Uşak TV

O İÇİMİZDEN BİRİ DR. ALİM TUNÇ

Politika

Dr. Alim Tunç bir çoğumuzun yakından tanıdığı bir isim. Uşak´ta yaşaıyıp ta onunla karşılaşmayan onunla tokalaşmayan onunla sohbet etmeyen kişi sayısı çok azdır herhalde.

Bizim Uşak´ın Milletvekilleri genelde görev sürelerinin sonunda Ankara´ya yerleşir ve Uşak a arada sıra da uğrarlar. Ama Alim Tunç öyle değil neredeyse her hafta sonu Uşak´ta. Uşaklılar ile iç içe oldu milletvekilliğinden sonrada. Şimdi AK Partiden yeniden Milletvekili adayı ve AK Partiye biraz daha heyecan ve hareket getirdi. Sıkı bir seçim çalışmasına başlayan Alim Tunç tıpkı 2002 deki heyecan ile Uşak´ta AK Partiye ikinci vekilliği geri kazandırmak için çalışıyor. Milletvekilliğinde gecenin ikisinde üçünde bile çalan telefonlara cevap veren Tunç Uşaklıların her derdine koşan bir vekil olmuştu.

DR. ALİM TUNÇ KİMDİR

Uşak, Eşme Ulucak köyünün mezrasındaki tek bir evde Nisan 1964 yılında bir çocuk dünyaya geldi. 9 kardeşten 7. si olarak dünyaya gelen bu çocuk, fukaralığın ve garibanlığın dibini görmüş. Yokluk yıllarında büyümüş. Babasının yanında çiftçilik yapmış, tarla taşı toplamış. Çobanlıkta asli işlerindenmiş. Keçi ve koyun çobanlığı vazifesini de bihakkın yerine getirmiş. Zeki bir çocuk fakat okuyacak parası yok. Baba harçlığı diye bir şey bilmiyor. Şehre okumak için geldiğinde başka bir mücadele başlıyor. Hem okuyacak hem de hayatını idame ettirecek parayı kazanacaktır. Simit satmayla okumaya başlıyor. Halde hamallık ve kâtiplik yapıyor, yine okuyor. Meyve kasası çakıyor yine okuyor, Tuğla fabrikasında çalışıyor, yine okuyor, at arabasında kavun karpuz satıyor okumaya devam ediyor. Okuduğu okulların başarılı bir öğrencisi. Öğretmenleri ona hayran. Düşünün sabah saat 5´de kalkıp, 7 ye kadar simit satan 7 de okula gelip okuyan, hem de başarıyla okuyan bir öğrenciniz olsa ona nasıl bakarsınız. O , ki; kimseye muhtaç olmadan, el açmadan okuyor ve en iyi şekilde okuyor. Hayran olmaz mısınız?

Başarılı bir öğrenci, her alanda başarılı. Sporda da bir numara. Futbol, hentbol, voleybol, basketbol, tenis oynuyor. Kayak ve yüzme sporlarında da iyi. Okuduğu okulların spor dallarında da temsilini fevkalade iyi yapıyor. Bu fukara çocuğu, bu Anadolu delikanlısı okuduğu liseyi birincilikle bitiriyor. Erciyes Üniversitesi Tıp fakültesini kazanıyor. Kişisel özellikleriyle buradada kendini gösteriyor. Tıp Fakültesini de başarıyla bitiriyor.

Erzurum´un Tortum İlçesine doktor olarak atanıyor. Tortum Sağlık Grup Başkanlığı görevini yapıyor. Daha sonra Uşak 1 Nolu Merkez Sağlık Ocağı, Kızılay Kan Merkezi, Belediye, Cezaevi Kurum Hekimliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi Uşak Mediko Sosyal Merkezi Hekimliği görevlerinde bulunuyor. . Son görev yaptığı yerden, yani üniversiteden 22. inci Dönem Uşak Milletvekili, olarak meclise taşınıyor. Burada da Uşak´ı en iyi şekilde temsil ediyor.

Yine Uşaktaki çalışmaları sürecinde Uşak Tıp Merkezi´ni kurarak özel sağlık alanında iş adamı kimliğiyle de tanınıyor. 

Milletvekilliği döneminde Uşak´a üniversitenin açılması, Uşak havaalanının açılması, Karma Organize Sanayii´nin açılması, köy yollarının yapılması ve genişletilmesi gibi hizmetlere imza atıyor.

Evet AKP 2. sıraadayı Dr. Alim Tunç´un hayat hikayesi yukarıda anlatılan. Bazıları diyor ki, abartmayın, o kadar da değil. Halbuki o kadar. Onun hayatında kendini bulmayan çok az insan vardır. O bir köylü çocuğudur, o bir çiftçi çocuğudur, o bir çoban çocuğudur. O, bu milletin, hayatın içinden tırmalaya tırmalaya zirvelere ulaşmış gayretli çocuğudur. O, çıktığı zirvelerde halkını kentlisini köylüsünü unutmayan,bu milletin asil çocuğudur. Bu makaleye üç resim ekliyorum. O resimlere bir dikkatli bakın. Bu sevgi alışverişi her kula nasip olur mu? Ve soruyorum dostlar haksız mıyım?

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.