Uşak TV

"TERÖRDEN BESLENENLER AÇILIM SÜRECİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR"

Politika

"TERÖRDEN BESLENENLER AÇILIM SÜRECİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, partisinin Medya Tanıtım Başkanlığı’nca Uşak’ta düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" adlı konferansa katıldı.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Türkiye Buluşmaları" adlı konferansta partililere açılım ve terörle ilgili bir sunum yapan Şahin, bazı siyasi partilerin terörden beslendiğini iddia ederek, terörden beslenenlerin açılım sürecini engellemeye çalıştığını öne sürdü. Demokratik açılım projesinin ayrılık değil barış ve kardeşlik projesi olduğunu ifade eden Fatma Şahin, Türkiye’nin teröre 300 milyar dolar harcadığını söyledi.
Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nca düzenlenen konferansa AK Parti Uşak milletvekilleri Nuri Uslu ile Mustafa Çetin, İl Başkanı Hilmi Alper, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ve partililer katıldı. Konferansta bir saatlik bir konuşma yapan Gaziantep Milletvekili Fatma şahin, demokratik açılım süreci ile ilgili partilileri bilgilendirdi. Türkiye’nin terör nedeniyle başta sosyal, kültürel ve ekonomik olmak üzere her alanda büyük acılar çektiğini söyleyen Şahin, sorunun çözümü için atılan adımların desteklenmesi gerekirken engellenmeye çalışıldığını savundu. Demokratik açılım politikasının barış ve kardeşlik projesi olduğunu belirten Fatma Şahin, "30 yılda teröre 300 milyar dolar, binlerce şehit verdik. Bu sorunu çözmek için başlatılan kardeşlik projesi terörden beslenen iç ve dış güçler tarafından engellenmeye çalışılıyor. Biz bunları da aşıp barış ve kardeşliği sağlamak istiyoruz" dedi.
Türkiye’nin yıllardır sıkıntılı bir süreçten geçtiğini yaşanan darbelerin de ülkenin demokratikleşmesini geciktirdiğini anlatan Fatma Şahin şunları söyledi ;"Avrupa’da bizde olduğu gibi belli aralıklarla darbe yaşayan hiçbir ülke bulamazsınız. Avrupa’da darbe diye bir olgu yoktur ama bizim literatürümüzde sıkça tekrarlanan darbe kelimesi ülkenin gelişmesini ve demokratikleşmesini engellemektedir. Bu olumsuz tablonun yanında 30 yıldır terör belası ile karşı karşıyayız. Teröre binlerce şehit verdik, 300 milyar dolar harcadık. Bu para ile ülkenin birçok alanda yaşlanan sorunlarını çözüme kavuşturabilir, istihdamı da arttırdık. Bu nedenle şimdi biz demokratik açılım ve kardeşlik projesi ile bu sorunu sonlandırmaya çalışıyoruz. Ama terörden beslenen mihraklar kardeşlik projesini engellemeye çalışıyor. Türkiye’de bazı siyasi partiler de maalesef terörden besleniyor. Şehit cenazelerini de propaganda aracı gibi kullanmaya çalışan bu siyasi partiler biz sorunun çözümüne yönelik ciddi çaba sarf etmeye başlayınca ayaklandı. Kardeşlik projesini kötüleyip çirkin iftiralarda bulunmaya başladılar. Türkiye’nin gelişmesini istemeyen dış güçler de önümüze engel koymaya çalışıyor. Ama biz bütün bunlara rağmen halkın istediği doğrultuda çözümle ilgili elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu sorun ortadan kalktığında milli gelir 15 bin dolar seviyesine çıkacağı gibi işsizlik sorununu da ciddi oranda çözüme kavuşturma imkânı yakalayacağız. Teröre harcanan kaynaklar yatırıma ve milletin hizmetine harcanmaya başlanacak. Bu da ülkemizin refah düzeyini geliştirecektir. O nedenle projeyi önemsiyor halkımıza anlatmaya çalışıyoruz"



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.