Uşak TV

ŞARTLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ MUHTARLIK SEÇİMLERİNİ ÇEKİŞMELİ HALE GETİRDİ

Politika

YSK'dan seçmen taşındığı iddialarıyla ilgili açıklama.

Yerel Seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerde seçim çalışmaları henüz hız kazanmamışken muhtar adayları adeta siyasi partilerden daha çok çalışıyor. Uşak Merkez ilçelerde ve köylerde muhtar adayı olabilmek için yüzlerce aday yarışacak. Muhtarların ekonomik durumlarının iyileştirilmesi muhtarlara asgari ücret ödenmesi ve sigortalarının yapılması ile muhtarlık cazip hale geldi.

Muhtarlık cazip hale gelince de özellikle köyler olmak üzere muhtar adayları arasında kıyasıya bir yarış başladı. Muhtarlık yarışını kazanmak isteyen Muhtar adayları Cumhurbaşkanının uyarılarına rağmen başka yerlerde oturan akrabalarını da kendi köy yada mahallere nakil yaptırarak seçmen sayılarını artırmaya çalışıyor. 150 Seçmenin oy kullandığı Banaz’ın Düzkışla köyünde de Muhtar adayı Recep Şimşek ve kendisini destekleyen şimdiki muhtar Alpay Duman’ın köye seçmen taşıdığı iddiaları gündeme geldi. Recep Şimşek’in Uşak’ta oturan akrabalarını ve kendisine oy verecek seçmenlerin ikametgahını köye aldırdığı ve buna şimdi ki muhtar Alpay Duman’ın ise göz yumduğu iddia ediliyor.

Muhtar Alpay Duman’ın karşı tarafa oy vermesi muhtemel sezonluk olarak Antalya da çalışan fakat köyde oy kullananların ikametgahını dürmek için yılbaşında iadeli sözde yılbaşı kutlama mesajı gönderdiği ve köyde yok şeklinde iade ettiği belirtildi.

 Seçmen taşınması ile ilgili itirazları kişiler yapamıyor. İtirazlar ancak Siyasi Partiler tarafından yapılıyor. Ancak oturmadığı halde sahte adres gösterenlere para cezası uygulanıyor.

YSK'dan seçmen taşındığı iddialarıyla ilgili açıklama

YSK'dan 31 Mart yerel seçimleri öncesi muhtarlık seçimlerinin sonucunu değiştirilmesi için şehirlerden kırsala seçmen kaydırıldığına dair iddialara ilişkin önemli bir açıklama geldi. YSK, beyan ettiği yerde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kaydının dondurulacağını açıkladı

Açıklamada, "4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle; seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur" denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.