Uşak TV

Cumhuriyet değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür

Politika

Cumhuriyet değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür

AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Nuri demir basın açıklamasında:

“Bugün Atatürk’ün ’en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. "Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır" bu anlamlı günde Türk milletinin kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir kez daha en anlamlı cevabı vereceğine inanıyorum.

"Bu duygu birliğini koruduğumuz, kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine daha sıkı kenetlendiğimiz sürece bölücü terör hain emelleri asla ulaşamayacaktır. Ben etnik kökeni, inancı, yaşam biçimi ne olursa olsun hiçbir vatandaşımızın devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve Cumhuriyet değerlerine sadakatinden asla şüphe duymuyorum. Unutmayalım ki biz, en zor zamanlarında dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük bir milletiz

 Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da bana göre milletimizin bütün fertlerinin vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır. Bugünlerde aziz şehitlerimizin acısını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını millet olarak derinden hissediyoruz. Birlik ve beraberliğimize, anayasal düzenimize kast eden bölücü teröre karşı yürütülen mücadele, işte bu sağlam zemin üzerinde inanç ve kararlılıkla yürüyecektir. Unutmayalım ki yokluk ve imkansızlıklar içinde bile umutsuzluğa kapılmayan aziz milletimiz, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü Kurtuluş Savaşı’nı zaferle neticelendirmiştir Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye’yi, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımakta kararlıyız. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün her zamankinden daha yakın olduğumuza inanıyorum.

Ne mutlu bize ki milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş, Türkiye’yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur."

Türkiye Cumhuriyeti’nin, etrafında yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir bunda, son yıllarda yakalanan siyasi ve ekonomik istikrarın da büyük payı vardır. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğe sahip çıkarak ve Cumhuriyet’in temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edilecektir.

 "İnanıyorum ki bundan sonra da, Cumhuriyetimiz’in çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimiz’in 86. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla

milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, aziz vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.