Uşak TV

TABİPLER ODASI KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATTI

Sağlık

TABİPLER ODASI KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATTI

Uşak Tabip Odası, 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında kan bağış kampanyası başlattı..

 Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Güneş’in de iştirak ettiği kampanya hafta boyunca devam edecek. Etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada tabip odası olarak 4 yıldır geleneksel olarak kan bağış kampanyası düzenlediklerini ve amaçlarının kan vermenin önemine dikkat çekmek olduğunu ifade eden oda başkanı Dr. Zafer Aydın, kampanyanın hafta sonuna kadar devam edeceğini bildirdi. Kızılay Kan Merkezi’nde başlatılan kampanyaya Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Güneş’in yanı sıra çok sayıda doktor da katıldı.

Kampanya hakkında konuşan Aydın, kan bağışı ve organ bağışının insan hayatı için büyük önem taşıdığını, kan bağışının veren insana da faydası olduğunu dile getirdi. Kan Vermek Hayat Kurtarır sloganı ile kampanya başlattıklarını da belirten Dr. Zafer Aydın şunları söyledi; “Oda olarak 4 yıldır kampanya yapıyoruz. Bir gün bize de kan lazım olacağını hiç unutmamamız gerekiyor. Kan vermek bu nedenle insani bir görev olduğu kadar faydalı bir davranıştır. Sağlıklı bir insan her altı ayda bir kan verebilir. Biz her yıl bu kampanyayı tekrarlamaya devam edeceğiz”

Kampanya kapsamında kan bağışında bulunan Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Güneş ise kan ve organ bağışına dikkat çekti. Uşak’ta kan bağış oranının sevindirici olduğunu ancak organ bağışının yetersiz olduğunu anlatan Dr. İsmail Güneş, “ Her insanın bir gün organ yada kan bağışına ihtiyacı olabilir. O nedenle kan vermek organ bağışlamak çok önemli bir davranıştır. Kan vermek insan sağlığı için de faydalıdır. İlimizde kan bağışı noktasında ciddi bir sıkıntı yok. Ancak organ bağışı noktasında aynı başarıyı yakalayabilmiş değiliz. Bir gün kendimizin de organ nakline ihtiyaç duyabileceğimizi unutmamalıyız. Ben herkese organ ve kan bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.