Uşak TV

Uşak Valisi Okur: "Avrupa'nın önündeyiz".

Politika

Uşak Valisi Ahmet Okur, sosyal hizmetler ve her türlü yardım tedbirleri açısından Türkiye'nin Avrupa'nın önüne geçtiğini belirtti.

Vali Okur, evde sağlık, bakım ve sosyal destek hizmetlerinin entegrasyonunun sağlanması amacıyla gerçekleştirilen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, modern toplumda ailelerin çekirdek aile olarak tabir edilmeye başladığını, artık küçüklerin büyüklerine bakamaması durumunun ortaya çıktığını belirterek, bu durumun devlete "evde bakım" gibi sosyal devlet anlamında ilave görev ve sorumluluklar yüklediğini ifade etti. 

Özellikle dezavantajlı gruplar ve ihtiyaç sahiplerinin tamamının devletin koruması altında olduğunu, yerel bazda da belediyelerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik çalışma yaptığını anlatan Okur, gerçekleştirilen bu protokol ile yapılan hizmetlerin bütüncül bir anlayışla ve işbirliği içerisinde vatandaşlara sunumunun sağlanacağını kaydetti.

Okur, "Bu protokol ile birlikte artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespiti ve onların bizzat evlerine giderek devletimizin kapısına gelmesinin verdiği psikolojik etkiyi yaşatmadan ihtiyaçların giderilmesini sağlayacağız. Vatandaşımızın, bu faaliyetleri başlamasını sağlayan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza ve bakanlık çalışanlarına yapacakları hayır duaları bizleri son derece memnun edecektir. Sosyal hizmetler ve her türlü yardım tedbirleri açısından Avrupa'nın önüne geçmiş durumdayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, hazırlanan protokol Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Koray Acar, Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya tarafından imzalandı.





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.