Uşak TV

TKDK Simav'da hibelerini tanıttı

Politika

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, Simav’da "Destek Bizden Üretim Sizden" sloganıyla hibe kapsamındaki yatırım alanlarını tanıttı.

 Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, TKDK hibelerinin tanıtıldığı toplantıda, TKDK'nın yatırımlar konusunda büyük imkanlar sunduğuna işaret ederek, Simavlıların bu fırsatlardan yararlanması çağrısında bulundu.
Simav'ın tarımsal yatırım potansiyeline sahip olduğunu belirten Halim, "TKDK’nın özveriyle yanımızda olduğuna inanıyoruz. Simavlılar olarak bir özveri de bizler yaparak ilçenin kalkınması için projeler hazırlamalıyız" dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Özkan da jeotermal enerjinin Simav’ın en önemli değeri olduğunu, bu değerin ise en iyi şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

İlçede modern gelişmiş seracılığa geçilmesi gerektiğini dile getiren Özkan, şöyle konuştu:

"Seracılık konusunda kendimizi geliştirmemiz gerekir. Derme çatma yöntemler yerine modern gelişmiş seracılığı tercih etmeliyiz. Bu işi profesyonel olarak yapmalıyız. Bu konuda TKDK'nın sağladığı hibeler bizim için büyük fırsat olabilir. TKDK'ya projeler sunarak seracılığımızı geliştirebiliriz. Üretim potansiyelini artırabiliriz. Bu alanda TKDK'ya proje sunulması yönünde belediye olarak elimizden geleni yapmaya hazırız."

TKDK İl Koordinatörü İhsan Kaymak ise kurum olarak il genelinde yatırımlara hibe yoluyla büyük destek sağladıklarını hatırlatarak, yatırımlar konusunda büyük potansiyele sahip olan Simav ve Gediz ilçelerinin geride kaldığını söyledi.

Simav bölgesinin özellikle seracılık alanında büyük imkanlara sahip olduğuna dikkati çeken Kaymak, "Simav ilçesi cennet gibi bir yer ama sahip olduğu imkanlar, kapasiteler, dinamikler kullanılmıyor. Örneğin, kurutulmuş göl arazisi organize sera yatırımları için kullanılırsa Simav, Antalya'yı seracılık alanında geride bırakır" diye konuştu.





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.