Uşak TV

Yozgat Attı Uşak Kaptı

Politika

Yozgat Attı Uşak Kaptı

Türkiyede bürokraside ne yazıkki cemaatlerin etkisi tartışılmaz derecede büyük. Bir adamın iş yapıp yapmadığına değil adeta cemaatinin gücüne bakılarak ataması yada görevlendirilmesi yapılıyor. Özelliklede Uşak'ta. Şimdi sizlere anlatacağımız olay tam bir Uşak klasiği. Uşak'ın Menzilci doktoru Osman Nuri Canatan'ı tanımayan bilmeyen yoktur herhalde. Uzun Yıllar Banaz Sağlık grup başkanlığı, Banaz Devlet Hastanesi Başhekimliği yapan Osman Nuri Canatan'ı kimse koltuğundan edememiştir. Osman Nuri Canatan'ın müridi İsmail güneş döneminde Uşak Devlet hastanesine Güneş'in karşı çıkmasına rağmen başhekim yardımcısı olarak atanır. Amaç İsmail Güneş'in ayağını kaydırarak Tuncay Öztürk'ü başhekim yapmaktır. Ancak bu plan tutmaz ve İsmail Güneş güçlü çıkar Tuncay Öztürk 7-8 ay kadar görev yaptıktan sonra İsmail güneş Milletvekili adayı olur ve Başhekimlikten ayrılır. Tuncay Öztürk ise görevine devam eder. 
Sağlık Bakanlığındaki Menzilci bürokratlar sayesinde Tuncay Öztürk geçtiğimiz yıl Yozgat'a Ceo yada diğer tabiriyle Genel Sekreter olarak atanır. 2 Yıllık sözleşme yapılır. Ancak Tuncay Öztürk başarılı olamadığı için sözleşme süresi dolmadan 1 yıl sonra görevden alınır. Sözleşmesi feshedilir. Ancak Yozgatlıların beğenmediği Tuncay Öztürk yine Menzil cemaati sayesinde Uşak'a Tıbbi işleri Başkanı olarak atanır. Oysa bu başkanlık makamı 1 yıldır boştur. Tıbbi İşleri Başkanı olmadığı için Uşak'ta sağlık işleri yürümemiş midir? Yozgatta başarılı olamayan Tuncay Öztürk Sağlık İşleri Başkanlığında ne kadar başarılı olacaktır. Uşak ta ne eksikti, ihtiyaç vardı niye herhangi biri görevlendirilmedi 1 yıldır. 
Bu bir yıılık süreçte Yalçın bey ve ekibi başarısız bulunduysa neden onlarında sözleşmeleri fesedilmedi? Başarılılarsa ekibin içine başarısız olduğu için Yozgat'ta istenmeyen Tuncay bey hemde başta Genel Sekreter Yalçın Atlı olmak üzere kimsenin haberi olmadan hem de tüm kurallara aykırı bir şekilde Uşak'a tıbbi hizmetler başkanı olarak atandı!. Çünkü önce genel sekreterin sözleşme imzalaması o sözleşmeyi bakanlığa gönderdikten sonra bakanlığın onaylaması gerekirken bakanlık atamayı yapıp adeta Yalçın Atlı'yı hiçe sayarak sözleşme yapmaya zorlaması Yalçın Atlı ve ekibini başarısız bulduğu için Yozgat'ta başarısız bulunarak görevden alınan genel sekreteri onun altına atayarak güçlenmelerini sağlamayı mı amaçladı !!!
Tüm bu sorular baştada söylediğim gibi malesef bir uşak klasiği. Biz yorumu okuyucularımıza bırakarak bizi izlemeye devam edin diyoruz...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.