | 49 |
11. Fulham |
36 | 48 |
12. Sunderland |
36 | 48 |
13. Newcastle United |
36 | 46 |
14. Leeds United |
36 | 44 |
15. Crystal Palace |
36 | 44 |
16. Nottingham Forest |
36 | 43 |
17. Tottenham |
36 | 38 |
18. West Ham United |
36 | 36 |
19. Burnley |
36 | 21 |
20. Wolverhampton |
36 | 18 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Barcelona |
36 | 91 |
2. Real Madrid |
35 | 77 |
3. Villarreal |
36 | 69 |
4. Atletico Madrid |
36 | 66 |
5. Real Betis |
36 | 57 |
6. Celta Vigo |
36 | 50 |
7. Getafe |
36 | 48 |
8. Real Sociedad |
35 | 44 |
9. Athletic Bilbao |
36 | 44 |
10. Sevilla |
36 | 43 |
11. Rayo Vallecano |
35 | 43 |
12. Osasuna |
36 | 42 |
13. Valencia |
35 | 42 |
14. Espanyol |
36 | 42 |
15. Deportivo Alaves |
36 | 40 |
16. Elche |
36 | 39 |
17. Mallorca |
36 | 39 |
18. Levante |
36 | 39 |
19. Girona |
35 | 39 |
20. Real Oviedo |
35 | 29 |
Galatasaray
Fenerbahçe
Trabzonspor
Beşiktaş
Göztepe
Başakşehir FK
Samsunspor
Çaykur Rizespor
Konyaspor
Alanyaspor
Kocaelispor
Gaziantep FK
Eyüpspor
Kasımpaşa
Gençlerbirliği
Antalyaspor
Fatih Karagümrük
Kayserispor
Erzurumspor FK
Amed SK
Esenler Erokspor
Çorum FK
Bodrum FK
Pendikspor
Keçiörengücü
Bandırmaspor
Manisa FK
Sivasspor
İstanbulspor
Sarıyer
Iğdır FK
Van Spor FK
Boluspor
Ümraniyespor
Sakaryaspor
Hatayspor
Adana Demirspor
Arsenal
Manchester City
Manchester United
Liverpool
Aston Villa
Bournemouth
Brighton & Hove Albion
Brentford
Chelsea
Everton
Fulham
Sunderland
Newcastle United
Leeds United
Crystal Palace
Nottingham Forest
Tottenham
West Ham United
Burnley
Wolverhampton
Barcelona
Real Madrid
Villarreal
Atletico Madrid
Real Betis
Celta Vigo
Getafe
Real Sociedad
Athletic Bilbao
Sevilla
Rayo Vallecano
Osasuna
Valencia
Espanyol
Deportivo Alaves
Elche
Mallorca
Levante
Girona
Real Oviedo