Uşak TV

UŞAK'TA KORONA VİRÜS VAKA VE ÖLÜM SAYILARINI AÇIKLIYORUZ

Sağlık

Korona Virüs ilk çıktığı günden itibaren tüm dünya da etkili oluyor ve insanlığı tehdit etmeye devam ediyor. Çin’de başlayan ve tüm dünyaya yayılan virüs nedeniyle 1 Milyon 350 Binden fazla kişi hayatını kaybederken milyonlarca kişi de tedavi görüyor.

Korona virüs’ün Türkiye’ye ilk girmesinden itibaren Uşak ta Korona virüs den can kayıplarının yaşandığı illerden birisi. Sağlık Bakanlığının verilerin gerçeği yansıtmadığı ölü ve vaka sayılarının saklandığı iddialarının gündemde olduğu bu günlerde Uşak’ta da ölü ve vaka sayılarında da adeta patlama yaşanıyor. Resmi olarak ne valilik ne de sağlık müdürlüğü tarafından resmi bir verinin açıklanmadığı Uşak’ta Vaka artışında ve ölüm oranlarında adeta rekor kırılıyor. Hastane de tüm yoğun bakım üniteleri ve servisler Kovid 19 hastaları ile dolu.

Uşak’ta Korona Virüs’ün den ölenlerin sayısı bugün itibari ile 340 dan fazla. Bu rakama Korona virüsü atlatan faka kısa süre sonra kalp krizi ve benzeri hastalıklardan ölenler hariç. Bu rakamlarda azımsanmayacak kadar çok. Korona Virüs tedavisi gördükten sonra kalp krizi geçiren ve yaşamlarını yitiren hasta sayısı net olarak açıklanmıyor.

Uşak’ta ki toplam vaka sayısı 18 Bin den fazla. Bunlardan yaklaşık 6 Bin’i evlerinde karantina altında. Şimdiye kadar iyileşen hasta sayısı ise 12 Bin civarında. Günlük yapılan testlerden yaklaşık 400-500 arasında pozitif vaka çıkıyor. Günlük can kayıplarında son günlerde artış oldukça fazla. Uşak’ta günlük Korona Virüs nedeniyle 10-15 arası ölüm yaşanıyor. Sosyal mesafeye ve maskeye dikkat edilmemesi her geçen gün ölü ve vaka sayısını artıyor.

Yorumlar (1)

TDK Sözcüsü Olmaya Meyilli... 3 Yıl Önce

Niye bu sitede kimse ki ve de'leri kuralına göre kullanmıyor? Ayrıca haber için teşekkürler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.