Uşak TV

UŞAK`TA PARTİLERİN SON HAMLESİ

Politika

Seçim çalışmaları son haftasına girerken siyasi partilerde ki vekil kapma telaşı sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Uşak’ta miting yapması ile AK Parti kendisini iyice toparladı. Son anketlere göre AK Parti 2 milletvekilliğini korurken diğer vekilliği MHP alıyor. CHP ise bu seçim büyük bir hüsrana uğrayacak gibi.

CHP Milletvekilliğini MHP ye Kaptırıyor. AK Parti ise 2 vekilliği koruyor.

CHP de demokrasi şöleni şeklinde geçen ön seçimden sonra Özkan Yalım balonunun patlaması ve parti içindeki muhaliflerin tepkisiyle CHP bir milletvekilliğini koruyamaz hale geliyor. Ön seçimde oldukça iddialı olan ve ön seçim sonrası da ilk hafta yaptıkları toplantıda CHP yi birinci parti yapmak için büyük çaba sarf edeceklerini söyleyen Milletvekili adayları Özkan Yalım ve İsmet Akın’ın da adete birbirlerine düşmesi ile CHP adeta taban yaptı. Özkan Yalım benim işim nasıl olsa garanti, CHP nin tabelası bile bir alır benim çalışmama gerek yok mantığı ile fazla çaba göstermezken, ikinci sıra adayı İsmet Akın ise ben nasıl olsa seçilemeyeceğim psikolojisi ile seçime asılmıyor.

ÖZKAN YALIM İLE BAŞKANLARINA YARDIMDA BULUNDU MU?

Bu arada Özkan Yalım’ın önseçim öncesi yaptığı etik olmayan davranışların tek tek gün yüzüne çıkması ile CHP ye adeta bomba düşmüş gibi oldu. Özel idare taşlarını kendisi dağıtıyormuş gibi reklamını yapan Yalım, yine İddialara göre kendisi için çalışmaları için CHP ilçe başkanlarına yüklü miktarlarda maddi yardımda bulundu. Bu yardımların makbuz karşılığı ilçe teşkilatlarına mı yoksa ilçe başkanlarının şahsına mı yapıldığı net olarak açıklanmazken bu yardımları alan ilçe başkanlarının Özkan Yalım için çalıştıkları ve üyeleri yönlendirdikleri iddia edildi.

Bu olayın duyulmasından sonra aday adayları adeta Özkan Yalım’a cephe alırken bir yandan da gelecek dönemi düşünerek çalışıyor imajı verip Facebook tan bol bol resim paylaşmayı da ihmal etmiyorlar.

YALIM MİLLETVEKİLİNİ VE BAŞKAN ADAYININ EŞİNİ AZARLADI

Bir toplantı sırasında Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ı azarlayan eski belediye Başkan Adayı Bülent Yazgan’ın eşini azarlayan ve çok ukala bulunan tavırları nedeniyle tepki çeken Yalım Tavan yaptıracağım dediği partisini adeta taban yaptırıp seçimi de kaybettirecek hale getirdi.3. sıra Milletvekili adayı Mustafa Aydın zaman rahatsız olduğunu söyleyip seçim çalışmalarına katılmazken Haydar Baş’ın adamı olarak bilinen ve CHP ye oy patlamasını yaptıracağını 120 bin oy alamazsak yüzüme tükürün diyerek propaganda yapan ancak 10 aday adayı içinden en az oyu alarak sonuncu olan Nurullah Çavuşoğlu köylerde yapılan toplantılarda vatandaşları etkilemeye çalışıyor. Ancak vatandaşlar etkilenmek yerine bol bol gülüyorlar.

CHP de MHP ye büyük bir oy kayması yaşanırken Bazı CHP oylarının da Vatan Partisi, Anadolu Partisi ve HDP ye tepki olarak gittiği görülüyor. HDP nin barajı aşması için Özkan Yalım’a kızan bir çok CHP’linin de HDP ye oy verebileceği konuşuluyor.

 

AK Parti Oylarını Artırdı

26 Aday adayının bulunduğu AK Parti’de Milletvekili adayı olarak şuandaki Milletvekili Mehmet Altay birinci sıraya Eyüp Gökhan Özekin ise ikinci sıraya geldi. İlk zamanlar Eyüp Gökhan Özekin ismi üzerinde çok spekülasyonlar yapıldı ancak sonradan bu adayın Başbakan ve Cumhurbaşkanına çok yakın bir isim olduğu ve sözü geçen bir isim olduğu ortaya çıkınca AK Parti büyük bir toparlanma sürecine girdi. AK Parti seçmeni genelde sessiz kalmayı tercih ediyor. Eyüp Gökhan Özekin’in çabaları ile uçak seferlerinin yeniden başlaması yine Özekin’in yapımcılığını yaptığı Milat Dizisinin Uşak’ta çekilmeye başlanması Uşak için olumlu sonuçlar veriyor.

DURMUŞ YILMAZ’A SAĞDAN ÇOK SOL DAN OY VAR

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve 2. Sıra milletvekili adayı Gökhan Özoğul ile MHP adeta Uşak’ta şahlanışa geçti. MHP teşkilatı büyük bir özveri ile çalışırken Her seçim olduğu gibi bu seçimde de CHP den MHP ye büyük bir oy kayması görülüyor. Parayla gelip partiyi ele geçirmeye çalışıyor diye kızdıkları Gizemli Zengin Özkan Yalım’a tepki gösteren bir çok CHP li bu seçimde tepki oyunu MHP ye vererek gösterecek. Cemaat oylarını da alan MHP bu seçim beklenenin üstünde bir oy alacağa benziyor.

 

Sonuç olarak Uşak seçimleri çok büyük bir değişiklik ve gelişme olmazsa AK Parti 2 MHP 1 şeklinde görülüyor. 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.