Uşak TV

Taekwondo da Uşak’lı iki Sporcu Milli Takım Seçmesinde

Spor

Geçtiğimiz ay sonunda Konya ilinde yapılan ve üst üste 7 maç alarak 33 KG’da Türkiye 2. Si olan Ayşe YILMAZ , Antrenörü Ramazan AKÇADAĞ ve İl Temsilcisi Melih AKMAN, Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünü Makamında ziyaret etti.

Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin MERCAN; Taekwondo’nun Türkiye’deki gelişimini yakından takip ettiğini özellikle olimpiyat alanında ciddi başarılar beklediğini belirtirken bu yıl içerisinde Uşak’ta iller arası Taekwondo müsabakası düzenleneceğinin de müjdesini verdi.

Taekwondo İl Temsilcisi Melih AKMAN; özellikle Eşme’den çıkan başarıların göz doldurulduğunu az sayıda sporcu olmasına rağmen çok iyi başarılar yakalandığını, yine aynı şekilde 5-7 Ağustos tarihlerinde 2 sporcumuzun milli takım seçmelerine özel olarak çağırıldığını ve sporcularımızın seçmede başarılı olarak milli takıma gireceklerine işaret etti.

Taekwondo sporu ülkemizde 300.000 i aşkın lisanslı sporcusu ile Futbol’dan sonra ikinci büyük federasyon olma özelliğine sahip, olimpik bir branş olması sebebi ile de okullarda ders olarak gösterilebilen ve son yıllarda olimpiyatlarda en fazla madalya aldığımız spor dalı olarak Türk sporunun göz bebeği konumundadır.






 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.