Uşak TV

Kışın Susamasanız da Su İçmeyi Unutmayın!

Sağlık

Kışın Susamasanız da Su İçmeyi Unutmayın!

Su hayattır... Gün içinde içilen su miktarı vücudumuz dengeliyor!

Yaz sıcaklarında hepimiz su şişelerine sarıldık ama soğuklar gelince suyun yerini başka içecekler mi aldı? Kışın yapılan en büyük yanlışların başında gelir su tüketimini azaltmak oysa aynı beden aynı ihtiyaçlarla devam etmektedir hayatına. Bu nedenle su içmek için susamayı beklememek gerekir. Nitekim kış aylarında susamayı beklemek çok uzun saatler boyunca susuz kalmanıza neden olabilir.

Susuzluk hissi geç algılanır. Sadece susadığınızda su içme alışkanlığınız varsa; bunu değiştirmeli, su içmek için susamayı beklememeli, düzenli aralıklarla su içmelisiniz. Susuzluk hissettiğiniz an, vücudunuzda belli bir oranda sıvı kaybı başlamıştır.

Vücuttaki su oranının yeterli düzeyde olması, yaşamsal önem taşır. Vücudun her gün 2 - 2,5 litre suya ihtiyacı vardır. Suyun vücutta pek çok işlevi vardır. Suyun yardımı ile hücrelere kan yolu ile oksijen ve gerekli besinler taşınır. Sindirim sonucu oluşan atık maddelerin atımı da suyla olur. Kanın sağlıklı bir şekilde kalpten pompalanması ve dolaşım sırasında pıhtılaşmasını önlemek için, su katkı sağlar. Su, vücut sıcaklığının düzenlenmesinde rol alır. Su, aynı zamanda, eklemlere esneklik sağlar; kas kramplarını önler. Sağlıklı, gergin ve parlak bir cildin gereksinimi sudur. Kilo verirken yüzün çökmemesi, kırışmaması, cildin sarkmaması için; nemli bir cilt yüzeyine sahip olmak önem taşır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.