Uşak TV

Özel Akciğer Ameliyatı Gerçekleştirildi

Sağlık

Özel Akciğer Ameliyatı Gerçekleştirildi

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Uşak Devlet Hastanesi ne başvuran hastalara sağlık hizmeti sunumunda, sağlık alanında son teknolojik uygulamalara paralel olarak Uşak ilinde ilkleri yapmaya devam ediyor.

Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniği, gerek Göğüs ve gerekse de Kalp Damar cerrahisi alanında kaliteli, deneyimli ve özellikli tanı ve tedavi hizmeti sağlamaktadır. Tıbbın en çok dikkat ve tecrübe isteyen dalı sayılır. Bu durum, kliniklerde; yüksek teknoloji, bilimsellik ve deneyimli bir ekiple çalışmayı zorunlu kılmaktadır.

Op. Dr. Ömer Tan ve ekibi tarafından Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniğinde başarılı olarak ilk defa akciğer kanseri amaliyatı gerçekleştirildi.

Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniğine 15 gün önce 47 yaşında ki Enver CİNKILIÇ adlı hasta, halsizlik, göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleri ile başvurdu. Sol akciğerinde kitle tespit edildi. Op. Dr. Ömer TAN tarafından operasyon planlandı. Sol Akciğerin alt bölümünde ve lenf nodu ayırarak kanserli akciğer dokusu; Op. Dr. Ömer Tan başkanlığındaki Op. Dr. Murat Yanar, Uz.Dr. Osman Sağlık ve ekibi tarafından ameliyat edilerek tamamen temizlendi. Patolojik incelemede akciğer kanseri ve cerrahi sınır temiz olarak geldi. Amaliyat sonrası bakımı Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniği çalışanları tarafından özveri bir şekilde gerçekleştirilen hastanın genel durumunun düzelmesi ile medikal onkoloji tedavisi için doktoru Op.Dr.Ömer TAN tarafından taburculuğu planlandı

Op. Dr. Ömer Tan Uşak Devlet Hastanesinde ilk defa yapılan başarılı akciğer kanseri operasyonundan sonra açıklamasında; Erken tanı ve sigara ile mücadelenin önemini vurguladı. patolojik tanının Uz.Dr. Aslı Uçar’ ın özenli çalışması ile olduğunu; belirterek, ekip çalışmasının uyumuyla hasta tanı ve tedavisinin daha da başarılı olduğunu belirtti. Ekip olarak desteklerinden dolayı Genel Sekreter Yalçın Atlı ve hastane yönetimine bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Ayrıca Dr. Tan; ‘Dünyada her yıl 1 milyondan fazla insan akciğer kanserinden ötürü kaybedilmektedir. bu vakaların 2/3 ünden fazlası küçük hücreli akciğer kanseridir. tüm kanser ölümlerinin 1/3 ünden akciğer kanseri sorumludur. Bu kadar ölümcül olmasının nedeni ilk tanı anında yarıdan çoğunun ileri evrede, yani yayılmış olmasından kaynaklanır. Türkiye de Akciğer Kanseri en çok ve en sık ölüme neden olan kanserdir. En önemli faktör ise sigaradır. Akciğer kanserinin % 85 inden sigara sorumludur. sigara içimi Akciğer kanseri riskini 30 kat, pasif içicilik 2 kat artırmaktadır. Ülkemiz için bir diğer çevresel risk faktörü asbest maruziyetidir. Akciğer kanseri ile mücadele öncelikle erken tanı ve sigara ile mücadeledir. Tedavisi ise evresi uygun vakalarda kanserli dokunun cerrahi olarak temizlenmesidir’ dedi.

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr.Yalçın ATLI ameliyat sonrası hastayı Hastane Yöneticisi Dr.Mutlu VURKUN ile ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hastanın tedavisinde Emeği geçen başta Op. Dr. Ömer Tan tüm ekip üyelerine teşekkür etti. Bu ameliyatın Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniğinde yapılıyor olması Uşak halkının sağlığa ulaşmasında büyük bir adım olduğunu, Uşak Devlet Hastanesinde kalp damar cerrahisini yapmak için hazırlıklara başladıklarını 2014 yılı içerisinde kalp ameliyatlarını yapacaklarını ifade etti. Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr.Yalçın ATLI ve Hastane Yöneticisi Dr.Mutlu VURKUN diğer hastalarıda ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunarak hastaneden ayrıldılar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.