Uşak TV

YERLİ BULAMADIK, İTHAL SAĞLIK MÜDÜRÜ GELİYOR

Sağlık

YERLİ BULAMADIK, İTHAL SAĞLIK MÜDÜRÜ GELİYOR

Sağlıkta sonunda olan oldu. Bundan önceki iki dönem olduğu gibi bu dönemde de 2 Ak Parti milletvekili Uşak’tan bir isim için anlaşamayınca Ankara’dan Uşak’a sağlık müdürü atandı.

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız yazıda Ak Parti Milletvekilleri Dr. İsmail Güneş ve Av. Mehmet Güneş’in Sağlık müdürlüğüne getirilecek isim üzerinde nbir türlü anlaşamadıklarını birin ak dediğine diğerin adeta kara dediğini dile getirmiştik. Bu yazımızdan yaklaşık bir hafta sonra Dua Tepe Devlet Hastanesinde 9 yıl doktorluk yaptıktan sonra 3 ay önce Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bünyesinde çalışmaya başlayan Dr. Dr. Alper Cem Ünal Uşak Sağlık Müdürlüğüne Atandı Atanma kararı dün sağlık bakanlığı tarafından imzalandı. Dr. Alper Cem Ünal’ın birkaç gün içerisinde Uşak’a gelerek görevine başlaması bekleniyor..

UŞAKLILAR TEPKİLİ

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız sağlık çalışanları 2002 yılından beri AK Partili vekiller arasındaki sürtüşmelerden dolayı Uşak’ın her alanda olduğu gibi sağlıkta da çok büyük sıkıntılar yaşadığını, Göreve Uşaklı bir Müdürn atanamadığını dile getirdiler. Uşak’ta Sağlık Müdürlüğü yapacak kimse yok muda ithal sağlık müdürü getiriliyor diye soran Uşaklılar AK Partili vekiller İsmail Güneş ve Mehmet Altay’ında daha birinci yıllarını doldurmadan sınıfta kaldıklarını iddia ettiler. 

UŞAK TV VEKİLLER ARASINDAKİ KAVGAYI İŞTE BÖYLE VERMİŞTİ

UŞAK SAĞLIK'TA NELER OLUYOR

Seçimler biteli yaklaşık 4 ay oldu seçim sonrası görevden ilk alınacak bürokrat gözüyle bakılan sağlık müdürü İsmail Alkan dı. AK Partiden milletvekili seçilen İsmail Güneş’i Başhekimlikten almak için çeşitli ataklar yapan ancak başarılı olamayan İsmail ALKAN’ın adaşının vekil seçilmesiyle eşyalarını toplamaya başladığı gelen bilgiler arasındaydı. Görevden alma bir türlü gerçekleşmeyince sağlıkta neler oluyor diye bir araştırma yaptık.

İlk olarak kamuoyunda ve sağlık camiasında beklenti eski Sağlık Müdürü aynı zamanda da 2 dönem Uşak Tabip odası başkanlığı yapan Dr. Zafer Aydın’ın sağlık müdürlüğüne tekrar döneceği yönündeydi. Ancak kendisinin tekrar Sağlık Müdürü olmak istemediği belirtildi. Kendisi de Doktor olan Milletvekili İsmail Güneş’ in Aydın’ı ikna ederek bu beklentiyi karşılayacağı bilgileri yer aldı. Dr. İsmail Güneş’in, Dr Zafer Aydın’ı ikna edip edemediğini bilmiyoruz ama bu isme diğer vekil Mehmet Altay’ın karşı çıktığı ve yine daha önce sağlık müdürlüğü yapan D.r Ali Taşcı’yı düşündüğü ancak bu isme gelebilecek tepkileri göğüslememek için, yaklaşık 7 yıl gibi bir süre sağlık müdür yardımcılığı yapmış olan aynı zamanda da şu anki Sağlık Bakanı ile aynı üniversiteyi bitirmiş olan Dr. Hasan Kaya’ya Sağlık Müdürlüğü konusunda söz verdiği iddia edildi. Mehmet Altay’ın, Dr. Zafer Aydın a Sağlık Müdürlüğü döneminde karısı Dr. Sultan Sakallı Altay’ı şube müdürlüğünden aldığı için karşı olduğu; o yüzden de İsmail Güneş in önüne başhekimliği döneminde İsmail Güneş’in Başhekim yardımcısı görevini yapan Hasan Kaya ismini koyduğunu öğrendik. Hal böyle olunca İsmail Güneş te idarecilik döneminde birlikte çalıştığı Hasan Kaya ismine sıcak bakmadığı ve başka bir isim arayışına girdiklerini ve 1 nolu sağlık ocağında aile hekimi uzmanı olarak görev yapan Dr Doğan Yıldırım’ı Sağlık müdürlüğüne önerdiğini ancak Mehmet Altay’ın Dr. Doğan Yıldırım için “benim gözüm pek tutmadı” diyerek onunda sağlık müdürü olmasına sıcak bakmadığı ve İsmail Güneş’e “ya Hasan Kaya sağlık müdürü olur yada İsmail Alkan görevine devam eder” dediği belirtildi. İsmail Alkan’ın daha önce İsmail Güneş’i başhekimliği döneminde görevden aldırabilmek için defalarca müfettiş getirttiği için İsmail Güneş’in mutlaka İsmail Alkan’ın görevden alınması gerektiğini düşündüğü için başka bir isim arayışına girdiği ancak somut bir isim bulamadığı ve Mehmet Altay’a “ ya Doğan Yıldırım ya da şu an müdür yardımcılığı görevini yürüten Hakan Ayanoğlu olsun onlarda olmazsa Sultan hanımı müdürlüğe düşünebilirsiniz benim açımdan fark etmez” dediği iddiaları dolaşıyor.

Bu arada Sağlık bakanlığının da, daha önce “beni sağlık bakanı atadı ben vekil mekil tanımam” diyerek önceki vekillere rest çeken İsmail Alkan’ı bu dönemde başarısız buldukları için görevden kesinlikle alacakları, ancak iki vekilden ortak bir isim gelmediği için beklemeye aldıkları ,eğer bu süreç uzarsa ailesi Uşak ta yaşayan Sivas Sağlık müdürü Dr. Vakkas Özmercan’ı Uşak a atamayı planladığı belirtildi.

Yaptığımız araştırmada öğrendik ki Vakkas Özmercan da Adıyamanlı ve Ali Taşcı’nın aynı zamanda akrabası,

Bazı isimlerin İsmail Güneş’in başhekim yardımcılığını yapan şu anda da bu görevi yürüten dahiliye uzmanı Dr Mutlu Vurkun’u il başkanı Mehmet Gün aracılığıyla istediği, bu isme de Mehmet Altay’ın itiraz etmediği İsmail Güneş’in de kendisinin başhekim yardımcısı olarak atadığı Mutlu bey e çokta soğuk olmadığı bilgileri dolaşıyor

Bu durumda bizim gördüğümüz Uşak ta değişen bir şey yok. Daha önce olduğu gibi bu dönemde de sağlıkta çalışanların huzuru yakalaması zor gibi görünüyor. Tabi ki biz doktor değiliz yada sağlık çalışanı değiliz, bu işlerden anlamayız ama Uşak adına istediğimiz küçük olsun benim olsun diye düşünmelerinden yada benim adamım atansın diye düşünmelerinden

ziyade Uşak’a ve Uşak sağlığına yararlı olabilecek en liyakatlı kişiyi atamalarını temenni ediyoruz.

Bekleyelim görelim bakalım İsmail Alkan mı görevinde kalacak? Hasan Kaya mı atanacak? Mutlu Vurkun mu? Hakan Ayanoğlu mu? Doğan Yıldırım mı?


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.