REHBER BAŞKAN OLDU GÖZLEMCİ BASIN

-Başkan Çakın çalışmaları bu kez basın mensuplarıyla inceledi

Güncel 02.08.2022, 13:09
REHBER BAŞKAN OLDU GÖZLEMCİ BASIN

AK Parti Uşak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Basın Buluşmaları programının ikincisi hayata geçirildi. Gerçekleştirilen basın toplantısının ardından Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kentte görev yapan basın mensuplarıyla birlikte yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Ulusal ve yerel basın temsilcilerinin yer aldığı toplantıya, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ile İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, parti teşkilatı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Şehre yapılan yatırımların değerlendirildiği toplantıda basın mensuplarının merak ettiği birçok konu da yanıt buldu.

ŞEHRİN KUZEYİ ARTIK GELİŞİYOR

İlçelere doğalgaz ulaştırılmasından sağlık alanındaki yatırımlara kadar geniş kapsamlı değerlendirmelerin yer aldığı toplantıda Uşak’ta yürütülen belediye çalışmaları da geniş yer kapladı.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay’ın, Karaağaç Mahallesi’ne inşa edilen TOKİ konutlarının doğalgaza kavuşacağı açıklamasının ardından bölgeye ilişkin değerlendirmeyle konuşmasına başladı.

Şehrin kuzey bölgelerine yapılan yatırımların az olduğuna yönelik şimdiye kadar bir söylenti olduğunu hatırlatan Çakın, artık bu durumun değiştiğine, önemli çalışmaların bölgeyle buluştuğuna işaret etti.

Karaağaç Mahallesi’nde bölgeye değer katacak hizmetlerin hayata geçirildiğini paylaşan Başkan Çakın şöyle devam etti:

“Mehmet Hacım Erkek Öğrenci Yurdu’nun yan kısmında, sosyal tesisle birlikte açık spor alanlarını barındıran bir parkın yapımına yakın zamanda başlıyoruz. Hemen yine TOKİ konutlarının bitişiğinde de spor salonu inşaatına başlıyoruz. Böylelikle bölgedeki vatandaşlarımızın ve gençlerimizin sosyalleşebileceği, spor yapabileceği tesisler bu alana kazandırılmış olacak. Anıttepe mesire alanımızda da bir rehabilitasyon çalışması gerçekleştireceğiz ve burayı çok daha cazip bir hale getirmiş olacağız.” dedi.

Çok amaçlı olarak kullanılabilecek; otopark ve düğün salonu gibi donatılara sahip olacak iki katlı bir pazar yerinin de inşaat aşamasında olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak’ın her mahallesine yatırımların hızla sürdüğünü paylaştı.

UŞAK’TA YAZ AYLARI ÇOCUKLAR İÇİN DOPDOLU GEÇİYOR

Başkan Çakın, Uşak Belediyesi bünyesinde kurulan ve birçok projeye imza atarak kısa sürede isminden söz ettiren Genç Kuşak Topluluğu’nun Yaz Okulu ile Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz kurslarının gençlere sunduğu olanaklara da değindi. Çakın, 15 okulda, Genç Kuşak proje ekibi ile düzenlenen yaz okullarında yaklaşık 3000 gencin bulunduğu bilgisini paylaştı. Burada manevi değerler başta olmak üzere çeşitli başlıklarda eğitim verildiğini ve spordan kültürel etkinliklere kadar birçok olanağın yer aldığını söyleyen Başkan Mehmet Çakın, 3 Ağustos’ta Kapalı Spor Salonu’nda özel bir kapanış programı gerçekleştirileceğini ve 4 Ağustos tarihinde ise Gurbetçi Festivali’nin açılışını yapacaklarını aktardı. Başkan Çakın, dört gün boyunca Yeşil Karaağaç Mahallesi’nde, göletin yan kısmında yer alan festival alanında renkli bir organizasyonun gurbetçilerle ve Uşak halkıyla buluşacağını paylaşarak herkesi davet etti.

YEŞİL KARAAĞAÇ YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR

Karaağaç Göleti’nin eski halinden eser kalmadığını, alanda geniş çaplı bir çalışma başlatıldığını kaydeden Başkan Çakın, “Birinci etap çalışmalarımız sonucunda bölge bambaşka bir hale kavuştu. Bu festivalle birlikte Yeşil Karaağaç Göleti’ndeki mesire alanımızın da açılışını gerçekleştirmiş olacağız. İkinci etap kapsamında Fatih Mahallemizde yer alan at çiftliğini de bu alana taşıyacağız. Ayrıca buraya bir sosyal tesis inşasına da başlayacağız. Yeşil Karaağaç’ta, Uşaklı vatandaşlarımızın ve Uşak’a gelen misafirlerimizin keyifle vakit geçirebilecekleri güzel bir ortamı ortaya çıkarmış olacağız.” diye konuştu.

Genç Kuşak Yaz Okulu kapanışına ve Gurbetçi Festivali’nin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin, çok sayıda milletvekilinin ve 8 ilin belediye başkanının katılacağını aktaran Çakın, Uşak’ın büyüyen bir il olduğunu ve bu tarz etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi.

UŞAKSPOR KONUSUNDA SON DURUM PAYLAŞILDI

Uşakspor’un emin ellere teslimi için bir sözleşme imzalandığını ve resmi işlemlerin sürdüğünü dile getiren Mehmet Çakın, devir işlemleri sürse de devralacak ekibin gerekli adımları attığını ve kırmızı siyahlıların çalışmalara başladığını kaydetti. Transfer görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Çakın, “Şu an görüşmeleri yapılan futbolcularla, takımın devir işlemleri tamamlandıktan sonra imzalar atılacak. Herhangi bir sıkıntı yok. En kısa zaman içinde takımın şehrimizi en güzel şekilde temsil edecek bir mücadeleyi ortaya koyacağına biz inanıyoruz.” dedi.

Bundan sonraki süreçte diğer spor branşlarına, altyapıya ve amatör sporlara yoğunluk göstereceklerini dile getiren Başkan Çakın, Uşak’tan bir gün olimpiyat şampiyonu çıkarmayı arzu ettiklerini aktardı.

SAHA İNCELEMESİ BU KEZ BASIN MENSUPLARIYLA YAPILDI

Her hafta yaptığı ziyaretlerle kent genelinde yürütülen çalışmaları yakından takip eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, incelemelerini bu kez misafirleriyle gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası basın mensupları ile düzenlenen gezi, uzun yıllardır atıl durumda bulunan ve şimdi Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kapsamında bir diorama müzesine dönüştürülen Atapark Kule’den başladı. Birçok seçkin ve özel çalışma ile dönemin en güçlü şekilde yansıtılacağını paylaşan Başkan Çakın merkezin Kurtuluş Haftası’nda açılacağını söyledi. Daha sonra gençliğin merkezi Genç Kuşak Kule Altı gezildi.

Üçüncü adres olaraksa alana can katacak konsept bir yapıya dönüştürülen “Yayalaştırılan Sokaklar” incelendi. Yürütülen çalışmaları tüm detaylarıyla paylaşan Çakın, burada tüm altyapı çalışmalarının özenle yapıldığını, üstyapının ise sağlam bir forma büründüğünü; artık kırık taşlarla karşılaşılmayacağını aktardı. Kent mobilyalarının ve aydınlatmaların yerleştirilmesiyle yayalaştırılan sokakların bambaşka bir görünüme sahip olacağını ekleyerek, İsmetpaşa ile bir bütün oluşturacağının altını çizdi.

Basın mensuplarıyla birlikte kent merkezinde hayata geçirilen ve gençlerin eğitim hayatındaki başarısına büyük bir katkı sağlayacak olan Etüt Merkezi Projesi yerinde incelendi. Çakın, “Burada ücretsiz olarak eğitimler verilecek, gençlerimiz sakin bir ortamda ders çalışabilecek. Grup çalışma odaları da etüt merkezimizde yer alacak.” dedi.

İsmetpaşa’yı görsel açıdan güzelleştiren ve ticari hacmini artıran düzenlemeleri anlatan, yenilenmenin zaruri olduğunu paylaşan Çakın, “Cephe kaplama işlemi sonrası alt ve üstyapı çalışmaları yapılacak. Her geçen gün ilginin düştüğü bu gölge çalışmaların ardından güçlü bir ticari hacme, ciddi bir sirkülasyona sahip olacak.” ifadelerini paylaştı. Belediyeye ait eski hizmet binasının da caddenin canlılığına katkı sağlayacak bir ticaret merkezine dönüştürüleceğini dile getiren Başkan Çakın, daha sonra Kentsel Dönüşüm alanında yapılan parkı, Esentepe’ye yapılan yarı olimpik yüzme havuzunu, Bölme’ye kazandırılan mesire alanını, Yeşil Karaağaç’taki rekreasyon çalışmalarını ve Kayaağıl Termal Tesisleri’ni basın mensuplarıyla birlikte yerinde inceledi.


 


Kayaağıl’ın da önümüzdeki termal sezonda açılacağını müjdeledi.

Yorumlar (0)
8
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 22 Nisan 2026
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1.  Galatasaray 30 71
2.  Fenerbahçe 30 67
3.  Trabzonspor 30 65
4.  Beşiktaş 30 55
5.  Başakşehir FK 30 48
6.  Göztepe 30 48
7.  Samsunspor 30 42
8.  Çaykur Rizespor 30 37
9.  Konyaspor 30 37
10.  Gaziantep FK 30 37
11.  Kocaelispor 30 36
12.  Alanyaspor 30 33
13.  Kasımpaşa 30 31
14.  Antalyaspor 30 28
15.  Gençlerbirliği 30 25
16.  Eyüpspor 30 25
17.  Kayserispor 30 23
18.  Fatih Karagümrük 30 20
Takımlar O P
1.  Erzurumspor FK 36 79
2.  Esenler Erokspor 36 73
3.  Amed SK 36 72
4.  Çorum FK 36 67
5.  Bodrum FK 36 63
6.  Pendikspor 36 59
7.  Bandırmaspor 36 56
8.  Keçiörengücü 36 54
9.  Manisa FK 36 52
10.  Sivasspor 36 50
11.  Van Spor FK 36 49
12.  Iğdır FK 36 49
13.  Sarıyer 36 46
14.  İstanbulspor 36 46
15.  Boluspor 36 45
16.  Ümraniyespor 36 43
17.  Serik Belediyespor 36 36
18.  Sakaryaspor 36 34
19.  Hatayspor 36 11
20.  Adana Demirspor 36 6
Takımlar O P
1.  Arsenal 33 70
2.  Manchester City 32 67
3.  Manchester United 33 58
4.  Aston Villa 33 58
5.  Liverpool 33 55
6.  Brighton & Hove Albion 34 50
7.  Chelsea 34 48
8.  Brentford 33 48
9.  Bournemouth 33 48
10.  Everton 33 47
11.  Sunderland 33 46
12.  Fulham 33 45
13.  Crystal Palace 32 43
14.  Newcastle United 33 42
15.  Leeds United 33 39
16.  Nottingham Forest 33 36
17.  West Ham United 33 33
18.  Tottenham 33 31
19.  Burnley 33 20
20.  Wolverhampton 33 17
Takımlar O P
1.  Barcelona 31 79
2.  Real Madrid 32 73
3.  Villarreal 31 61
4.  Atletico Madrid 31 57
5.  Real Betis 32 49
6.  Celta Vigo 31 44
7.  Real Sociedad 31 42
8.  Getafe 31 41
9.  Athletic Bilbao 32 41
10.  Osasuna 32 39
11.  Girona 32 38
12.  Espanyol 31 38
13.  Valencia 32 36
14.  Mallorca 32 35
15.  Rayo Vallecano 31 35
16.  Sevilla 31 34
17.  Deportivo Alaves 32 33
18.  Elche 31 32
19.  Levante 31 29
20.  Real Oviedo 31 27