Uşak TV
2016-12-27 10:09:37

FETÖCÜ REKTÖRÜN 15 TEMMUZ DARBE TEPKİLERİ GÖZALTINDA!

ALİ GALİP BALTAOĞLU

admin@usak.tv 27 Aralık 2016, 10:09

 Buz gibi bir 15 Temmuz gecesi. Saat 22’de İstanbul’da Boğaz Köprüsü’nün tek yönlü kapatılmasıyla darbe girişimi fiilen başlatılmış. 22:30 hatta 23’e kadar millet darbe olduğuna inanamamış. Binali Yıldırım saat 23.’de NTV televizyonuna çıkmış ve “bu bir kalkışma girişimidir” demiş. Kendini muhalif sanan bir takım salaklar, başlarına ne geleceğini anlamadıklarından olsa gerek, sosyal medyada sevinç ve intikam çığlıkları atmışlar. İstanbul’ da Ankara jetler evlerin üstünden uçuşlar yapıyor. Kızılca kıyamet kopmuş ve 246 ŞEHİT, binlerce GAZİ verdiğimiz, korku, şaşkınlık ve dehşet gecesi, başlamış.
Devletin ve demokrasinin sahibi MİLLET ya devlet başa ya kuzgun leşe diyerek sokağa dökülmeye, stratejik noktalara doğru ilerlemeye başlamış. O da ne?
 Devleti yönetenlerin, yani bürokratların çoğu buz gibi olmuşlar. Hani Tuskon Başkanı Fetöcü iş adamı kılıklı ajan, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a meydan okuyup demişti ya hani: “kimin inlerine girileceğini yakında göreceğiz". Boşuna dememiş demek ki korkusuna kapılan bürokratların kahir ekseriyetinin Temmuz soğuğunda kanları da canları da çekildi!
Kolay değil. 12 Eylül görmüş adamlar çoğu. Çoluk çocuk var, işkence var, rezillik var. Statların, toplama merkezlerinin, darbe mahkemelerinin kapısı görünmüş. Bu işin içinden nasıl çıkarız endişesi ve korkusuyla bir anda sessizliğe bürünmüşler. Ota bota tweet atan bürokratlar sosyal medyayı ilk andan itibaren muhaliflere bırakmışlar. Ölüm sessizliği hüküm sürmüş. Büyükçe bir kısmı ancak saat 2’den sonra görünebilmiş. 4’ten sonra ve gün aydınlığında sosyal medyayı adeta coşturmuşlar. Mesela Uşak’ta üst düzey bir bürokrat tanıyorum. Saat 2’ye kadar susmuş. 2’den sonra bir tweetle ancak görünmüş. 4’ten sonra ve ertesi gün 24 tweetle sosyal medyayı hallaç pamuğu gibi atmış! Dikkat çekiyor tabii! 
Uşak üniversitesi Rektörü Sait Çelik ilk andan itibaren darbeye tavır koymuş, sosyal medyayı bu anlamda etkin bir şekilde kullanmış. Türkiye’de rektörler arasında da diğer bürokratlar arasında da bir emsali daha yok. Darbenin tam anlamıyla anlaşılmasını 23.15 gibi kabul edersek şöyle bir manzara var: 
Saat 23.15/ 00:25 arası 4 tweet
 Saat 00:25/02:00 arası 9 Tweet
Saat 02:00/04:00 arası 7 tweet
Saat 04:00 sonrası 24 tweet
Örneğin:
Saat 23:50’de Demokrasimize bir kalkışma girişimi var. Allah ülkemizi milletimizi korusun.
Saat: 00.11: Zaman Demokrasiye sahip çıkma zamanıdır.
Saat 00:19 Zaman bekleyip görelim deme zamanıdır değil demokrasinin yanında olma zamanıdır.
Saat:00:26 Ey Uşak halkı ey ülkemin aydın insanları demokrasimize sahip çıkın bu mankurtlara asla müsaade etmeyin. 
Saat:01.02 Ordumuzun onurlu insanları Mehmedim kritik bir zamanda vatanımıza zeval vermeyin emniyet güçlerimize vatandaşlarımıza silah doğrultmayın.
Bunlardan başka; 
Fethullah’ın mankurtları 18 polisimizi şehit etti. Milletimizin başı sağolsun.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ben milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin bunlara cevabını verelim. Ben meydana geliyorum.
Zaman milli iradeye sahip çıkma zamanıdır.

Şimdi, bu zamanda ve anda, sosyal medyada açık ve berrak bir şekilde tarafını belli etmiş, ey darbeci alçaklar, ey Mankurtlar, başarırsanız ben buradayım, gelin beni alın demiş, bir adamı, geçtiğimiz Perşembe sabahı Kripto Fethullahçı diye polisler evinden aldı. Kısıtlılığı var ve beşgündür emniyette tutuluyor. Merakla sorgulanmasını bekliyoruz.
Aslında bunun böyle olacağı görünüyordu. Rektör hakkında sosyal medyada müthiş bir karalama kampanyası yürütülüyor gerçek dışı iddialar gerçekmiş gibi ifade ediliyor, bu iddialar bir takım gazeteciler yoluyla dillendiriliyor, ancak hiçbir delil ortaya konmuyordu. Bu iddialara üniversite içinden biri olarak bildiğim kadarıyla buradan cevap verdim. Tanık olduklarımı bildiklerimi açıkça yazdım. Kanaatim rektörü 17-25 Aralık 2013 öncesi ile yargılama girişiminde bulunduklarıydı. Yani devletin atadığı Ağır Ceza Resiyle, Başsavcıyla, ve Valiyle niçin oturup kalktın anlamına gelen saçma sapan sorgulamalar yapılıyordu. Ama iş bu raddeye geldiyse, devletin de bir şeyler bildiğini kabul etmek durumundayız! Bekleyip göreceğiz bakalım devlet ne biliyor? 
Şayet gerçekten rektör kripto fetöcü çıkarsa, bu konuda rektörün düşmanlarının ifadeleri dışında somut deliller ortaya konursa problem yok. Ama aksi takdirde herkesin rektöre bir borcu olacaktır. Onu sabah evinden alan polis kardeşlerim, kendileri sorumlu olmasa da onunla her karşılaştıklarında mahcubiyet duyacaklardır! Ülke ateş çemberinden geçerken başını ortaya koyan, “mehmedim kritik bir zamanda vatanımıza zeval vermeyin emniyet güçlerimize vatandaşlarımıza silah doğrultmayın” “Fethullah’ın mankurtları 18 polisimizi şehit etti. Milletimizin başı sağolsun” diyebilen cesareti ve yiğitliği, o gece kaç bürokratın gösterebildiğini düşündükçe buruk bir üzüntü duyacaklardır. Fetöcüler başarsaydı retör Çelik muhtemelen ya içerde ya mezarda olacaktı. Ona bugün iftira atanların büyük çoğunluğu ise Fetöcülerin düzeninde fetöye hizmet etmekte beis görmeyeceklerdi! 
Benim açımdan rektör elbette Fetöcü değildir. Beş yıl kendisiyle çalıştım böyle bir kanaate sahip olmadım. Kriptoysa ben de bilemem. Ancak benim için en büyük samimiyet testi, darbe başladığında, ne olacağı bilinmeyen bu ilk saatlerde, Fetöye ve darbecilere gösterilen tepkidir. FETÖCÜ darbeye ilk saatinden itibaren karşı duran kişi rektör Sait Çelik’tir. Bu saatlerde tepki gösterebilmek her babayiğidin harcı değildir. Gerçek bir samimiyet testidir. Bana Bedir’den evvel Müslüman olanlarla, Bedir Savaşı’ndan sonra Müslüman olanları hatırlatan bir durumdur! Hz. Peygamber kritik ve stratejik görevlere Bedir Savaşı’ndan önce Müslüman olanları getirirdi. Neden acaba? Bedirden sonra Müslüman olanlar, rektöre dünyevi nedenlerle iftira atıyorlar ve mevki makam operasyonu yapıyorlarsa yazıklar olsun!
Şahsen çok küçük bir ihtimal, rektör kripto fetöcü çıkarsa, yani, bayLock ve benzeri bir bilgi, belge, bağlantı varsa, kamuoyundan özür dileyeceğim ama 55 yıllık ömrün bana kazandırdığı tecrübe şudur. Böylesine büyük samimiyet testinden alnının akıyla çıkan adamlarda yanlış olmaz. Bekleyelim görelim. 
Son olarak şunu söyleyeyim. Sosyal medyada tepki gösteremeyenleri kınıyor ve eleştiriyor değilim. Korkuya ve endişeye saygı duyarım. Kolay değildir. Herkesin kendine dair şartları vardır. Dava ve mücadele adamı olmak herkesin harcı değildir. Böyle durumlarda, kaybedecek çok şeyi olacağını düşünen bürokratların bu tepkileri göstermesini normal bulurum. Vatan müdafaası genellikle ev kira ama bu vatan bizim diyen, sade vatandaşlara, yani bizatihi millete düşer. Bir kısım insanlarda gerçekten fırsat bulamamıştır. Telaştan aklına gelmemiştir, vakti olmamıştır, vs. Hepsine eyvallah. Hiç itirazım olmaz. Tek derdim şu. Bunu yapabilen başını ortaya koyan adamları görmezden ve bilmezden gelmeyelim. Kıymetini takdir edelim. Bedir Savaşı öncesi çekilen sıkıntıları, alınan riskleri unutmayalım! Her şey gönlünüzce olsun. Vesselam.

Yorumlar (1)

ALDIĞI AHLAR 7 Yıl Önce

fetöcü veya değil aldığı ahlar onu bu hale getirdi. kripto fetöcü çıkarsa, yani, baylock ve benzeri bir bilgi, belge, bağlantı varsa devlet gerekeni yapar. yok ise sait hoca ahını aldıkları ile helalleşsin.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.