Uşak TV

DİYALİZ HASTALARI İÇİN UMUT

Sağlık

DİYALİZ HASTALARI İÇİN UMUT

Medical Park Organ Nakli Merkezi Doktorları Uşak’a gelerek nakil olmuş hastalarla buluştu ve Organ Nakli hakkında önemli bilgiler verdi

Organ nakli ve bağışı konusunda Türkiye genelinde duyarlılığı artırmak amacıyla birçok şehirde diyaliz hastaları ve yakınlarına seminerler veren Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç.Dr. Serdar Kaçar Uşak Medical Park Hastanesi’ne gelerek nakil olmuş hastalarla buluşarak hem moral hem bilgi verdi.

Türkiye'de hala böbrek yetmezliği çektiği halde organ nakliyle tedavi olabileceğini bilmeyen çok sayıda hasta var

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar, Türkiye’de 70 bin hastanın böbrek bulamadığı için diyalize bağlı bir yaşam sürdüğünü belirterek;“Türkiye'de hala böbrek yetmezliği çektiği halde organ nakliyle tedavi olabileceğini bilmeyen çok sayıda hasta var. Ve yine Türkiye’de halen böbrek organı ihtiyacı olan 70 bin hasta var. Diğer bir deyişle, halen 70 bin hasta böbrek bulamadığı için diyalize bağlı bir yaşam sürüyor. Bunun en önemli nedeninin bağış azlığı olduğunu belirten Doç. Dr. Serdar Kaçar, Organ bağışı yetersizliğine de dikkat çekerek geçen yıl organ bulunamadığı için 10 bin hastanın hayatını kaybettiğini bildirdi. “Türkiye’de 59 böbrek nakil merkezi, 35 karaciğer nakil merkezi ve 13 kalp nakil merkezi bulunuyor. Bunun yanı sıra Uşak ve çevresinde yaklaşık 240 hasta diyaliz tedavisi görüyor. Ülke genelinde hastalarımızın çoğu böbrek yetmezliği konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Bu nedenle yurt genelinde hasta ve hasta yakınlarıyla bir araya gelerek bilinçlendirici toplantılar düzenliyoruz. Bizde yeterince organ nakli merkezi ve cerrahı bulunmasına rağmen maalesef yeterince nakil yapılmıyor. Bunun en önemli nedeni beyin ölümünde tespit yetersizliği. Yılda 4 bin civarında beyin ölümü gerçekleşiyor; ancak bu konuda geçen yılı baz aldığımızda bunların sadece 952’si zamanında tespit edilebildi ve 298’i bağışa dönebildi.”

Doç. Dr. Serdar Kaçar; Türkiye genelinde diyaliz hastaları ile buluşmalarına devam ederek hastalara ve yakınlarına hem moral hem bilgi vermeye devam edeceklerini belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.