USAK.TV REKTÖR’ÜN ZİMMET BELGLERİNİ ELE GEÇİRDİ

USAK.TV REKTÖR’ÜN ZİMMET BELGLERİNİ ELE GEÇİRDİ

Hit haberler 15.02.2010, 09:36
USAK.TV REKTÖR’ÜN ZİMMET BELGLERİNİ ELE GEÇİRDİ

         Okuyucularımız bilirler. Bundan tam dokuz ay, beş gün önce   10/5/2009 tarihinde  “REKTÖRE ve GENEL SEKRETERE ZİMMET İDDİASI- Soygunun İsmi Açık öğretim mi?” http://www.usak.tv/haber.asp?xid=1086    şeklinde bir haber yapmıştım.  Haberde  göre Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman’ın Açıköğretim’den Mart 2009’da 924 TL Nisan 2009’da 821 TL parayı kendi hesabına geçirdiğini rektörün üniversitedeki ders yükünün dolu olduğunu aldığı paranın kanunsuz olduğunu yazmıştım. Haberde çakışan derslere ders ücreti aldığını bununda yasa dışı olduğunu belirtmiştim.  

22/5/2009 tarihinde www.usak.tvYÖK WWW.USAK.TV’ DEN İNCELEME İÇİN BELGELERİ İSTEDİ” Adnan Hoca Kendine Geri Ödeme mi Çıkardıhttp://www.usak.tv/haber.asp?xid=1139  başlıklı bir haber daha yaptım. Bu haberde rektör Adnan Şişman’ın zimmetine geçirdiği paraları geri ödediğini haber alarak  bu durumu yorumladım. Yorumda aynen şöyle dedim. “Adnan hoca kendine geri ödeme çıkartarak aldığı paraların bir kısmını iade ediyormuş. Hem memnun olduk hem de üzüldük. Bir üniversite rektörüne bu tür hareketleri yakıştıramıyoruz. İnşallah aslı yoktur. Şayet rektör kendine geri ödeme çıkardı ise işlediği suçu kabul ediyor demektir. Çünkü bu ödemelerden bizzat sorumludur. Altına imza atarak hakkı olmayan parayı almıştır. Ancak bu hareket ne onu ne de genel sekteri Aziz Bayrakdar’ı kurtaramaz.  Zimmet zimmettir. Şayet böyle bir hareket meşru ise bütün hırsızlar önce çalarlar, olay meydana çıkmazsa çalmış olurlar, çıkarsa da çaldıklarını hemen iade ederek kurtulurlar. Böylece cezaevlerinde hırsız kalmaz. (burada Adnan hocaya hırsız demek istemiyoruz. Yanlış anlaşılmasın. Aksi ispat edilene kadar her zanlı masumdur. Bu temel bir hukuk kuralıdır. Yukarıda kullandığımızı hırsız ifadesi örnek vermek açısından kullanılmıştır) … haberimiz üzerine Adnan hocanın kendine geri ödeme çıkartması haberleri iyice kafamızı karıştırdı. İnşallah Adnan Hoca bu tür yollara başvurmamıştır ve icraatlarının mantıklı bir açıklaması vardır…”

 

Böyle bir haberden sonra ne beklenir. İlgili makamların gereğini yapması ve rektörün eylem ve işlemlerini mercek altına alarak incelemesini değil mi? Maalesef öyle olmadı. Bu haber de unutulmaya bırakıldı. Ama www.usak.tv unutmadı ve haberin araştırmasını aralıksız sürdürdü. Öyle bilgi ve belgelere ulaştı ki; olayın açık bir zimmet ve yolsuzluk olduğu açığa çıktı.  

 Aşağıda sunduğum bilgi ve belgelere göre Ocak 2005’te Rektör   Adnan Şişman, Genel Matematik ve İstatistik dersini üzerinde göstererek 4.5 hafta için 36 saat karşılığı 693  lirayı zimmetine  geçirmiş görünmektedir

Yine  belgelere göre Mart 2006’da rektör Adnan Şişman, Genel Matematik ve İstatistik dersini üzerinde göstererek 4 hafta için 32 saat karşılığı 655.04  lira zimmetine geçirmiş görünmektedir

Yine aşağıda sunduğum  belgelere göre Haziran 2006’da  Adnan Şişman, Genel Matematik ve İstatistik dersini üzerinde göstererek 4.5 hafta için 40 saat karşılığı 818.80  lira zimmetine geçirmiş görünmektedir.( Bu belge imzalı onaylı değildir ama doğrudur. Belgelerin aslına ulaşıldığında görülecektir ) 

 

Tespitlerimize göre rektör Adnan Şişman bu suçu  Açıköğretim Fakültesi Koordinatörlüğü’nü üzerine aldıktan sonraki yani 2000 -2001 yılından itibaren her ay işlemiş ve  devletin parasını sistematik olarak zimmetine geçirmiştir

 Mart 2009’da 924 TL Nisan 2009’da  821 TL’yi zimmete geçirdiği iddialarını içeren  haberimizden sonra Adnan Şişman’ın   bu yıl aldığı bütün paraları iade etmesi, suçun bilincinde olduğunu ve bir  paniği gösteriyordu. Bize göre Sayın Şişman  zimmet suçunda etkin pişmanlık durumunu düzenleyen TCK 248. maddesinden faydalanmak için zimmetine geçirdiği paraları iade etmişti. Bu düşünceyle paniğin   sebebini araştırmaya devam ettik. 

 Ve sonunda aşağıda sunduğumuz belgelere ulaştık. Anladık ki;  Rektör Adnan Şişman, zimmetine para geçirebilmek için Genel Matematik ve İstatistik  dersini vermediği halde verir gibi üzerinde göstermiştir. Kendisi bu dersi istese de veremez. Çünkü bildiğimiz kadarıyla tarihçidir. Belki Lisans mezunu olduğu için Fransızca dersine de girebilir. Ama Matematik ve istatistik gibi derslere giremeyeceği açıktır.

 

Bu olayın açık bir nitelikli zimmet olduğunu gösteren bir belge daha var ki; Sayın Şişman’ın cesaret ve cüretine hayran olduk!  Anadolu Üniversitesi  Rektörlüğü 1.11.2005 gün ve 9734 sayılı ve Rektör Prof.Dr.Engin Ataç İmzasıyle  bir yazı göndermiş. Yazı ekinde Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı tarafından gönderilen talimatları içeren Genel Sekreter Prof.Dr. Nuray Serter imzalı bir yazı var. 

 

Aşağıdaki belgelerde de sunduğumuz  bu yazının  14. maddesi Koordinatör Adnan Şişman’a  aynen şu talimatı vermektedir.

 

“Öğretim elamanlarına geçen yıllardaki düzeyde ek ders ücreti ödenecektir. Koordinatör ücretleri de  geçen yıllarda olduğu gibi, haftada iki ders karşılığını geçmeyecektir….”

 

 Bu kesin ver açık  talimata göre  rektör Koordinatör ücreti olarak kendisi için  ayda ancak 8 saat ders ücreti tahakkuk ettirebilecektir. Fakat kanaatimiz odur ki; rektör sekiz saatlik koordinatör ücretine kanaat etmemiştir. Ayda sekiz saat yerine 32-40 saat alabilmek için üzerinde ders göstermiştir. Hem de girmediği ve asla giremeyeceği dersleri!

Açıköğretimden gelen talimatların 4. maddesinde ise   “ Öğretim elamanları, öncelikle  gönüllü ve istekli olmak üzere  konunun uzmanlarından seçilmelidir. Bu özellikleri taşıyan öğretim elamanı bulunamadığında ilgili dersin yapılmaması daha uygun olacaktır”  denmektedir.

Bu talimata rağmen Koordinatör Rektör Adnan Şişman,  Genel Matematik ve İstatistik ve Danışmanlık gibi iktisat alanında ihtisas gerektiren dersleri üzerinde göstererek zimmetine para geçirmiştir

Olayın zimmet olduğunu gösteren bir başka husus ise şudur. Adnan Şişman uzun yıllardır   üniversitesinde 20 saati gündüz 10 saati ikinci öğretim olarak 30 saat ders ücreti almaktadır. 2914 sayılı yasanın 11. maddesi gereği bundan daha fazla ders alması mümkün değildir. Yürürlükteki mevzuata göre Koordinatör ücreti olarak bile olsa üniversite dışında ders ücreti tahakkuk ettirmez. Aksi takdirde zimmet suçunun oluşması kaçınılmazdır.

 

 Örneğin   2006 Bahar dönemine ait Adnan Şişman’ın üniversitedeki ders yükü belgesine göre ders yükü üniversitede doludur.  2006 bahar döneminde Açık öğretimdeki (Perşembe günü)  Matematik ve İstatistik    dersi üniversitedeki Sosyal Bilimler Araştırma Yöntemleri dersi ile çakışmaktadır.

Dolayısıyla aynı saatler için iki ayrı ücret tahakkuk ettirilmesi şüphe bırakmayacak şekilde zimmet suçunun oluştuğunu göstermektedir. 

 

Adnan Şişman’ın  zimmet nitelikli işlerini Genel Sekreteri Aziz Bayrakdar’la beraber yürüttüğü iddiaları vardır. Bugün için  Açıköğretimle ilgili belgelerin  Aziz Bayrakdar’ın uhdesinde olduğu ve  hiçbir memura gösterilmediği iddiaları da bilinmektedir. Yıllardır sistematik olarak yürütülen bu zimmet suçunu  oluşturan belgeleri halihazırda rektör Şişman’la birlikte Aziz Bayrakdar hazırlamakta ve imzalamaktadır  Bu nedenle hem ita hem tahahukuk amiri olarak zimmetine para geçiren ve haksız kazanç sağlayan Adnan Şişman’ın Genel sekreteri Aziz Bayrakdar’ın da   nitelikli zimmete iştirak suçunu işlediği iddialarının araştırılması gerekmektedir.  

 

Bunca ulaştığımız belgeye rağmen, sorumluluk duygumuz nedeniyle  üniversitede daha önce Açıköğretimin   bu tür belgelerini(2000 yılındanönce)  hazırlayan emekli Öğretim Görevlisi Ali Özdaş’a ulaştık.  Belgeleri kendisine gösterdik. Belgeleri görünce adeta şok geçirdi. Milli Eğitim teşkilatında   müfettiş olarak çalışmışlığı olan bu emekli öğretim elamanı olayda, birçok kez zimmet suçunun işlendiğini, yıllar boyu işlendiğini bu tür belgeleri daha önce kendisinin hazırladığını, böyle bir ödemenin yapılamayacağını, ifade etti.

.

 

Evet www.usak.tv olarak bizden bu kadar. İlgili rektörün tüyü bitmedik yetimin hakkına uzanan ve yıllar boyu sürdürdüğü bu eylemlerinin belge ve bilgilerini bugün itibarıyla Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunuyor ve nitelikli zimmet suçunu kamu adına ihbar ediyorum.

Bunun yanında Üniversitede daha birçok yolsuzluk olduğunu biliyoruz. Rektörün 10 yıldır sürdürdüğü haber konusu bu zimmet hadisesi diğer yolsuzlukların yanında devede kulak kalır kanısındayız.  Dijital İbrahim Olayının da, İnşaat Dairesinde gerçekleştiğini yolsuzluk iddialarının da  peşindeyiz. Üniversitede bilgi edinme biriminin işletilmediğini de çok iyi biliyoruz. İstenen belgeler çeşitli bahaneler üretilerek verilmiyor.

Son olarak, üniversiteye  alınan bilgisayar  ve bilgisayar teknolojilerinin  alımlarıyla ilgili teklif mektupları istenmiş. Fakat komik bir gerekçeyle verilmesi reddedilmiş.  Galiba hazırlanması vakit alıyormuş! Vermezlermiş!

Vereceksiniz Adnan Hoca, istenen belgeleri de vereceksiniz yapılan yolsuzluklarla ilgili hesapta vereceksiniz.

O belgelerin bir kısmı zaten bizde var. Bütün teklif mektuplarının Dijital İbrahim tarafından verildiğini biliyoruz. O belgeleri isteyen arkadaş bize başvurursa, biz ona belirli bir oranda yardımcı oluruz! Bazı bilgi boşluklarımızı tamamladığımızda bu konularda da  yayına başlayacağız.

         www.usak tv olarak kamunun hakkını savunmak ve milletin hazinesini korumak adına vazifemizi yapıyoruz. Kamunun hakkına el uzatanlar eninde sonunda hesap verirler. Haydi Adnan Hoca;  cevap bekliyoruz.

BELGE1

BELGE2




BELGE 4




BELGE 5



BELGE 6



BELGE 7



BELGE 8


BELGE 9

BELGE 10

BELGE 11







Yorumlar (0)
8
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 12 Aralık 2025
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 15 36
2. Trabzonspor 15 34
3. Fenerbahçe 15 33
4. Göztepe 15 26
5. Beşiktaş 15 25
6. Samsunspor 15 25
7. Gaziantep FK 15 23
8. Kocaelispor 15 19
9. Başakşehir FK 15 17
10. Alanyaspor 15 17
11. Konyaspor 15 16
12. Çaykur Rizespor 15 15
13. Antalyaspor 15 15
14. Gençlerbirliği 15 14
15. Kasımpaşa 15 14
16. Eyüpspor 15 13
17. Kayserispor 15 13
18. Fatih Karagümrük 15 8
Takımlar O P
1. Pendikspor 16 32
2. Amed SK 16 32
3. Esenler Erokspor 16 31
4. Bodrum FK 16 30
5. Çorum FK 16 28
6. Iğdır FK 16 28
7. Boluspor 17 26
8. Erzurumspor FK 16 26
9. Bandırmaspor 16 26
10. Serik Belediyespor 16 25
11. Keçiörengücü 16 21
12. Van Spor FK 16 21
13. Sivasspor 16 20
14. Sakaryaspor 16 19
15. İstanbulspor 16 18
16. Sarıyer 16 17
17. Manisa FK 16 16
18. Ümraniyespor 16 15
19. Hatayspor 16 5
20. Adana Demirspor 17 2
Takımlar O P
1. Arsenal 15 33
2. Manchester City 15 31
3. Aston Villa 15 30
4. Crystal Palace 15 26
5. Chelsea 15 25
6. Manchester United 15 25
7. Everton 15 24
8. Brighton & Hove Albion 15 23
9. Sunderland 15 23
10. Liverpool 15 23
11. Tottenham 15 22
12. Newcastle United 15 22
13. Bournemouth 15 20
14. Brentford 15 19
15. Fulham 15 17
16. Leeds United 15 15
17. Nottingham Forest 15 15
18. West Ham United 15 13
19. Burnley 15 10
20. Wolverhampton 15 2
Takımlar O P
1. Barcelona 16 40
2. Real Madrid 16 36
3. Villarreal 15 35
4. Atletico Madrid 16 31
5. Espanyol 15 27
6. Real Betis 15 24
7. Athletic Bilbao 16 23
8. Getafe 15 20
9. Elche 15 19
10. Celta Vigo 15 19
11. Deportivo Alaves 15 18
12. Rayo Vallecano 15 17
13. Sevilla 15 17
14. Real Sociedad 15 16
15. Osasuna 15 15
16. Valencia 15 15
17. Mallorca 15 14
18. Girona 15 12
19. Real Oviedo 15 10
20. Levante 15 9