27.12.2016, 10:09

FETÖCÜ REKTÖRÜN 15 TEMMUZ DARBE TEPKİLERİ GÖZALTINDA!

 Buz gibi bir 15 Temmuz gecesi. Saat 22’de İstanbul’da Boğaz Köprüsü’nün tek yönlü kapatılmasıyla darbe girişimi fiilen başlatılmış. 22:30 hatta 23’e kadar millet darbe olduğuna inanamamış. Binali Yıldırım saat 23.’de NTV televizyonuna çıkmış ve “bu bir kalkışma girişimidir” demiş.   Kendini muhalif sanan bir takım salaklar, başlarına ne geleceğini   anlamadıklarından olsa gerek,  sosyal medyada sevinç ve intikam çığlıkları atmışlar. İstanbul’ da Ankara jetler  evlerin  üstünden uçuşlar yapıyor. Kızılca kıyamet kopmuş ve  246 ŞEHİT, binlerce GAZİ verdiğimiz, korku, şaşkınlık ve dehşet gecesi,  başlamış.
Devletin ve demokrasinin sahibi MİLLET ya devlet başa ya kuzgun leşe diyerek sokağa dökülmeye, stratejik noktalara doğru ilerlemeye  başlamış.  O da ne?
 Devleti yönetenlerin, yani bürokratların çoğu buz gibi olmuşlar. Hani Tuskon Başkanı Fetöcü iş adamı kılıklı ajan,   zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a meydan okuyup demişti ya hani:  “kimin inlerine girileceğini yakında göreceğiz".   Boşuna dememiş demek ki korkusuna kapılan bürokratların kahir ekseriyetinin    Temmuz soğuğunda kanları da canları da  çekildi!  
Kolay değil. 12 Eylül görmüş adamlar çoğu. Çoluk çocuk  var, işkence var, rezillik var. Statların, toplama merkezlerinin, darbe mahkemelerinin kapısı görünmüş.  Bu işin içinden nasıl çıkarız endişesi ve korkusuyla bir anda sessizliğe bürünmüşler. Ota bota tweet atan bürokratlar sosyal medyayı ilk andan itibaren muhaliflere bırakmışlar. Ölüm sessizliği hüküm sürmüş.   Büyükçe bir kısmı ancak   saat 2’den sonra görünebilmiş.  4’ten sonra  ve  gün aydınlığında  sosyal medyayı adeta coşturmuşlar. Mesela Uşak’ta üst düzey bir bürokrat tanıyorum. Saat 2’ye kadar susmuş. 2’den  sonra bir tweetle ancak görünmüş. 4’ten sonra ve ertesi gün 24 tweetle sosyal medyayı hallaç pamuğu gibi atmış!   Dikkat çekiyor tabii! 
  Uşak üniversitesi Rektörü Sait Çelik ilk andan itibaren darbeye tavır koymuş, sosyal medyayı bu anlamda etkin bir şekilde kullanmış. Türkiye’de rektörler arasında da diğer  bürokratlar arasında da bir emsali  daha yok.  Darbenin tam anlamıyla anlaşılmasını 23.15 gibi kabul edersek  şöyle  bir manzara var: 
Saat  23.15/ 00:25   arası 4 tweet
 Saat  00:25/02:00 arası 9 Tweet
Saat   02:00/04:00 arası 7 tweet
Saat    04:00 sonrası  24 tweet
Örneğin:
Saat 23:50’de Demokrasimize bir kalkışma girişimi var. Allah ülkemizi milletimizi korusun.
Saat: 00.11:  Zaman Demokrasiye sahip çıkma zamanıdır.
Saat 00:19 Zaman bekleyip görelim deme zamanıdır  değil demokrasinin yanında olma zamanıdır.
Saat:00:26 Ey Uşak halkı ey ülkemin aydın insanları  demokrasimize sahip çıkın bu mankurtlara asla müsaade etmeyin. 
Saat:01.02 Ordumuzun onurlu insanları Mehmedim kritik bir zamanda vatanımıza zeval vermeyin emniyet güçlerimize vatandaşlarımıza silah doğrultmayın.
Bunlardan başka; 
Fethullah’ın mankurtları 18 polisimizi şehit etti. Milletimizin başı sağolsun.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ben milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin bunlara cevabını verelim. Ben meydana geliyorum.
Zaman milli iradeye sahip çıkma zamanıdır.

Şimdi, bu  zamanda ve anda,   sosyal  medyada açık ve berrak bir şekilde tarafını belli etmiş, ey darbeci alçaklar,  ey Mankurtlar, başarırsanız ben buradayım, gelin beni alın demiş, bir adamı, geçtiğimiz Perşembe sabahı  Kripto Fethullahçı diye   polisler evinden aldı. Kısıtlılığı var ve beşgündür emniyette tutuluyor. Merakla sorgulanmasını bekliyoruz.  
Aslında  bunun böyle olacağı görünüyordu. Rektör hakkında sosyal medyada müthiş bir karalama kampanyası yürütülüyor gerçek dışı iddialar gerçekmiş gibi ifade ediliyor, bu iddialar bir takım gazeteciler yoluyla dillendiriliyor, ancak hiçbir delil ortaya konmuyordu.  Bu iddialara üniversite içinden biri olarak bildiğim kadarıyla buradan cevap verdim.     Tanık olduklarımı bildiklerimi açıkça  yazdım. Kanaatim rektörü 17-25 Aralık 2013 öncesi ile yargılama girişiminde bulunduklarıydı. Yani devletin atadığı Ağır Ceza Resiyle, Başsavcıyla, ve Valiyle niçin oturup kalktın anlamına gelen saçma sapan sorgulamalar yapılıyordu.   Ama iş bu raddeye geldiyse, devletin de bir şeyler bildiğini kabul etmek durumundayız!  Bekleyip göreceğiz bakalım devlet ne biliyor? 
Şayet gerçekten rektör kripto fetöcü çıkarsa,  bu konuda rektörün düşmanlarının ifadeleri dışında somut deliller ortaya konursa problem yok. Ama aksi takdirde herkesin rektöre bir borcu olacaktır. Onu sabah evinden alan polis kardeşlerim,  kendileri sorumlu olmasa da onunla her karşılaştıklarında mahcubiyet duyacaklardır!  Ülke ateş çemberinden geçerken başını  ortaya koyan, “mehmedim kritik bir zamanda vatanımıza zeval vermeyin emniyet güçlerimize vatandaşlarımıza silah doğrultmayın” “Fethullah’ın mankurtları 18 polisimizi şehit etti. Milletimizin başı sağolsun” diyebilen cesareti ve yiğitliği, o gece kaç bürokratın  gösterebildiğini düşündükçe buruk bir üzüntü duyacaklardır. Fetöcüler başarsaydı retör Çelik  muhtemelen ya içerde ya mezarda olacaktı. Ona bugün iftira atanların büyük çoğunluğu ise Fetöcülerin düzeninde fetöye hizmet etmekte beis görmeyeceklerdi! 
Benim açımdan rektör elbette Fetöcü değildir. Beş yıl kendisiyle çalıştım böyle bir kanaate sahip olmadım.  Kriptoysa ben de bilemem.  Ancak  benim için en  büyük samimiyet testi, darbe başladığında,   ne olacağı bilinmeyen bu ilk  saatlerde, Fetöye ve darbecilere gösterilen tepkidir.    FETÖCÜ darbeye ilk saatinden itibaren karşı duran kişi rektör Sait Çelik’tir. Bu saatlerde tepki gösterebilmek her babayiğidin harcı değildir. Gerçek bir samimiyet testidir. Bana Bedir’den evvel Müslüman olanlarla,  Bedir Savaşı’ndan  sonra  Müslüman olanları hatırlatan bir  durumdur!  Hz.  Peygamber kritik ve stratejik  görevlere Bedir Savaşı’ndan önce Müslüman olanları getirirdi.  Neden acaba? Bedirden sonra Müslüman olanlar, rektöre dünyevi nedenlerle iftira atıyorlar ve mevki makam operasyonu yapıyorlarsa yazıklar olsun!
Şahsen çok küçük bir ihtimal, rektör  kripto fetöcü çıkarsa, yani, bayLock ve benzeri bir bilgi, belge, bağlantı varsa, kamuoyundan özür dileyeceğim ama 55 yıllık ömrün bana kazandırdığı tecrübe şudur. Böylesine büyük  samimiyet testinden alnının akıyla çıkan adamlarda yanlış olmaz.  Bekleyelim görelim. 
Son olarak şunu söyleyeyim. Sosyal medyada tepki gösteremeyenleri kınıyor  ve  eleştiriyor değilim. Korkuya  ve endişeye saygı duyarım. Kolay değildir. Herkesin kendine dair şartları vardır.  Dava ve mücadele adamı olmak  herkesin harcı değildir. Böyle durumlarda, kaybedecek çok şeyi olacağını düşünen bürokratların bu tepkileri göstermesini normal bulurum.  Vatan müdafaası  genellikle ev kira ama bu vatan bizim diyen, sade vatandaşlara, yani bizatihi  millete düşer.  Bir kısım insanlarda gerçekten  fırsat bulamamıştır. Telaştan aklına gelmemiştir, vakti olmamıştır, vs. Hepsine eyvallah. Hiç itirazım olmaz.  Tek derdim şu. Bunu yapabilen başını ortaya koyan adamları görmezden ve bilmezden  gelmeyelim. Kıymetini takdir edelim. Bedir Savaşı öncesi çekilen sıkıntıları, alınan riskleri unutmayalım!  Her şey gönlünüzce olsun.  Vesselam.
Yorumlar (1)
ALDIĞI AHLAR 9 yıl önce
fetöcü veya değil aldığı ahlar onu bu hale getirdi. kripto fetöcü çıkarsa, yani, baylock ve benzeri bir bilgi, belge, bağlantı varsa devlet gerekeni yapar. yok ise sait hoca ahını aldıkları ile helalleşsin.
8
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2026
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1.  Galatasaray 31 74
2.  Fenerbahçe 31 67
3.  Trabzonspor 31 65
4.  Beşiktaş 31 56
5.  Başakşehir FK 31 51
6.  Göztepe 31 51
7.  Samsunspor 31 45
8.  Konyaspor 31 40
9.  Çaykur Rizespor 31 37
10.  Gaziantep FK 31 37
11.  Kocaelispor 31 36
12.  Alanyaspor 31 33
13.  Kasımpaşa 31 31
14.  Gençlerbirliği 31 28
15.  Eyüpspor 31 28
16.  Antalyaspor 31 28
17.  Kayserispor 31 26
18.  Fatih Karagümrük 31 21
Takımlar O P
1.  Erzurumspor FK 37 80
2.  Esenler Erokspor 37 73
3.  Amed SK 37 73
4.  Çorum FK 37 70
5.  Bodrum FK 37 64
6.  Pendikspor 37 62
7.  Keçiörengücü 37 57
8.  Bandırmaspor 37 57
9.  Sivasspor 37 53
10.  Manisa FK 37 52
11.  Van Spor FK 37 49
12.  Sarıyer 37 49
13.  Iğdır FK 37 49
14.  İstanbulspor 37 49
15.  Ümraniyespor 37 46
16.  Boluspor 37 45
17.  Serik Belediyespor 37 39
18.  Sakaryaspor 37 34
19.  Hatayspor 37 11
20.  Adana Demirspor 37 6
Takımlar O P
1.  Arsenal 34 73
2.  Manchester City 33 70
3.  Manchester United 34 61
4.  Liverpool 34 58
5.  Aston Villa 34 58
6.  Brighton & Hove Albion 34 50
7.  Bournemouth 34 49
8.  Chelsea 34 48
9.  Brentford 34 48
10.  Fulham 34 48
11.  Everton 34 47
12.  Sunderland 34 46
13.  Crystal Palace 33 43
14.  Newcastle United 34 42
15.  Leeds United 34 40
16.  Nottingham Forest 34 39
17.  West Ham United 34 36
18.  Tottenham 34 34
19.  Burnley 34 20
20.  Wolverhampton 34 17
Takımlar O P
1.  Barcelona 33 85
2.  Real Madrid 33 74
3.  Villarreal 33 65
4.  Atletico Madrid 33 60
5.  Real Betis 33 50
6.  Getafe 33 44
7.  Celta Vigo 33 44
8.  Real Sociedad 33 43
9.  Osasuna 33 42
10.  Athletic Bilbao 33 41
11.  Rayo Vallecano 33 39
12.  Valencia 33 39
13.  Espanyol 33 39
14.  Elche 33 38
15.  Girona 33 38
16.  Deportivo Alaves 33 36
17.  Mallorca 33 35
18.  Sevilla 33 34
19.  Levante 33 33
20.  Real Oviedo 33 28