Uşak TV

UŞAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN KİMLERİN ADI GEÇİYOR

Politika

Mart 2019 yerel seçimlere 5 ay gibi bir süre kalmasına rağmen Uşak’ta siyaset üzerine adeta ölü toprağı serpilmiş gibi hareketsiz. 

Geçtiğimiz seçimlerde Belediye Başkanlığı için çok hevesli olan ve aylar öncesinden saya çıkan Belediye Başkan aday adayları bu seçimde ortalıkta görünmüyor. Bunun en büyük nedeni ise Uşak Belediyesinin içinde bulunduğu borç yükü.

Bu seçimlere kadar En çok belediye başkan aday adayının başvuru yaptığı AK Partide ise şimdilik sadece mevcut belediye başkanı Avukat Nurullah Cahan ve Avukat Mehmet Gün hevesli görünüyor. Eski Milletvekili Alim Tunç’un ise görev verilirse hayır demem dediği gelen bilgiler arasında. Mehmet Gün Aylar öncesinden adaylık için çalışma yapıyor. AK Parti de Avukat Fahrettin Tuğrul’un da aday adaylığı başvurusunda bulunması bekleniyor. AK Parti’de yine Belediye Meclis üyesi Emine Yıldırım’ın da aday adaylığı başvurusunda bulunacağı gelen bilgiler arasında.

AK Parti’nin Uşak Belediyesinin girdiği yüklü borç ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle Nurullah Cahan’ı aday göstermeyeceği gelen kulis bilgileri arasında.

 CHP de ise Asım Kalelioğlu öne çıkan isim olarak görünüyor. CHP de aday adaylığı başvurusu için yarın son gün ve sadece İş adamı Asım Kalelioğlu ile Müteahhit Beyhan Demirel’in resmi başvuruları var. Harita Teknikeri Yüksel Doğan’ın ise başvuru için hazırlık yaptığı gelen bilgiler arasında.

MHP de Tuncay Akbulut adete 4 yıldır belediye başkanlığı için çalışan bir isim. Kapı kapı ziyaretlerde bulunan Tuncay Akbulut Ali Erdoğan’ın özel kalem müdürü olarak görev yapmıştı ve vatandaşların sorunu çözme konusunda önemli bir isimdi. MHP de Eski İl Başkanı Muhterem Kuruçay’ın da belediye başkan adayı olmak için bir çalışma yaptığı AK parti ve MHP’nin yerelde birlikte hareket etmesi durumunda en azından belediye başkan yardımcılığını almak için çaba harcadığı gelen bilgiler arasında. Muhterem Kuruçay Nurullah Cahan ve ekibinin en hareretli i savunucularından biri olarak biliniyor. Muhterem Kuruçay’ın Fettahoğlu’nun asfalt şantiyesinde çalışmadığı halde sigortalı gösterildiğini www.usak.tv ortaya çıkarmıştı.

İYİ Parti de ise Belediye Başkan Adaylığı için İnşaat Mühendisi ve Müteahhit Muhammet Gür ismi konuşuluyor. Muhammed Gür’ün İYİ Parti’nin Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.