Uşak TV
2014-09-28 00:00:00

GÖK EKİNİ BİÇMİŞ GİBİ.

ALİ GALİP BALTAOĞLU

admin@usak.tv 28 Eylül 2014, 00:00

25 Eylül 2014 günü Perşembe’yi Cuma’ya başlayan akşam üç fidanımızı kaybettik. Uşak Üniversitesi tarihinde sanıyorum bu kadar acı başka bir olay yok. Tarifsiz acılar içindeyiz . Emir büyük yerden elbette, ama yine de emanete sahip çıkamamışlık hissini yaşıyoruz. Rektörümüz Prof.Dr. Sait Çelik duygularımıza tercüman oldu. “ her canlı ölümü tadacak, ancak, öğrencilerimizin gurbette olmaları, misafirimiz olmaları, hayatlarının ilkbaharında olmaları bizi acıya boğuyor.” Her canlının ölümü tadacağı konusundaki imanımız teselliye yetmiyor.

Gurbet ve ölüm, genç ve ölüm, misafir ve ölüm.

Bu kavramlar yanyana gelince acıların yoğunluğu da artıyor. Anar Musazade, Elvin Huseynov ve Ulvi Sadıgov Uşak’ımızın çehresini değiştiren misafir öğrencilerimizdendi. Azeri kardeşlerimize misafir demek bile yaralayıcı geliyor. Onlar biz, biz onlardık aslında. Onlar bizim çocuklarımızdı. Öz be öz çocuklarımızı yitirdik.

Çocuklarımızın Azerbaycan’daki anne ve babalarını, yakınlarını anlamak mümkün mü? Sanmıyorum. Empati yapmak bile o kadar zor ki!

Allah (cc) böyle bir acıyı, düşmanımıza bile yaşatmasın. Böylesine olaylar karşısında duyguları satırlara aktarmakta zor, çok zor. Yirmibir yaşındaki gençlerin cenaze namazında bulunmak, ailelerini görmek, başsağlığı dilemek, çaresizliğe ortak olmak ne demekmiş anladık ve yaşadık. Yunus Emre yüzyıllar öncesinden hissiyatımızın mahiyetini ve hayal kırıklığımızın derinliğini ne güzel de anlatmış:

Bu dünyada bir nesneye yanar içim göynür özüm,

Yiğit iken ölenlere gök ekini biçmiş gibi.

Çoğu zaman ölümü unuturuz. Günlük meşgaleler, kimi zaman geçim derdi, kimi zaman nefis derdi, dünyadaki maddi ihtiyaçlarımız gafil avlanmamıza neden olur. Yine unuttuk! Allah, son derece çarpıcı bir gerçekle, dönüş yolunu hepimize hatırlattı. Ölüm kaçınılmaz, fakat bir son değil. Bunu bilmek ve Allah’ın sonsuz rahmetine mazhar olma ümidi tesellimiz.

Sahibine dönen, dünya ölçüleri içinde çok erken dönen kardeşlerimiz için ebedi alemde Yüce Allah’tan cennet niyaz ediyoruz. Kederli ailelerine dost ve yakınlarına sonsuz sabırlar temenni ediyoruz. Bir daha böyle acılarla bizi sınamamasını yaratandan diliyoruz.

Bu vesileyle gençlerimizi, çocuklarımızı bir kez daha uyarmak istiyorum. Trafikte hata bir kere olur. İkincisine fırsatımız olmaz. Lütfen dikkat edelim. Hayatımızla kumar oynamayalım. Sosyal ilişkiler sırasında ölçülü, tutarlı ve akıllı olalım. Daha dün Uşakta “yan baktın” sataşması sonucu işlenen cinayetle bir gencimizi toprağa verdik. Hasta, sorunlu, madde bağımlısı kişilerin aramızda dolaştığını, bu tür insanlarla her zaman karşı karşıya gelebileceğimizi unutmayalım. Bu tür insanlardan mantıklı davranış beklenmeyeceğini bilerek tedbirli olmalıyız. Aramızda yaşayan psikopat kişilikleri tahrik eden karşılıklar vermekten sakınarak, kendimizi, hayatımızı, ruh sağlığımızı korumalıyız. Halk arasında çokça ifadeye konan “Allah kötülerle imtihan etmesin” veya “Allah iyilerle karşılaştırsın” duasının hikmetini anlamak ve buna uygun hareket etmek, kendimizi, ailemizi ve toplumumuzu birçok tehlikeden koruyacaktır. Selam ve muhabbetle

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.