Uşak TV

UŞAK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BÜYÜK SKANDAL, KABİNDE UNUTULAN HASTA 30 SAAT SONRA ÖLÜ BULUNDU

Sağlık

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis muayene kabininde unutulan hasta 30 saat sonra ölü bulundu, hastane karıştı.

Akıllara durgunluk veren olay geçtiğimiz hafta meydana geldi.

 Banaz’ın Yukarı Karacahisar köyünde kimsesi olmayan Alaettin Harman düşerek yaralandı. Alaettin Harman’a yemek götüren bir yakını onun düştüğünü görünce 112 ekiplerine haber verdi. Köye gelen sağlık ekipleri Alaettin Harmanı önce Banaz Devlet hastanesine götürdü. Burada ilk müdahale yapıldıktan sonra hasta Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Alaettin Harman’ın Uşak Eğitim ve araştırma Hastanesi'nde gelişi gece 01:00. Acil serviste Alaettin Harmanın tomografisi çekildi filmleri çekildi idrar ve kan tahlilleri alındı. Düşme olduğu için ortopedi uzmanı daha hastaneye çağırıp çağırdı 11 Kasım saat 11:00 civarında da hastanın çıkışı verildi ancak çıkış işlemi hastaya ya da hasta yakınlarına iletilmedi. Yaşlı olan Alaettin Harman da tedavisinin yapıldığı kabinde kaldı. Hastanın durumunu merak eden yeğeni İbrahim Harman Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek amcasının durumunu sordu. Hastaneden hastanın 11:07 de çıkışının yapıldığı taburcu edildiği bilgisi verildi. Bunun üzerine İbrahim Harman amcasını aramaya başladı ancak hiçbir yerde bulamadı. Bunun üzerine İbrahim Harman Cumhuriyet Polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. Polis ekipleri de Alaettin Harman’ı aradılar ancak aramalardan herhangi bir sonuç çıkmadı.

12 Kasım sabahı İbrahim Harman’ı arayan polis ekipleri amcasının hastanede ölü olarak bulunduğunu söylediler. Alaettin Harman’ın cansız bedeni sabah 06:00 civarında kabinde ölü bulunmuştu paniğe kapılan hastane personeli hastane polisine ve yetkililere bilgi vereceğim ve ardından cenazeyi de morga kaldırdılar olay acil personel arasında büyük paniğe neden oldu. Ne yapacaklarını şaşıran Doktorlar ölüm sebebi olarak ne yazacaklarını tartıştılar ve sonunda rapora şeker düşüklüğü ile ilgili bir şeyler yazdılar. Olayın duyulması üzerine sabah acil servise gelen başhekim iddialara göre personele bağırıp çağırdı ve kabinlerin önlerinin açılmasını istedi ve kabinlerin önleri açıldı. İşin ilginç tarafı Alaettin Harmanın hiçbir yakını olmadığı ve şikâyetçi olan olmadığı için otopsi bile yapılmadı.

Alaettin Harman’ın cenazesi toprağa verilirken olayla ilgili Savcılık ya da Hastanenin herhangi bir soruşturma açılıp açılmayacağı bilinmiyor.

Alaettin Harman’ın yakını İbrahim Harman Amcasının cebine taksi tutacak olursan diyerek n 330 TL para koyduğunu ancak paranın da kayıp olduğunu söyledi.

HİÇ Mİ KİMSE GÖRMEDİ

Başta Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olmak üzere tüm acil çalışanlarına soruyoruz. 30 Saat kabinde kalan bir hastayı hiç mi gören olmadı? Arada kabinler kontrol edilmiyor mu? Temizlikçiler hiç kabinleri dolaşmıyor mu? Doktorlar çıkış verdikleri hastanın yakınlarına ya da kendisine bilgi vermiyor mu? Sağlık çalışanlarının da zor günler yaşadığını biliyoruz. Ancak böyle bir olay yaşanması hiç hoş değil.

Yorumlar (3)

Emin Gündüz 3 Yıl Önce

Böyle saçmalıklmı plur o kanin 30 saat hiçmi kullanılmamış.Böyle ise büyük skandal

. 3 Yıl Önce

Haber doğru mu bilmiyorum ama doğruysa bile suçu kendimizde aramamız gerektiğini düşünüyorum hergün binlerce insan hiçbir şikayeti olmasa bile acile gidiyor ve gereksiz bir yoğunluk ve acilde çalışan insanlar üzerinde baskı ve yorgunluk oluşturuyor böyle şartlar altında heleki covid döneminde acillik olmayan durumlar için acile gidip başka insanların hakkına girmeyelim

vatandaş 3 Yıl Önce

bu kadar sorumsuzluk olamaz insana hiç değer yok hakedilen cezayı almayacaklar herkez herzamanki hayatına devam edicek yazıklar olsun diyecek çok şey var ama neye yarar söylediklerimiz

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.