Uşak TV

NURULLAH CAHAN’A ANKARA’DAN TAM DESTEK

Politika

NURULLAH CAHAN’A ANKARA’DAN TAM DESTEK

AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Nurullah Cahan, kent park ve kentsel dönüşüm projelerinin alt yapısını şimdiden yapıyor. “Uşak’ı marka kent yapmak için yola çıktık” diyen Nurullah Cahan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’dan destek sözü aldı. Cahan’ın ziyaret ettiği bakan ve bürokratlar önümüzdeki günlerde Uşak’a geleceklerini ifade etti

AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Nurullah Cahan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybetçi, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’u ziyaret ederek, kentsel dönüşüm, kent park projesi, otogar ve pazaryerinin rehabilitasyonu ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Nurullah Cahan’a, Milletvekili İsmail Güneş, AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan ve AK Parti Uşak İl Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti. Bakan Nihat Zeybekçi, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur Uşak’ı ziyaret edeceklerini ve projelerin uygulanması noktasında gerekli desteği vereceklerini kaydetti.

UŞAK EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye kentle ilgili projelerini anlatan Nurullah Cahan, “Uşak’ı marka şehir yapmak için yola çıktık. Kent Park ve Kentsel Dönüşüm ile yeni bir Uşak ortaya çıkacak. Hazırladığımız projelerin ekonomik boyutları da var. Kent Park’ta organik pazaryeri kuracağız. Burada Uşak’a özgü doğal ve yöresel ürünlerin satışını sağlayacağız. Kent Park’ın bulunduğu alandaki okullar ve kamu kurumları yeni alanlara taşınacak. Yeni alanlarda oluşacak hareketlilik zamanla ekonomik çeşitliliği de kendiliğinden getirecek. Esnafımız ve diğer hizmet sektörlerinin iş hacmi dengeli bir şekilde gelişecek. Bu sayede yeni işletmeler kentimize kazandırılacak. Ekonomik bazda kente katma değer sağlayacak bir diğer çalışmamız da termal olacak. Termal bölgeye 5 yıldızlı oteller kazandıracağız, ekonomiye ve istihdama ciddi katkılar sağlanacak. Turizm sektörü uzun vadede piyasada yer edinecek” dedi.

ZEYBEKÇİ: UŞAK’IN GELİŞMESİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye kentteki bütün kurumlarla eş güdümlü olarak çalışacaklarını ifade eden Nurullah Cahan, “Uşak’ta çok ciddi bir müteşebbis ruh var. 2’si merkezde olmak üzere 3 organize sanayi bölgesi olan Uşak, geri dönüşüm, tekstil, deri, gıda ve tarımda hızla büyüyor. Biz belediye başkanı seçilirsek, büyümeye kurumsal bazda destek vereceğiz. Kentteki sanayici, esnaf, üretici ve vatandaşla gönül köprüsü kuracağız. Sorunları karşılıklı çözme yoluna gideceğiz” diye konuştu. Bakan Nihat Zeybekçi, Nurullah Cahan’a yapacağı çalışmalarda destek vereceğini belirterek, “Hükümet olarak Uşak’ın kalkınmasını istiyoruz. Uşak halkının daha kaliteli hizmet alması ve ekonomisinin gelişmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Önümüzdeki günlerde Uşak’ı ziyaret edeceğiz ve Belediye Başkan Adayı Nurullah Cahan’ın projelerinin hayata geçmesi noktasındaki desteğimizi halkla da paylaşacağız” şeklinde konuştu.

TOKİ BAŞKANI İLE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KONUŞTU

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'i de ziyaret eden Nurullah Cahan, kentsel dönüşüm projesi ve kent park hakkında bilgiler verdi. Kentsel dönüşüm projesinin 2004-2009 döneminde tasarlandığını kaydeden Nurullah Cahan, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat talimatıyla başlayan kentsel dönüşüm projesi, büyük bir alanda uygulanıyor. Şu anda 90 bin hektarlık bir bölgeyi kaplayan ve daha önceki yıllarda tabakhaneler bölgesi olarak bilinen alanda yeni bir Uşak oluşacak. Bu konuda bazı adımlar atıldı ve biz Uşak Belediye Meclisi’nde, halkın yararına olacak bütün konularda evet oyu verdik. Önümüzdeki dönemde de kentsel dönüşümün takipçisi olacağız. Ayrıca bizim önümüzdeki dönem için hazırladığımız bir projemiz daha var. Kent park adını verdiğimiz ve yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanda önemli bir uyguluma olacak. Projenin sorunsuz bir şekilde tamamlanması ve Uşak’ın hak ettiği yerlere gelmesi için sizlerin desteğine her zaman ihtiyaç duyacağız” ifadesini kullandı. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de; “Kentsel dönüşüm projesini yakından takip ediyoruz. Projenin hayata geçmesi ve Uşak’ın marka kent olması için kurumsal bazda ne gerekiyorsa yapılacak. Aynı şekilde kent park projesi de çok iyi düşünülmüş. Projenin uygulanması noktasında TOKİ olarak gerekli bütün desteği vereceğiz” dedi. Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur da; projelerin uygulanması noktasında kurumsal bazda destek vereceklerini ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.