Uşak TV

3G, Türkiye’de Turkcell liderliğinde başlıyor…

Teknoloji

3G, Türkiye’de Turkcell liderliğinde başlıyor…

Turkcell, A tipi lisans ile 3G’ye Türkiye’deki en büyük yatırımı yapıyor

 

3G, Türkiye’de Turkcell liderliğinde başlıyor…

 

3G teknolojisinin Türkiye’ye Turkcell’in liderliğinde getirilmesine büyük önem verdiğini belirten Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Turkcell’in teknoloji yatırımlarını Türkiye’nin geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan biri olarak görüyorum” dedi.

 

 Ankara Sheraton otelinde gerçekleştirilen 3G imtiyaz sözleşmesi imza töreni ile Turkcell, aldığı A tipi lisans ile 3 ay sonra 3G servislerini tüm Türkiye’de aynı anda başlatacak. İmza töreni sonrası bir açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell olarak attıkları imza ile Türkiye’nin geleceğe açılan kapısı olarak nitelendirdiği 3G hızlı mobil internet teknolojisine geçiş sürecinin tamamlanmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyleyerek, bu yeni dönemin tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Türkiye’deki en büyük 3G yatırımını da yine Turkcell yapıyor…

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv açıklamasını şöyle sürdürdü: “Turkcell’in teknoloji yatırımlarını ülkenin geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan biri olarak görüyoruz. Türkiye’nin kalkınmasında itici güç olacak 3G teknolojisine de en yüksek yatırımı yine Turkcell yapıyor. Dünyada ekonomik krizin etkisini artırdığı bir ortamda gerçekleşen 3G ihalesinde de teknolojideki liderliğimizi sürdürerek A tipi lisansı, KDV dahil 422 milyon Euro yani yaklaşık 1 milyar TL ile en yüksek teklifi vererek aldık. Bu tutarı sadece A tipi lisans için ödeyeceğiz, 3G altyapı yatırımları da dahil bu yıl ülkemize 1,3 milyar dolar teknoloji yatırımı yapacağız.” dedi.

Turkcell, hızlı mobil interneti 3G ile başlatıyor, LTE ile devam edecek…

En geniş kapsama ve en iyi kalite dışında en yüksek veri hızı konusunda da Turkcell’in liderliğini sürdüreceğini belirten Ciliv, “3G şebekemizi, hızlı mobil internetteki evrimin bugün geldiği en son nokta olan HSPA+ yani 21 Mbps hıza uyumlu olarak kuruyoruz. En yeni teknolojileri her zaman ilk olarak Türkiye’ye getirmeye devam edeceğiz. 3G şebekesindeki ana tedarikçimiz Ericsson ile bir sonraki mobil teknoloji olan LTE için şimdiden anlaşmamızı yaptık. Yaptığımız anlaşma paralelinde LTE (Long Term Evolution) için Turkcell şebekesi üzerinde izinlerimizi alarak test çalışmalarına bu yıl içinde başlayacağız. Canlı test şebekesi üzerinde Türkiye’de ilk kez yürüteceğimiz çalışmalarla 155 Mbps hızlara erişeceğiz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.