Uşak TV

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYI YILMAZ’DAN CEM EVİNE ZİYARET

Politika

Aleviler Yılmaz`a Büyük İlgi Gösterdi..

MHP Uşak Milletvekili Adayı Durmuş YILMAZ ve Ekibi; Uşak Işık Çakır Sultan Cem Evini’nin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek için Cem Evini ziyaret etti.

 Ziyarette Alevi Dedesi Nazmi AYDEDEOĞLU, Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret SAĞDEMİR ve Yönetim Kuruluda hazır bulundu.

Ziyarette konuşulan Cem Evlerinin ibadethane olarak sayılması, Cem Evlerinin giderlerinin karşılanması gibi konularda konuşuldu.

 Durmuş YILMAZ her zaman Alevilerden yana olduğunu, Alevilerinde diğer inanç sahibi insanlarla aynı haklara sahip olunması gerektiğini belirtti.

 Ayrıca YILMAZ vekil olursam mecliste hem partisinin hem de Alevilerin haklarını savunacağını ve daima arkalarında duracağının da sözünü verdi.

Durmuş YILMAZ 3 yıl önce Çankaya Köşkünde Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinde iken dernek başkanı Fikret Sağdemir ve yönetimi kendisini ziyaret etmişti. Bu ziyaret sırasında bir arsa satın alınması konusunu ve Uşak Belediyesinin Cem Evi yapacağını söylemişlerdi.

Durmuş YILMAZ dönemin Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül’e, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden’e ve Uşak Belediyesi Başkanı Ali Erdoğan’a bu konuyu ileterek, bu konuyla bizzat ilgilendiğini belirtti.

Gerek o dönemki ziyaretlerinden dolayı gerekse Cem Evlerindeki ziyaretlerini kabul edip kendilerini misafir ettiklerinden dolayı dernek başkanı Fikret SAĞDEMİR’e teşekkürlerini iletti.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.