Uşak TV

Uşak’ta CHP 6, AK Parti 3 ve bağımsız 2 belediye kazandı  

Politika

Uşak’ta 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin resmi olamayan ilk sonuçlarına göre CHP 6, AK Parti 3 ve Bağımsız 2 seçim merkezinde seçimi önde tamamladı.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin kesin olmayan ilk sonuçlarına göre, Uşak Belediye Başkanlığını CHP Adayı Özkan Yalım kazandı. Uşak belediyesinin haricindeki 11 seçim merkezinde 3 ilçede CHP, 2 ilçede AK Parti 1 ilçede ise Bağımsız aday seçim yarışını önde tamamladı.
Uşak’ta 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin resmi olamayan sonuçlarına göre yeni belediye başkanlarının isimleri şu şekilde sıralandı:
Uşak Belediye Başkanı CHP adayı Özkan Yalım, Banaz’da Bağımsız aday Zafer Arpacı, Eşme’de CHP adayı Yılmaz Tozan, Karahallı’da CHP Adayı Ramazan Karakaya, Sivaslı’da AK Parti adayı Bahri Azatçam, Ulubey’de AK Parti adayı Vali Koçlu, Pınarbaşı Beldesinde CHP Adayı Naci Akyürek, Selçikler Beldesinde CHP Adayı Ali Erbezci, Tatar Beldesinde AK Parti Zafer Gün ve Yeleğen’de ise Bağımsız aday Ecevit Emir oldu.

CHP 1989 Yılında SHP iken seçimi Ali Künek ile kazanmış ve o tarihden beri Uşak Merkezde seçim kazanamamıştı. Parti içi karışıklıklar nedeniyle zaman zaman kendi adayı yerine iki dönem MHP Adayı Ali Erdoğan ve 2019 seçimlerinde İyi Parti adayı Muhammet Gür'e oy veren bir çok CHP seçmeni bu defa Özkan Yalım etrafında kenetlendi. İki dönem milletvekilliği yapan ve mecliste Uşak'ı başarıyla temsil eden Özkan Yalım adaylığı açıklandıktan sonra çok başarılı bir seçim çalışması yaptı. Yaparsa Yalım yapar ve Benim Sevdam UJşak sloganları ile seçim çalışmalrını sürdüren Yalım parti de küsleri barıştırdı herkesi kucakladı. CHP seçmeni de bu defa adeta kenetlendi ve birlik oldu. Mükemmel bir meclis listesi oluşturan Yalım teşkilatında desteği ile canla başla çalıştı. Özellikle emekliler de tepkilerini AK Parti yerine CHP'ye oy vererk gösterdiler. Yalım seçim çalışmaları süresince hiç bir adaya sataşmadı saldırmadı ve onlarda bizim arkadaşımız diyerek güzel bir çalışma yürüttü. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra İsmetpaşa caddesinde kutlamalar yapan CHP liler Özkan Yalım'ı tebrik ettiler. 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.