Uşak TV

100 Yaşında Sağlığına Yeniden Kavuştu

Sağlık

100 Yaşında Sağlığına Yeniden Kavuştu

‘’ Uşağın ayaklı tarihlerinden 100 yaşındaki İbrahim dede sağlığına yeniden kavuştu’’

Gediz de yaşayan 100 yaşındaki İbrahim Çetin, Medical Park Uşak Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı fıtık ameliyatı sonrası sağlığına kavuştu

Özel Medical Park Uşak Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Murat Koca ve ekibi tarafından lokal anesteziyle ameliyat edilen İbrahim dede, yarım saatte fıtıktan ve ağrılarından kurtuldu. Sağlık durumu iyi olan İbrahim Çetin sempatisi ile de hastane personeli tarafından da ilgiyle takip edildi. Asırlık dedenin operasyonunu gerçekleştiren yapan Op. Dr. Murat Koca,"Hastamız, 100. yaşında fıtık ameliyatı oldu. Bu yaşlarda ameliyat genelde riskli bulunur. Fakat uyguladığımız lokal anestezi yöntemi ile hastamız şikayetlerinden kurtulduğu gibi kendi ihtiyaçlarını rahat giderebilecek duruma geldi. Lokal anestezi, genel anestezi açısından risk grubunda olan bireyler için çok uygun bir seçenektir. Hastanın ameliyattan kısa süre sonra evine dönebilir olması yanı sıra lokal anestezinin bir diğer avantajı da bölgeden ağrı duyusunu taşıyan sinirlerin ameliyattan önce anestezik madde ile bloke edilmiş olması nedeniyle ameliyattan sonra ağrı seviyesinin çok düşük olmasıdır. Lokal anestezinin bir başka üstünlüğü ise, ameliyat sırasında fıtığın durumunun en doğru şekilde değerlendirilmesine olanak sağlamasıdır. Zira hasta ağrı hissetmemekte ancak uyanık durumdadır. Fıtığın yeri, büyüklüğü ve yandaş fıtıklar hastanın öksürtülmesi suretiyle karıniçi basıncının yükseltilmesi ile kesin olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, lokal anestezi ile yapılan fıtık onarımlarında gözden kaçmış fıtık riski çok daha düşüktür. Hastanemizde lokal anestezi ile yapılan tüm ameliyatlar süresince hastanın kalp ve oksijenlenme durumu monitörle izlenir. İbrahim dedenin sağlık durumu gayet iyi olup kendisini şifa ile taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz’’dedi.

Hayatında nerdeyse hastaneye gitmemiş, Kalp veya tansiyon gibi hastalıkları olmayan 100’lük dede İbrahim Çetin, ağrılarından kurtulduğu ve sağlığına tekrar kavuştuğu için doktoruna ve Medical Park personeline teşekkür ederek, gençlere başta sigara olmak üzere zararlı şeylerden kaçındığını, her türlü yemekten az yediğini ve devamlı süt içtiğini söyleyerek tavsiyelerde bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.