Uşak TV

YANLIŞ ÇIKAN TAHLİL SONUÇLARI ZOR ANLAR YAŞATTI

Sağlık

Banaz’da ve Uşak'ta yapılan iki tahlil arasındaki fark.

 Banaz’da Yasin Aytepe adlı vatandaş 10 yaşındaki kızının Banaz 2 Nolu Aile Sağlığı merkezinde yapılan tahlillerinin yanlış olması nedeniyle büyük panik yaşadıklarını idda etti.

Yasin Aytepe kızı Gülsüm’ün karın ağrısı şikayeti olduğunu ve annesi tarafından Banaz 2 Nolu Aile sağlığı Merkezine götürüldüğünü belirterek “Kızımdan tahlil için kan ve idrar örnekleri alınmış. Öğleden sonra ben giderek sonuçları aldığımda tahlilleri gören doktor acilen kızı hastaneye götürün bu tahliller çok kötü çıkmış rahatsızlığı büyük olabilir çocuk doktoru görsün dedi.

Ben kızım Gülsüm’ü alarak Banaz Devlet hastanesine gittim. Çocuk doktorunu buldum ve tahlilleri gösterdim. Tahlillere bakan doktor da bu sonuçların çok kötü olduğunu ve kızımı gerekirse üniversite hastanesine bile sevk edebileceklerini belirterek Uşak’ta nöbetçi olduğunu ve kızımı Uşak Devlet Hastanesine getirmemi söyledi. Bunun üzerine çok hızlı bir şekilde panik halinde kızımı Uşak’a getirdim. Uşak’ta tahliller yapıldığında kızımın hiçbir şeyi olmadığı söylendi ve ilaç bile yazılmadı. Bu sonuçlar çıkana kadar yaşadıklarımızı bir biz biliyoruz birde Allah biliyor. Kızımın kötü bir rahatsızlığı olmasından çok korktuk. Nasıl oluyor da Banaz da yapılan tahliller yanlış çıkıyor. Yetkilere bu konuda bir an önce önlem almalı. Dava açmayı bile düşünüyorum” dedi. 





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.