Uşak TV
2013-01-23 00:00:00

12 REBİULEVVEL

Halis ARSLAN

23 Ocak 2013, 00:00

Büyük bir tüccar ve büyük bir alim olan Mekkeli Yahudi YASEF; 12 Rebiulevvel (20 Nisan 571) Pazartesi sabahın erken vaktinde, Kabe'nin hemen önünde Mekkelileri toplamış onlara'' Bugün Dünyaya son peygamber gelecek. Hem de Mekke'de insanlığa şeref verecek. Ben Mekke’deki bütün Yahudi ailelerini tek tek dolaştım ve araştırdım. Bugün Mekke'de doğum yapacak Yahudi kadın yok. Peygamberlik maalesef İsrail oğullarından gitti. Biz bekliyorduk ki bugün dünyaya gelecek son Peygamber Yahudilerden olacak. Ama olmadı! Şimdi bana söyleyin Ey Mekkeliler bu gece Mekke’de bir çocuk doğdu mu ? Duydunuz mu ? Bilginiz var mı ? Orada bulunanlar '' Biz bugün hiçbir doğum haberi duymadık ve işitmedik '' dediler. Ve dağıldılar. Evlerine dönünce hanımlarına sordular. Hanımlar '' Evet az önce Amine Hatun bir erkek çocuk dünyaya getirmiş, Abdullah'ın yetimi! Araplarda hiç adet olmayan bir isim vermişler MUHAMMED diye.

Bu haberi alanlar hızla geri dönüp heyecanla o Yahudi alim in yanına koştular. Doğum haberini verdiler. Yahudi alim; oradakilere '' Toplanın hep beraber Amine' nin evine gidip O bebeği görmemiz lazım. '' dedi. Kabe'ye 200 metre olan Amine' nin evine koştular. Evin önünde Efendimizin dedesi Abdülmüttalib var. Bebeği görmek istediklerini söylediler. Abdülmuttalib: ''Amine' den izin isteyeyim. Kabul ederse getirip sizlere göstereyim.'' dedikten az sonra kucağında daha birkaç saatlik bezlere sarılı kainat ın Efendisiyle geri döndü. Yahudi alim son peygambere ait 110 özelliğin hepsini ezbere biliyor. Hemen Efendimizin mübarek sırtını açıyor. '' Kalbinin hizasında iki kürek kemiğinin arasında Nübüvvet mührünü'' görüyor ve… bayılıp oraya düşüyor…

O (S.A.V.) herkesi kucaklayan evrensel mesajın sahibi… ,

O'na inanıp gönül veren her yüreğin.

Bugün; O'nun saf ve duru hayatını bilmek, bilip de yaşamak ve yaşayıp da yaşatmak arzusuyla…

O'nu ne kadar biliyorsak o kadar mutlu; ne kadar yakından tanıyorsak o kadar huzurlu…

O'nun hayatını hayatımıza hayat yapabiliyorsak o kadar bahtiyarız.

Şefaati uzmasına nail olabilmek duasıyla…

Mevlid-i Şerifiniz mübarek olsun.

Andolsun, sizin için, Allah’ı ve ahret gününü umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için Allah’ın Resulü’nde güzel bir örnek vardır.( Al-Ahzab,33/21) 

Halis ARSLAN

11 Rebiulevvel 23 Ocak 2013

Hutben okunur minber-i iklim-i bekâda

Hükmün tutulur mahkeme-i rûz-ı cezâda, Gülbank-i kudümün çekilir arş-ı Hudâ'da,
Esmâ-i şerifin anılır arz ü semâda.

Sen Ahmed ü Mahmud u Muhammed'sin efendim,
Hak'dan bize sultân-ı müeyyedsin efendim.

Ay'a sorsam yakamoza

Parıldayan yıldıza

Seni bana anlatırlar

Damla damla gözyaşıyla

Onun adi Ahmet'tir

Nişanesi şevkattir

Aleme merhamettir

Mustafa CİHAD

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.