Tarkan AMUK sitemizde yayınlanan haber üzerine basın toplantısını yapabildi. Sağlık Müdürü İsmail ALKAN kendisinin şehir dışında olduğunu bu nedenle yardımcısının dilekçeyi değerlendirdiğini belirterek “Başkan adaylığını açıklamak için izin almasına gerek yoktu. Sanırım yanlış bir anlaşılma olmuş” dedi. Dr. Tarkan AMUK düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada:
“Demokrasilerde sivil toplum örgütleri temel yapı taşlarıdır. Bunların gücü oranında bireylerin ortak istemleri siyasal ortamda yer bulur ve gerçekleşir. Düşünce ve istekler ancak bu şekilde tam anlam kazanır. Aksi halde karşılıklı konuşmalar kişisel tatminin ötesine geçemez. Biz hekimlerin de birleşebileceğimiz tek yer, meslek örgütümüz olan Tabip Odalarıdır. Bunu söylerken hemen kafamım içinde “Hadi canım Tabip odaları, Türk Tabipler Birliği şimdiye kadar ne yaptı ki? serzenişlerini duyar gibi oluyorum. Evet, eleştirmeliyiz, meslek örgütümüzün de eleştirecek birçok yönü vardır. Özellikle TTB’nin öncelikleriyle hekimlerin önceliklerinin farklı olması en önemli eleştiri kaynağıdır.
Son yıllarda Tam Gün, zorunlu hizmet yasaları ve paylaşımında adaletsizliği barındıran performans sistemi, çalışma koşullarının ağırlaşması, emeklilik gelirine yansımayan sözde gelir artışı ile birlikte, yaşanabilir bir ücretin olmaması ve hekimlere yönelik şiddet, hekimleri mutsuz etmektedir. Hekimlere karşı kamuoyu oluşturularak hekimlik değersizleştirilmiş, hekimlere karşı şiddet teşvik edilmiştir.Şu anda hangi kurumda çalışırsa çalışsın durumundan memnun, geleceğinden umutlu hekim bulmakta zorlanmaktayız.
Bütün bu karmaşa içerisinde hekimlerin bölünmüşlüğü, birlikte hareket reflekslerinin olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Çok farklı kurumlarda çalışma olması, farklı beklentiler, farklı statü, şimdiye kadar bireysel çıkış yollarının olması, ortak noktalarını ve birlikte hareket edebilme reflekslerini azaltmış olabilir. Önümüzdeki günlerde gerek özlük hakları gerekse hekimlik mesleği için, ‘mesleki gücümüzü’ kullanabilme daha da ön plana çıkacaktır, çıkmalıdır. Bunun için de birlikte davranmak zorundayız. Bu karşı çıkışta hekimlik mesleğinin önem ve zorluğunu ön plana çıkarmalıyız. Aksi halde bizim yerimize başkaları bizi düşünecek (!), bizler adına kararlar alacak ve sonuçta bize ait olmayan kararlar ile mutsuzluluğumuz giderek artacaktır.
Bizler siyaset yapmak düşüncesinde değiliz.
SİYASETİ SİYASETÇİLERE BIRAKACAĞIZ.
Alınan her doğru kararı destekleyeceğiz. Ancak, yanlışın karşısında da aynı kararlılıkta direnmezsek, başta kendi geleceğimize, çocuklarımıza ve hastalarımıza karşı sorumlu olacağımızı unutmamalıyız. Biz haklarımızı korumak için tüm hekimleri güçlerimizi birleştirmeye çağırıyoruz. Gerek devlet gerekse özel hastanelerde çalışan hekimlerin de özlük haklarının korunması, gereksinimi olan hekime oda avukatının yardımda bulunması gibi doğal ve içten isteklerimizi gerçekleştirmek için katkı istiyoruz. Biz, meslek onurumuzun çiğnenmediği, iş güvencemizin olduğu ve emeklilik gelirine yansıyacak bir gelir artışının sağlandığı bir çalışma ortamını sağlamak için en üst düzeyde çalışma sözü veren bir meslek örgütü olarak yetki istiyoruz.
Sevgili arkadaşlar, 18 Nisan 2010 tarihinde UŞAK Tabip Odası seçimleri yapılacak. Şimdiye kadar genellikle “bizler için ne yaptı” şeklinde yakınmaları bir kenara bırakıp Tabip odamıza daha fazla sahip çıkmalıyız. Unutmayalım ki, Tabip odalarının gücü kendisini oluşturan bireylerin katılım ve katkılarıyla doğru orantılıdır. Bu yüzden ben Dr. Tarkan Amuk ve arkadaşlarım Dr.E rkal Özkan, Dr.Sevgi Sağlam, Dr. Mahir Kula ve Dr. Cemal Çeken UŞAK TABİP ODASI yönetimine talip olduk. Yapacağımız projelerimizi belirleyip, iyi ve uyum içinde çalışabilecek bir ekip kurmak için gerek devlet gerekse özel hastanelerinde temsilini sağlayacak güçlü bir yönetim kurup çalışmak istiyoruz. Önceliğimiz hekimlerin özlük haklarıdır. Uzlaşma ve diyalog ortamı içinde çözüm yollarını beraber bulacağız. Beraber yönetmek için tüm hekimlerimizden destek istiyoruz. 18 nisanda sandık başına gelmelerini umuyoruz. Aday olan diğer arkadaşlarımızla kavga etmeden centilmence yarışarak hekimlik saygınlığını korumak istiyoruz. Diğer ekiplere de başarılar diler, hepinize saygı ve selamlar sunarız” dedi.
YÖNETİM KURULU ÜYE ADAYLARI
1- Uzm. Dr.Tarkan AMUK (Psikiyatri Uzmanı), Uşak Devlet Hastanesi.
2- Uzm.Dr.Erkal ÖZKAN (Enfeksiyon Hast. Uzmanı), Uşak Devlet Hastanesi.
3- Uzm.Dr.Sevgi SAĞLAM (Dahiliye Uzmanı), Özel Öztan Hastanesi.
4- Dr.Mahir KULA (Pratisyen Hekim), Özel Medical Park Hastanesi.
5- Dr.Cemal ÇEKEN (Aile Hekimi), Banaz Aile Sağlığı Merkezi.
HEDEFLEDİĞİMİZ PROJELER1- ÜYE SAYISINI ARTIRMAK
2- ODA AVUKATI
3- HİZMET İÇİ SEMİNERLER
4- TABİP ODASI LOKALİ
5-HALK VE OKUL SEMİNERLERİ
6- AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ
7-TV PROGRAMLARI
8-SOSYAL ETKİNLİK KURSLARI
9-İNTERNET MAİL GRUBU
10-İNTERNET SİTESİ
11-SAĞLIK PLATFORMU
12-GÜNDEMLE İLGİLİ PANEL VE KONFERANSLAR