Uşak TV

GÖZLER ALİ ERDOĞAN`DA.. ADAY OLACAK MI?

Politika

GÖZLER ALİ ERDOĞAN`DA.. ADAY OLACAK MI?

MHP adayını belirledi. Ak Parti adayını belirledi. Şimdi gözler CHP de ve seçimin kilit ismi bağımsız belediye başkanı Ali Erdoğan'da. Ali Erdoğan aylardır aday olmayacağım diye açıklamalarda bulundu. Hiç bir zaman adayım demedim görev verildi kabul ettim dedi. Yani aslında Ali Erdoğan bir yerlerde Belediye başkanlığına talip değilim ama görev verilirse de kabul etmem demiyor. AK Parti'den aday olabileceği hep konuşuldu. Ancak bir türlü bu gerçekleşmedi. Bir kaç defa tam geçecek ti ki AK Parti Uşak teşkilatının bastırmasıyla geri kaldı.

AK Partinin adayını belirlemesi ile şimdi gözler en az CHP kadar Ali Erdoğan'a çevrildi. Bir çok parti Ali Erdoğan'ın kapısını aşındırmaya başladı. Ali Erdoğan partilerle ilgili görüşmeleri konusunda tek kelime etmiyor. Ancak Saadet Partisi, BBP, DSP, DP gibi partilerin Ali Erdoğan ile görüştüğü siyasi kulislerde dolaşıyor.

2009 Seçimlerinde cemaat desteğini de alan Ali Erdoğan MHP'den belediye başkanı olmuş çalkantılı bir dönemden sonra partiden ihraç edilmek istenince de bağımsız kalmıştı. Ali Erdoğan'ın ihraç sebebi ise Fethullah Gülen hocayı ziyaret etmesi gösterilmişti.

Peki şimdi cemaat Ali Erdoğan'a sahip çıkar mı? AK Parti ile Cemaat arasında dershaneler nedeniyle büyük bir sorun var. Bu sorun her ne kadar ertelenmiş gibi görünse de artık AK Parti'nin cemaat desteğini alması zor görünüyor. Uşak'ta Cemaat'in Ali Erdoğan'a aday olması durumunda destek vereceği bir gerçek. Cem evi ile alevi vatandaşlarında gönlünü fetheden Ali Erdoğan eğer aday olursa MHP, CHP ve AK Partinin küskünlerinin oylarının adresi olacağa benziyor.

Peki Ali Erdoğan Aday olur mu?

Ali Erdoğan'ın kafası karışmış durumda. Ancak hemen belirtelim aday olacakmış gibi çalışmalarını sürdürüyor. Yarım kalan proje bırakmak istemiyor. Özellikle Kayaağıl termal tesislerinin açılması ile Ali Erdoğan'ın popüleritesi artmış durumda.

Aylardır aday belirleme yöntemini bile belirleyemeyen CHP de bile İl ve ilçe Başknaının Dalyan Özdemir dayatmasına karşın Dalyan olacağına Ali Erdoğan olsun diyenlerin sayısı hiç te azımsanmayacak kadar çok. CHP Ali Erdoğan'a adaylık teklifi yaptı mı yapar mı bilinmez ancak bildiğimiz bir gerçek var oda CHP'den Ali Erdoğan’ın her iki dönemde de büyük oy aldığı ve destek gördüğü. Ali Erdoğan'ı MHP ve AK partili Meclis üyeleri düşürmek istemiş ancak CHP li Meclis üyelerinin oylarıyla Ali Erdoğan başkanlıkta kalabilmişti. Yani Ali Erdoğan'ın CHP ye vefa borcu var. CHP Ali Erdoğan'a adayımız ol borcunu öde derse Ali Erdoğan kabul eder mi? Bizce eder. CHP'nin Ali Erdoğan aday olmadan seçim kazanma şansı yok bu görünen bir gerçek ancak Ali Erdoğan CHP'den yada iddiasız bir partiden aday olması durumunda CHP nin şansı artabilir. Sağ oyların bölünmesi sol bloğun işine gelir. Peki Ali Erdoğan CHP den aday olursa Cemaat destek verir mi? Bu sorunun cevabı da kesinlikle evet olur. MHP'nin küskünleri de Ali Erdoğan faktöründen dolayı CHP ye oy verebilir.

Ali Erdoğan küçük partilerden aday olursa şansı nedir?

Ali Erdoğan’ın iddiasız görünen partilerden aday olması durumunda da oldukça seçimi zorlayacağa benziyor. Yine alevi oyları, Cemaat oyları, küskünlerin oyları ve Ali Erdoğan’ın şahsi oyları eklendiğinde Ali Erdoğan seçimin en iddialı adayı konumuna gelebilir. Peki seçilme şansı var mı, böyle bir durumda kesinlikle var.

Bağımsız Aday Olursa Ne olur?

Ali Erdoğan Bağımsız aday olur ise meclis üyesi olmayacağından dolayı başkan seçilme şansı da oldukça azalır. Çünkü Belediye başkanının hizmet edebilmesi için Mecliste güçlü olması lazım. Bu nedenle Ali Erdoğan’ın bağımsız aday olma şansı hemen hemen hiç yok gibi.

Top Ali Erdoğan’da

Şimdi Uşak siyaseti Ali Erdoğan’a kilitlenmiş durumda. Top da Ali Erdoğan’da Ali Erdoğan ya topu tacı atıp oyun dışına çıkacak yada kaleye’ vurup gole çevirmeye çalışacak. Her iki halde de Uşak siyasetini oldukça hareketli günler bekliyor. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.