Uşak TV

ECZACILAR ODASINDAN AİLE HEKİMLERİNE ŞOK SUÇLAMA

Sağlık

ECZACILAR ODASINDAN AİLE HEKİMLERİNE ŞOK SUÇLAMA

Uşak Eczacılar Odası Başkanı Halime Özen bazı aile hekimlerinin bazı eczanelere hasta yönlendirdiğini iddia ederek Sağlık Müdürlüğüne şikayette bulundu.

Resmi yazı ile Sağlık Müdürlüğüne şikayette bulunan Halime Özen yazısında

"6 temmuz 2005 tarih 25867 sayılı Aile Hekimliği pilot uygulaması hakkındaki yönetmelik hükümlerinde belirtilen meslek ilkeleri bölümünün 10.maddesinde ‘Aile Hekimliği ve Aile Sağlığı elemanı sağlık hizmetlerinin yürütülmesi esnasında 19/2/1960 tarihli ve 10436 sayılı tıbbi deontoloji nizamnamesi ve bağlı bulunan ilgili mevzuat hükümlerince uymak ve hasta haklarına saygı göstermekle yükümlüdür.’Şeklinde belirtilmekte olup atfedilen söz konusu nizamnamenin 12.maddesinin D bendinde ‘’Şahsi etmeleri yahut sağlık müesseselerine,hasta sevketmeleri ve yatırmaları caiz değildir’’hükmüne uyulması gerekmektedir.

 odamız üyesi eczanelerden, hekimlerin hastaları belli eczanelere yönlendirdikleri konusunda şikayetler gelmektedir, bu konuda gerekli bilgilendirmenin yapılması arz olunur" dedi

İl Sağlık Müdürlüğü de bu yazıyı tüm Aile Hekimlerine gönderdi. Aile hekimlerinin Eczacılar Odasının bu suçlamasına ne yanıt vereceği merakla bekleniyor.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.