Uşak TV

SİVASLI CHP'DE TEK LİSTE YİNE TARTIŞMA YARATTI

Politika

CHP Sivaslı ilçesinde bugün ilçe başkanlığı seçimleri yapıldı. Tek listeyle yapılan seçimde Hürriyet Şafak yeniden CHP ilçe başkanı seçildi.

Ancak CHP Sivaslı İlçe Başkanı Hürriyet Şafak'ın yazdığı delegelerinden %30 oranında bir fire verdiği dikkatlerden kaçmadı. CHP Sivaslı İlçe Başkanı Hürriyet Şafak'ın Sivaslı İlçesinde yazdığı 70 delegenin 18'i Şafak'ın yeniden CHP İlçe Başkanı olmasına Hayır derken tek listeyle gidilen ilçe başkanlığı seçimlerinin tartışılır hale gelmesine sebep oldu.Yeniden ilçe başkanı seçilen Hürriyet Şafak'ın %30 oranında bir fire vermesinin hemen ardından CHP'de çarşaf liste tartışmaları yeniden alevlendi. Tek listeyle gidilen İlçe Başkanlığı seçimlerinde hiç bir müdahale olmamasına rağmen 70 delegenin 18'inden RED alıp %30 oranında büyük bir fire veren Hürriyet Şafak'ın yeniden ilçe başkanı seçilmesini değerlendiren CHP'li seçmenler, demokratik kurallara göre bir seçimin yapılabilmesi için tek adayla değil adaylarla ortaya çıkılması gerektiğini belirtirken milletvekili Özkan Yalım'ın desteğini alan Hürriyet Şafak'ın karşısına 2.bir adayın çıkmadığını belirttiler. Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl'ün de müdahil olmadığı seçimlerde kendi yazdıkları delegelerden dahi %30 gibi büyük bir fire veren Hürriyet Şafak yönetimini CHP'de yeniden tartışılır hale getirdiğini belirten CHP'liler, İlçe Başkanlığı seçimlerinin adeta biz yaptık oldu mantığıyla demokratik teamüllere uygun olmadan alel acele yapıldığını iddia etti. 
ŞAFAK İSTİFA ETMELİ SEÇİMLER YENİLENMELİ!.

CHP Sivaslı İlçe Başkanlığı seçimlerinde tek listeyle Milletvekili Özkan Yalım'ın da desteğini alarak giren Hürriyet Şafak'ın 70 delegesinden 18'inin RED vermesi CHP'yi karıştırdı. Tek liste tek aday tartışmalarının yeniden alevlendiği CHP Sivaslı İlçe Teşkilatında, başkanlık seçimlerinin yeniden ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten CHP'liler, rakamsal olarak %30'luk bir kaybın CHP'yi bütünleştirici değil ayrıştırıcı bir yönetim olarak gösterdiğini belirtirken, tek listeyle ortaya çıkan Hürriyet Şafak'ın en azından kendi yazdığı delegelerinden %90 oranında EVET denmesi gerektiğini fakat bugün yapılan seçimlerde bunun mümkün olmadığını belirtti. Hürriyet Şafak yönetiminin birleştirici değil ayrıştırıcı olduğunu belirten CHP seçmeni %30 oranında RED cevabı veren delegelerin görmezden gelinemeyeceğini belirtirken tek listeyle yapılan seçimlerin meşruiyetinin tartışılır hale geldiğini belirttiler!.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.