ÖNCE İDDİANAME YAZARI BAŞSAVCI, SONRA DA SAYIN MAHKEME FETÖ’CÜ OLMADIĞIMIN KESİN KANITLARINI GÖRMEZDEN GELDİ!

Hit haberler 15.07.2020, 12:34 11.08.2020, 09:31
ÖNCE İDDİANAME YAZARI BAŞSAVCI, SONRA DA SAYIN MAHKEME FETÖ’CÜ OLMADIĞIMIN KESİN KANITLARINI GÖRMEZDEN GELDİ!

Bugün 15 Temmuz…   

Bugün, 15 Temmuz.  Ülkemizin ABD/İsrail güçlerince işgal girişiminin 4. seneyi devriyesi. Ve 15 Temmuz destanından asla bağımsız göremeyeceğimiz Ayasofya müzesinin Camiye dönüştürüldüğü günlerdir bugünler. Bağımsızlığın ve milli egemenliğin Ayasofya camisi ile taçlandırıldığı günler… Elhamdülillah…

  FETÖ’cü olmadığımın kesin kanıtlarının nasıl karartıldığını izaha geçmeden   ve buna dair belgeleri sunmadan önce  15 Temmuz’a gelinen süreçle ilgili birkaç kelam etmek istiyorum.

Ben 907 gün   FETÖ koğuşunda   yattım. Ne düşündüklerini nasıl düşündüklerini eskisinden de daha  iyi biliyorum!  Bugün hala FETÖ’yü mağdur ve mazur gören ibadet tabakasından bazı insanların olduğunu gözlemlemek benim için büyük bir üzüntü kaynağıdır.  Bu insanlara tevilden vazgeçmelerini ve gerçeği görmelerini diliyorum.   Bunlara   ve unutanlara terör elebaşı Feto haininin   17/25 Aralık sinsi darbe girişimin ilk günlerinde, kendisini ihanetten vazgeçirmeye gelenlere “cerrahi operasyon başlamıştır, geriye dönülemez, hasta enfekte olur” dediğini hatırlatmak  istiyorum. Onu mazur görmeye çalışan veya öyle görmek isteyenler     kabul etmeliler ki, FETÖ ne yaptıysa büyük bir istekle ve bilerek yaptı. Oyuna filan gelmedi ve getirilmedi!  Tarafını Siyonist güçlerden yana çok net belirledi. Kendisinde büyük güç vehmediyor, kapısına kul köle olduğu  ABD/İsrail’in desteğiyle  başlattığı operasyonda  başarıya ulaşacağından hiç kuşku duymuyordu.  Karanlık güçlerden aldığı cesaretle, şeytani siretini   milletimizin huzurunda aşikar ettiği o korkunç  hareket ve mimikleriyle “…Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin."  demişti.  Kurnaz büyücü edasıyla beddualar savuruyordu. İhanetinin  sonucundaki başarısına  keramet süsü vererek  neticede “bedduası tuttu” dedirteceğine inanıyordu…!  Allah(c.c.) fırsat vermedi elhamdülillah.

Fakat bu ihtiraslı melun maalesef   Anadolu çocuklarının  ocağına ateş düşürmeyi başardı. Ancak o gün 250 eve düşen ateş  o sinsi melunun sonu oldu. 250 şehidin ve bini aşkın gazinin kanı, ülkemizde çıkarttığı yangını söndürmeye yetti. Bedduası bumerang oldu, kendini vurdu.  Gerçek ateş   müptezellerinin ocaklarına düştü!    Maddi boyutu bir tarafa, geriye telafisi oldukça zor ve ağır bir fatura bıraktı. Bu yüzden 15 Temmuz vesilesiyle  FETÖ’yi  tekrar tekrar lanetliyorum.   Ülkenin dini ve kültürel hayatında enkaz bıraktı melun. Lanet olsun!

İnsanlar arası güveni yaraladığı için lanet ediyorum.

Devletin cemaatlere ve STK’lara güvenini ve vatandaşın da devlete güvenini zedelediği için lanet ediyorum.

Yetişmiş insan kaynağını heba ettiği için lanet ediyorum.

Hayır kurumlarına güveni sarstığı için lanet ediyorum.

İç barışı ve huzuru bozduğu için lanet ediyorum.

Ateş benim evime de uğradı.  Terörist olarak damgalanıp 907 gün hapis yatmakla ocağıma ateş düştü. Sinsi ve namert örgütsel bir yapı kurarak istismara açık bir zemine sebep olduğu için bir kez değil bin kez lanet ediyorum.

Velhasıl bu melanete lanet vesilesi bitmez tükenmez. 

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz’un isimsiz kahramanlarına ise selam ediyorum.

15 Temmuz’da susup, 16 Temmuz’da herkesten çok sesi çıkan  16 Temmuz kahramanlarına  ise hele siz bir kenarda durun diyorum!...

Fetullah’ın Seçilmiş Milli İradeye(Otoriteye)  İsyanı

   15 Temmuz’un destansı direnişinin  lideri şüphe yok ki, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Aslında bu şanlı bağımsızlık direnişi,  29 Ocak 2009 tarihinde Davos’ta İsrail devlet başkanına karşı “One Minute” çıkışı ile başladı. Bu tarihten 15 Temmuz’a kadar gelinen süreçte sayısız ihanet yaşadık.  13 Eylül 2011‘de Oslo görüşmelerinin sızdırılması ciddi bir işaret fişeğiydi.  7 Şubat 2012 MİT krizi, 17/25 Aralık  ve arkasından MİT tırları operasyonu  ve benzeri olayları   art arda   olaylar yaşadık. Hiçbir şey tesadüfi değildi.  Bütün bunlar, tam bağımsız Türkiye ideali müntesibi  kadroların  tasfiye  görevinin terörist elebaşı Fetullah Gülen’e verildiği gösteriyordu. 

Yine bu  süreçte sinsi  Feto’nun ilk izi, İsrail’in Mavi Marmara gemisine saldırısında İsrail'in onayı olmadan hareket etmek otoriteye baş kaldırıdır, izin alınmalıydı” sözleriyle ortaya çıktı.  31 Mayıs 2010 tarihli saldırı sonrasında  bu haysiyetsiz hain  otorite merkezi olarak kıblesini ifade etmişti. Ancak o günlerde fark edenler olsa da çok üzerine gidilmedi. Biraz da ilmi siyaset yapıyor şeklinde yumuşatıldı. Halbuki,  zurnanın zırt dediği yerde görülen bu rüyanın hayra yorulacak hiç bir durumu yoktu.  Sanıyorum biraz da savunma psikolojisi olarak  geliştirilen argümanlarla yorumlandı bu olgu!    En lazım olduğu yerde kitaba bakmak  maalesef  adetimiz değildi!    Nisa suresi 59. Ayeti kerimede Allah Teala “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin ve içinizden kendilerine yetki verdiğiniz yöneticilere de itaat edin…” buyururken asi Feto, İsrail’i itaat edilmesi gereken otorite olarak kabul ederek defalarca milli iradeye isyan (baş kaldırmıştır demeyeceğim, çünkü baş kaldırması için adam da bir baş bir de beyin olması gerekir)   etmiştir. İçerdeki Mankurtları vasıtasıyla, İsrail ve küresel emperyalist güçler adına fitne ateşini yaktı.

Mavi Marmara hadisesinde bir terör devleti olan İsrail’in zulmü altında inim inim inleyen Gazze’ye tıbbi ilaç ve gıda yardımı götüren 6 gemiye uluslararası karasularda  saldırıldı. 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail’in korsanca yaptığı saldırı sonucu çok sayıda yaralı ile birlikte 10 yardım gönüllüsü de şehit edildi.  Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin gemideki gönüllüleri, “one minute” diye tekmelediklerini aktarmaktadırlar. Sayın Cumhurbaşkanı’nın one minute çıkışının İsrail tarafından    nasıl  algılandığını  bundan daha güzel hiçbir şey anlatamaz!

             İsrail’in böyle korsanca bir saldırısı  karşısında tüm Türkiye tek yürek olmuşken terörist elebaşının İsrail yanlısı çıkışı dikkat çekiciydi. Hatırlanacağı gibi Mavi Marmara katliamından sonra yaptığı açıklamadan dolayı Feto’yu ilk kutlayan İsrail’in Baş Hahamı Eliyahu Bakshi Daron olmuştur. Ayrıca, Siyonist kalemlerden Alon Goshen-Gottstein, Mavi Marmara hadisesindeki Siyonist rejimi  kollayan ve Türkiye’yi suçlayan çıkışından dolayı “İsrail, Gülen’e şükran borçludur” diye bir makale yazmıştır. Hafıza beşer nisyan ile maluldür. Geçmişteki bu olayları hatırlamadan günümüzde alınan her tavır bizi yanlışa götürebilir! 15 Temmuz vesilesiyle hatırlamamız gerekenleri hatırlayalım istedim.

Eski Başsavcıya   Göre İHH İnsani Yardım Vakfı Ne Anlama Geliyor?

Bu süreçlerde Mavi Marmara gemisini organize eden kuruluş  İHH İnsani Yardım Vakfı idi. Uluslararası yardım faaliyetlerini organize eden bu vakıfın zihniyeti ve çalışmaları FETÖ’yü oldukça rahatsız ediyordu. Ayrıca bu vakfı kendi kuruluşları olan Kimse Yok mu Derneğine rakip olarak görüyorlardı.   Bu yüzden İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ofisleri, FETÖ’cü polislerin ve savcıların  baskınına uğramış ve  bu yapı tarafından vakfa çeşitli komplolar düzenlenmiştir. Bunu bütün Türkiye bilmektedir. İHH ile FETÖ  arasında siyah ile beyaz gibi bir fark söz konusudur.  Dolaysıyla   FETÖ’cüler ve FETÖ zihniyetine yakın olan kişiler İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan nefret ederler!  İHH’ya yakın olanların da  FETÖ’den hiç hazzetmediğini   söylemek hakkaniyetin gereğidir!

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ilinde Başsavcılık yapmış bir yargı mensubu veya Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin bütün bunları bilmemesi hiç düşünülebilir mi?  Hiç kimse bu açık kumpas operasyonunu yargı hatası olarak nitelendirmeye kalkması!.     

Bir FETÖ Kriteri Olarak Kimse Yok Mu Derneği

FETÖ’cüleri tespit etmede kullanılan kriterlerden birisi  de bir FETÖ kuruluşu olan Kimse Yok mu derneğine yardım yapılıp yapılmadığının, yardımlarda süreklilik olup olmadığının tespitidir.   

Şahsen ben  hayatım boyunca Kimse Yok Mu Derneği vb. FETÖ kuruluşlarına hiç yardım yapmadım ve bağışta bulunmadım. Son derece sırnaşık bulduğum FETÖ toplayıcılarına bir kurban derim dahi nasip olmamıştır.

  Aksine yukarıda bahsettiğim gerekçelerden dolayı FETÖ’nün defalarca kumpas kurduğu ve FETÖ’cülerin istisnasız olarak nefret ettikleri İHH İnsani Yardım Vakfına, kuruluşundan bugüne kadar düzenli olarak (zekât, kurban, infak vb.)  yardım yaptım. Buna dair belgeleri    burada mecburiyet gereği ve  haya ederek sunuyorum. Başka belgeler de var ancak hapiste olduğumdan dolayı temin edemediğim için savcılık ve mahkemeye sunamadığımdan burada vermiyorum.  İHH’nın 2006 yılından önceki kayıtlarına ulaşılamadığı için bu tarihten önceki bağışlarım görülmemektedir:

FETÖ’ye zihinsel olarak yakın hiç bir kişide ve  hiç bir FETÖ mensubunda   böyle bir tercih asla görülmez.  İHH ile FETÖ arasındaki ilişkiyi bilenler bu hususun turnusol kağıdı niteliğinde net bir FETÖ ayracı olduğunu ve sadece bu belgenin bile şahsımın FETÖ’cü olmadığını kanıtlamak  için yeterli olduğunu taktir edeceklerdir. Böyle bir FETÖ belirtecini, başsavcılık makamındaki bir kişinin ve ağır ceza mahkemesi heyetinin bilmeyecek ve takdir etmeyecek kadar hayatın gerçeklerinden, ülke ve dünya gündeminden kopuk olacağını düşünmek mümkün müdür değerli okurlar?

İşte FETÖ’cü olmadığıma dair bu ve benzeri bir çok açık belge olduğu için şahsıma taammüden kumpas kuruldu diye haykırıyorum.  FETÖ zihniyetine yakın olmadığımı gösteren bu belgeyi Uşak başsavcılığına sunmamıza rağmen, hem başsavcı hazırladığı iddianamede hem de mahkeme sırasında böyle aşikar bir delil hiç ama hiç dikkate alınmamış, söz edilmemiş ve yok sayılmıştır! Ancak gerçeklerin er veya geç ortaya çıkma gibi bir karakteri vardır!

FETÖ’ye Açıktan Tavır Almış Bir Rektör Olduğumu Gösteren   Üniversitedeki Faaliyetlerim Delil Olmadı!  

Önde gelen insanların birçoğunun menfaat ummak da dâhil olmak üzere çeşitli nedenlerle ve özellikle Paralel Yapı’nın şerrinden korktukları için ses çıkarmadıkları 17/25 Aralık sürecinde Uşak Üniversitesinde Mavi Marmara olayı  ile ilgili bir konferans düzenlemiştim. Cumhurbaşkanımızın yalnız bırakıldım dediği bu süreçte böyle bir konferansta yaptığım  konuşmayı o dönemde basında yer aldığı haliyle aynen sunuyorum:

Rektör Çelik Batının türedi şımarık çocuğu İsrail’in, İslam dünyasının sırtına saplanmış hançer gibi durduğuna dikkat çekerek “ Ortadoğu’da İsrail’ e kardeş bir türedi devlet daha oluşturmak istiyorlar. Ülkemizin de dâhil olduğu İslam dünyasında akan kanın, dikkatli bir gözle bakıldığında bu proje ile yakından ilgili olduğu görülür. Ülke olarak bu projeyi kabul etmeyip direndiğimiz için bizi hedef seçmişlerdir.” dedi.
-Rektör Çelik: “Tarih Mayıs 2010. Büyük bir acı. Tekrar şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mavi Marmara olayı bizim için İndikatör niteliği taşımaktadır. Eğitim gönüllüsü olarak bildiğimiz hareketin başından, İndikatör niteliğinde Mavi Marmara’ ya karşı, Siyonist rejim yanlısı, katliamı haklı gören açıklama geldi. Böylece şehitlerimizin kanları, küresel güçlerin besleyip büyüttüğü bir casusluk şebekesinin farkına varılmasına vesile oldu. Mavi Marmara’ dan sonrada şehitlerimizin kanı vesilesiyle, dirayetli yönetimimiz sayesinde Siyonist rejim ilk defa özür dilemişti.”
(https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/usak/usak-universitesi-nde-genclik-ve-sehadet-konferansi-11272295)

Mavi Marmara Şehidi ’nin Babasını Üniversiteye Davet Edip Konferans Verdiren FETÖ’cü Rektör!

FETÖ’cü bir rektör  Mavi Marmara şehitlerinden Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan’ı üniversiteye davet ederek İsrail karşıtı  konferans verdirir mi? Yukarıda sunduğum üzere konferansın  açılış konuşmasında   Feto’ya  ağır isnatlarda bulunur ve   eleştiriler yapar mı? Söyler misiniz sevgili okurlar bu nasıl bir  FETÖ’cülük!?

 Hemen hiç kimsenin konuşmadığı bir dönemde yüreğimizin derinliklerindeki acıları  paylaştığımız bu konuşma hem iddianamede hem de mahkemede dikkate alınmadı. İşlerine gelmediği için gerekçeli kararda da  yok sayıldı.

İHH Öğrenci Topluluğu’nda ABD/İsrail ve Avenesi Aleyhine Konuşma Yapan FETÖ’cü Rektör!

         Yine terörist ele başı Fetullah Gülen’i kimsenin eleştirmeye cesaret edemediği dönemde, İHH öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen 28 Şubat ile ilgili bir konferansta yaptığım konuşma şöyleydi:  “…Ayrıca malum yapının elebaşı 28 Şubat sürecinde ordunun haklı olduğunu, sivillerden daha demokratik olduklarını ve başörtüsünün furuat olduğunu söyleyerek toplumun direncini kırmıştı. Aynı direniş kırma karakterini Mavi Marmara olayında da görüyoruz. O dönemin kudretli generali bir Amerikan dergisine verdiği mülakatta '28 Şubat'ı biz İsrail için yaptık' demişti. Yani İsrail ve işbirlikçileri yine beraberdiler.”  (https://www.haberler.com/usak-universitesi-nde-28-subat-konferansi-8357139-haberi/)

Böyle eleştirilerle sanırım çok oluyorum değil mi sevgili okurlar…

Sosyal Medyada FETÖ Zihniyetinde  Olmadığımı Gösteren Diğer   Kanıtlar  

Mayıs  2014’de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da katıldığı bir konferans için gittiğim Filistin’de Gazze dışında bütün Filistin şehirlerini gezdim. Güvenlik gerekçesiyle Siyonist rejimin oluşturduğu adım başı kontrol noktaları gördüm. İsrail’in 1948’den beri işgal altındaki Filistinlilere uyguladığı sistematik işkence, kitlesel katliam ve etnik temizlik yoluyla yayılmacı politikalarını sosyal medya hesaplarımdan (@zeyt4 ve  @_saitcelik) yayınlamıştım. Bu paylaşımlarımdan bazı örnekler sunuyorum:

Yukarıdaki paylaşımlarımda da görüldüğü gibi mazlum Filistin halkının elinden arkeolojik kazı vb. bahanelerle topraklarının alınmasını, uğradıkları devlet terörünü, maruz bırakıldıkları dramları, bir açık hava hapishanesinde Filistin halkının yaşadıklarını resimlerle paylaşmıştım.

Bunların dışında, Siyonist politikaları ve İsrail askerlerinin İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yaptıkları baskınları da defalarca telin ettim (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/87-rektorden-israil-aciklamasi-26852024

http://www.hurriyet.com.tr/egitim/111-rektorden-11-dilde-gazze-bildirisi-26876286). Üniversitemde Kudüs ile ilgili konferanslar düzenledim (http://usakhaberbulteni.com/kudus-rehberi-musa-bickioglu-usak-universitesindeydi).

Böyle bir zihniyetteki bir rektör FETÖ’ye ne düşünsel ne de zihinsel olarak yakın olabilir mi? Hemen herkesin malumudur ki FETÖ zihniyetine yakın olan kişiler İsrail’e asla toz kondurmazlar. FETÖ’nün önde gelen isimlerinden Süleyman Müftügil 26 Ekim 2013 yılındaki telefon konuşmasında (ses kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=j2fItQFRpLg  linkinden dinlenebilir) “güneydeki çok sevdiğim ülke” diye bahsettiği ülke  İsrail’dir. Siyonist uşağı terörist  Müftügil:  “yakın gelecekte Türkiye ve bölgenin kan gölüne döneceğini, Tayyip Erdoğan ve Mesut Barzani’ye darbe yapılacağını” söylemiştir.

            Birinci körfez krizi sırasında Bağdat canlı yayın ile bombalanırken Saddam’ın 1-2 uyduruk füzesi Tel Aviv yakınlarına düşmesi üzerine terörist elebaşı Feto, “İsrail’de çocukların öldürülmesi caiz değil” diye feryat etmişti (bu ve benzeri eleştirimi 2014 yılında twitter hesabımdan paylaşmıştım).

Paralel Yapı’nın eski Gürcistan imamı olan Hayati Küçük “Gülen’in hayatı boyunca İsrail’in aleyhine bir tek söz dahi söylemediği gibi evinizde hatta yatak odanızda bile İsrail hakkında menfi konuşmayın diye telkinlerde bulunuyordu. Türkiye’de İsrail’e ters düşen herkese biz düşman olduk. İsrail’in istemediğini bizler de istemiyorduk. ABD’de Gülen enstitülerini de Yahudiler kurdu” demiştir.

FETÖ’cülerin İsrail kadar olmasa da ABD/Batı politikalarına da meftun olduklarını biliyoruz. Basındaki  beyanatlarımda, sosyal medya hesabımda ve önceki yazılarımda da açıkça görülmektedir.  Gerek 17/25 Aralık öncesi gerekse de sonrası çeşitli vesilelerle ABD/Batı emperyalist politikalarını kınayan (https://www.haberler.com/usak-universitesi-nin-akademik-yil-acilisi-5159216-haberi/) Mısır’daki darbeyi eleştiren çok sayıdaki beyanatım görülecektir (https://www.haberler.com/usak-universitesi-nden-idam-kararina-kinama-5916236-haberi/ )( http://www.usakajans.com/haberdetay/-quot;USAK-UNIVERSITESI-SENATOSUNDAN-KINAMA-quot;/2230).

FETÖ’cü olmadığım gibi FETÖ zihniyetine de yakın olmadığımı gösteren bu delillerimizi gerek soruşturma aşamasında gerekse de mahkeme aşamasında sunmamıza rağmen  ki zaten FETÖ’cü olmadığımız herkesin bildiği bir durumdu, kasıtlı olarak maalesef görmemezlikten gelinmiştir.  Uşak’a ve ülkemize yazık edilmiştir. Bu delillerin görülmediği, şahitlerin dinlenmediği ve iftiraların mahkumiyete dönüştürüldüğü durum yargısız infaz değil de nedir sevgili okurlar? Aslında tam da FETÖ’nün istediği yapılıp ABD/İsrail düşmanı bir rektör FETÖ’cü diye mahkum ediliyor!

 Bunlar yapılırken herkes oradaydı maalesef. Şahsen cezaevinde çile doldururken, büyük muvahhit Aliya İzzetbegoviç’in “Ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” sözünü bittecrübe yaşayarak öğrendim. Rabbim ona ve davasını sürdürenlere rahmet etsin. Bugünümüze sonsuz şükürler olsun.

Yazıya FETÖ’cü olmadığıma ve kumpasa dair diğer kanıtlarla devam edeceğiz inşallah.

Yorumlar (0)
14
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14