Uşak TV

Türkiye Partisi Ege Bölge Sorumlusunun Uşak Ziyareti

Politika

Türkiye Partisi Ege Bölge Sorumlusunun Uşak Ziyareti

Türkiye Partisi Ege Bölge Sorumlusu ve MKYK Üyesi Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakultesi Parestoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Volkan Akyol Türkiye Partisi Uşak İl Teşkilatı’nı ziyaret etti.


Prof. Dr. Volkan Akyol basın ve partililer ile bir araya gelerek Türkiye Partisi’nin kuruluş sürecini ve Genel Başkan Abdullatif Şener’i anlatarak sözlerine başladı. Abdullatif Şener’in Ak Parti dönemindeki Maliye Bakanlığına atıfta bulunarak görev sürecinde en ufak bir şaibesinin olmadığını hatta Ak Parti hükümetinin aldığı kararlar doğrultusunda yapılmak istenen özelleştirmelere imza atmayak hükümet ile Şener’in karşı karşıya geldiğini bir süre sonra da partiden istifa ederek ayrıldığını anlattı.


Prof. Dr. Çetin Volkan Akyol daha sonra basının sorularına cevap vererek özellikle Türkiye ekonomisi üzerinde durdu. Ekonominin gün geçtikçe bozulduğunu en son yapılan et ithalatı ile hayvancılığın bitirildiğini ülkenin sanal gündemler ile oyalanmaya çalışıldığını belirtti.
Türkiye Partisi MKYK Üyesi Prof. Dr. Çetin Volkan Akyol konuşmasında “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi raflarında bekleyen yaklaşık 600 kadar fezleke vardır ancak Abdullatif Şener ile ilgili tek bir dosya çıkmamıştır ve çıkarılamamıştır. Türkiye Partisi Merkez Demokrat bir partidir. Türkiye Partisi insan odaklı siyaseti tercih eden bir partidir. Türkiye Partisi insan inançlarıyla Türkiye Partisi Milliyetçilik ile Türkiye Partisi Atatürkçülük ile oynamayacak tüm bunları siyasetin merkezine almayacak bir partidir. Bu değerler üzerinden siyaset yapılmaz. Siyaset toplumun sorunlarını çözme sanatıdır. Eğitimden sağlığa, üretimden işsizliğe kadar Türk insanının bir çok sorunu vardır. Sayın Genel Başkanımız 2007 yılında Akp iktidarını bıraktığından bu güne kadar Türkiye’de iyiye giden ne varsa sizler biliyorsanız bize lütfen söyleyin? Türkiye’ye baktığınız zaman işsizlik %15.5 e çıkmıştır ve dünyanın en yüksek işsizliği Türkiye Cumhuriyeti’ndedir. Türkiye’de fabrikalar kapatılmaktadır. Türkiye ithalat cenneti haline dönüştürülmüştür. Peki global dünyada Çin gibi bir ülke ihracat yaparken o ülkede kriz yok mudur? Bu neyi gösterir, Türkiye’yi yöneten siyasi liderler kişiler yöneticiler bu toplumun önünde koşabilecek kapasiteye sahip değillerdir. Türkiye’yi 40-50 yıl öteye taşıyabilecek bilgiye donanıma sahip değillerdir. Bu ne demektir, eğer bir krizi siz göremediyseniz, bu ülkeye giren sıcak paranın bu ülkeden bir gün çıkacağını fark edemediyseniz, bu ülkede işsizliğin hat safhaya çıktığını göremediyseniz o zaman istifa edip bu koltukları boşaltın” dedi…
 
Konuşmasının ardından basının sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Ç.Volkan Akyol ülkenin hala altyapı sorununun giderilemediğini hala birçok köyde ve belde de hatta şehirlerde kanalizasyon ile altyapı işlerinin tamamlanamadığını belirterek her alanda kalkınma altyapıdan başlar hiçbir işin önceden altyapısını oluşturmadan direkt yapılan işlerin sonu hüsranla bitmiştir ve temelsiz binaya benzer dedi. Prof. Dr. Akyol Uşak’ın bir tahıl ambarı olduğunu ancak ekonomisinin gelişen dünya ve rekabete dayanıklı olmadığını çıkarılan vergiler ile üreticinin ve sanayicinin adeta vergi kaçakçılığına teşvik edildiğini belirtti…

Bir süre gazeteciler ile sohbet eden Akyol gazetecilere Yazar Çiğdem Toker’in kaleme aldığı Doğan Kitap Yayınlarından basıma giren “Adım da Benimle Birlikte Büyüdü” adlı kitabı hediye etti. Kitapta Türkiye Partisi Genel Başkanı Doç. Dr Abdullatif Şener’in küçük yaşlardan bu güne kadar yaşadığı hayatı anlatılırken başından geçen ilginç konulara da yer veriliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.