Uşak TV

ÇOK NADİR VE ÖLÜMCÜL BİR KALP HASTALIĞI

Sağlık

Kardiyomiyopati, kalp yetersizliğine neden olan kalp kası bozukluğu ve doğuştan gelen genetik bir kalp hastalığıdır.

Ani ölüm riski saptanmış olan 48 yaşındaki Hüseyin Ceylan, HOCM tanısı konulmuş olarak hastanemize başvurduğunda durumun ciddiyeti ve yapılabilecekler hakkında kendisine bilgi verilerek, ameliyat planlaması yapıldı. Çok nadir ve ölümcül görülen bir kalp rahatsızlığı olan Hüseyin Ceylan başarı ile geçen operasyondan 5 gün sonra şifa ile tabucu edildi.
Hüseyin Ceylan;’’Rahatsızlığım ile ilgili gerek şehir dışında ki doktorlarımdan gerekse çevremdeki sağlık çalışanlarından bilgi almıştım. Durumun önemi ve vahameti hakkında bilgi sahibiydim. Doktorum Doç. Dr. A.Barış DURUKAN’ın bilgisi ve tecrübesini pek çok yerde duydum, kendisi ile görüşmem sonucu doğru isim olduğuna karar vererek ameliyatımı oldum. Gerek ameliyat öncesi gerek ameliyat sonrası hocalarım Doç. Dr. A. Barış DURUKAN, Op. Dr. Ahmet ÜNLÜ ve ekibinin gösterdiği özen ve ilgiye sonsuz teşekkür ederim, iyi ki varlar.’’
Nedir Hipertrofik Kardiyomiyopati
Medical Park Uşak Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. A.Barış DURUKAN; Hipertrofik kardiyomiyopati (kalp kasının kalınlaşması) kalbin sağ ve sol karıncıkları arsındaki bölmenin (septum) genelde ailesel (genetik) nedenlerden dolayı kalınlaşmasına verilen addır. Bu kasın kalınlık derecesi normalde 11 mm’yi geçmez iken, hipertrofik kardiyomiyopati hastalığında 13 mm’den 60 mm’ye kadar varan kalınlaşma olabilir. Kalınlaşan kalp kası kalbin vücuda kan pompalamasına engel oluşturur.
 Hipertrofik kardiyomyopatili hastalarda kalbin kasılma fonksiyonu genellikle normal hatta artmış olmasına karşın kalbin gevşemesinde bozukluk vardır.
Bazı hipertrofik kardiyomiyopatili hastalarda sol karıncık çıkış yolunda kanın aorta pompalanmasını engelleyen darlık vardır. Hastalar nefes darlığı, göğüs ağrısı veya bayılmalardan yakınır. Gelişme çağında ve genç yetişkin çağda ani ölüme neden olabilen bir hastalıktır.
Bu hastalıkta çok farklı tedavi yöntemleri vardır ve tedavi seçimine hastalığın seyrine ve hastasına göre karar veririz.
Kalp Damar Cerrahı Op. Dr.Ahmet ÜNLÜ; Hipertrofik kardiyomiyopati saptanan kişiler de hastanın diğer aile bireylerinin de (özellikle çocuklarının) muhakkak araştırılması gereklidir diyerek konunun ihmal edilmemesi gerektiğini,erken teşhis halinde tedavisini başarılı şekilde gerçekleştirebildiklerini vurguladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.