Uşak TV
2012-08-23 00:00:00

TEST EDİLDİ ONAYLANDI!..TAYYİB ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI…

Halis ARSLAN

23 Ağustos 2012, 00:00

Başbakan rolünü çok güzel oynadı. Anayasa değişikliğini ilk başbakanlığı döneminde 370 milletvekili varken yapmadı, ikinci dönemde ortalama 333 oyla referanduma götürdü. Ve yurttaş yüzde 58’le su götürmez bir biçimde sözüne inandı, güvendi, onayladı ve zafere taşıdı. Anket yapanlar bile yüzde 50-52’yi zor buluyorlardı. Ve herkes yüzde 51’e razıydı.

CHP ile MHP de bu halk oylamasını güzelce RECEP’e HAYIR söylemine dönüştürünce; kendi kendilerine gol atıp başbakanı galip ilan ettirdiler. Kayısı girdi, fındık girdi, çay girdi ne alâkaysa!

Kılıçdaroğlu, bir milletvekilinin Türkiye’nin her tarafında oy kullanabileceğini bilmeyip (!) sandığını ararken, vatandaş da arkasından gitmeyeceğini göstermiştir. Halbuki yeni testi suyu soğuk tutardı. Baykal’dan usanıp bıkan kitleler yeni genel başkan Kemal Bey’in yüzde 30-32 beklentisini yüzde 22-24 aralığında demirlediler.

Bahçeli Hocam’a gelince!(okuduğum üniversitede asistandı), Sayın Sadi Somuncuoğlu beyefendiyi cumhurbaşkanı adayı yapmayıp, tartaklandığı zaman nasıl bu milletin gönlünü kırmışsa… şimdi de “Bu anayasaya EVET çıkarsa, ülke bölünür” söylemiyle kendisine destek verenleri şaşırtmış ve bugün partisini yüzde 10 baraj sınırına getirmiştir.

Parti liderlerinin tavırları ve kullandıkları dil ne yazık ki kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı, kin ve nefret üslubundaydı. Buna rağmen Türkiye vatandaşları ilk defa kendi iradeleriyle anayasa değişikliğini yapabilmişlerdir. İşte bayram budur!!!

Başbakan’ın başarısı, 2012’de halk oyuyla seçilecek cumhurbaşkanlığına onu rahatlıkla taşıyabileceğini net bir biçimde göstermiştir. Bir başka bayram da cumhurbaşkanını halkın seçmesidir! Türkiye, Ankara tipli adamlardan kurtulmuştur.Hele şükür!...

Gönlümüz 2002’de kazandığı ilk seçimin sonrası genel merkez balkonunda ve dün 12 Eylül akşamı basketbol maçı öncesi halk oylaması sonuçlarını değerlendirdiği konuşmalarındaki gibi herkesi seven, sayan ve kucaklayan bir başbakan olmasından yana… Baksanıza üç kürt vatandaşımızdan ikisi evet demiş! Ne kadar güzel… Sahillerdekilerin de artık AKP’den korkmaması lazım!

Çünkü Başka TÜRKİYE yok! Hepimiz beraber yaşayacağız…

“Bütün bayramların bayram gibi yaşandığı, barış ve mutluluğun egemen olduğu, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramların birer imkan olması dua ve temennisiyle”…



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.