Uşak TV

HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Spor

Kick boksta 2 yıldır üniversitelerarası turnuvalarda şampiyonluk kürsüsüne çıkan Azerbaycanlı sporcu Elhan Aliyev, Türk vatandaşı olmak istiyor.

 Kick boksta babasının izinden giderek önemli başarılara imza atan 21 yaşındaki Azerbaycan vatandaşı Elhan Aliyev, Türkiye'de üniversitelerarası organizasyonlarda elde ettiği şampiyonlukların ardından Antalya'da düzenlenecek Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'na çağrıldı.
Azerbaycan'da kick boksla uğraşan babasını örnek alarak 7 yaşında bu spora başlayan ve ülkesinde çok sayıda derece elde eden Aliyev, 2009 yılında Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği tarafından Ukrayna'da düzenlenen Dünya Amatör Martial Arts Kupası'nda 48 kiloda dünya şampiyonu olmayı başardı.
Spor kariyerinin yanında üniversite eğitimi için geldiği Türkiye'de Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde okuyan Aliyev, 2 yıldır katıldığı Türkiye'deki turnuvalarda da gösterdiği performansla dikkati çekti.
Geçen yıl Bursa'da, bu yıl da Marmaris'te yapılan Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda 71 kiloda birinciliği kaptırmayan Aliyev, bu başarılarının ardından Antalya'da yapılacak uluslararası organizasyona davet edildi.
Antrenörü Gökhan Acar yönetiminde çalışmalarını sürdüren Elhan Aliyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde elde ettiği şampiyonlukları Türkiye'de de devam ettirdiğini, Türk vatandaşı olarak uluslararası müsabakalarda mücadele etmek istediğini dile getirdi. Aliyev, şöyle konuştu:
"Katıldığım müsabakalardan en iyi derecelerle dönmeye çalışıyorum. Türkiye ve Azerbaycan'da şampiyonluklarım ve bir de dünya birinciliğim var. Artık bu başarılar bana yetmiyor. Hayalim resmi organizasyonlarda dünya şampiyonluğu elde etmek. Antalya'da 8-11 Nisan'da yapılacak şampiyonada birinci olmak için çalışıyorum. Bu turnuvada kendimi kanıtlayarak gelecekte Türkiye adına dünya şampiyonalarında mücadele etmeyi hedefliyorum." 
Antrenör Gökhan Acar ise Aliyev'in başarılı ve gelecek vadeden bir sporcu olduğunu, bugüne kadar katıldığı şampiyonalardan madalyalarla döndüğünü vurguladı.

















Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.