Uşak TV

Dünya Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Sağlık

Dünya Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Ülkemizde 22 Kasım gününü içine alan hafta; toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı koymak, dikkatini çekmek, doğru alışkanlıklar kazandırmak ve genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olan ağız ve diş sağlığı konusunda izlenen politikaları değerlendirmek amacıyla “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanıyor.

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın ATLI Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezini 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Gününü dolasıyla ziyaret ederek Başhekim Dt.Tuğrul EROĞLU ve idari Mali Hizmetler Müdürü Ersen DOST ile bütün diş hekimlerinin Dünya Diş Hekimleri Gününü kutladı ve karanfil dağıttı ADSM de tüm diş hekimlerinin ve çalışanların katılımı ile kutlama programı yapıldı.

Program dolayısıyla bir açıklama yapan Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın ATLI: Bireylerin fiziksel sağlığı ise vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin genel vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp- damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini arttırmakta olup bu sebeple dış ortamla ilişkili olan ağız ve dişlerimizin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Sağlıklı bir toplum olmak için herkesin ağız ve diş sağlığına daha fazla özen göstermesini, bunu için de diş temizliğinin ve belli aralıklarla diş hekimi kontrolünden geçmenin önemli olduğu bilincine varmasını diliyor; bu vesileyle bütün diş hekimlerinin Dünya Diş Hekimleri Gününü kutluyorum” dedi.

Yalçın Atlı, Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezinin 25 diş hekimi ile 7/24 özverileri bir şekilde hizmet vermelerinden dolayı tüm hekimlere, çalışanlara ve yönetime teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.