Uşak TV

CHP’DEN ALİ ERDOĞAN’A SERT ELEŞTİRİ

Politika

CHP’DEN ALİ ERDOĞAN’A SERT ELEŞTİRİ

CHP Uşak belediye Meclis Grubu İl Başkanı Özdemir Postacı ile birlikte yaptığı basın toplantısında Belediye Meclisini zamanında toplayamayan Belediye Başkanı Ali rdoğan’ı suçladı. CHP adına açıklama yapan Belediye CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Ramazan KARAHAN:

 

“5393 sayılı belediyeler kanunun ilgili maddeleri gereği belediye başkanı belediye meclisini her ayın ilk haftası içinde olağan toplantılara çağırıp gündemindeki konuları belediye meclisinin görüsüne sunar hükmü mevcuttur.

Bildiği gibi belediye meclisi kasım ayı toplantısı 5 Kasım 2009 günü yapılması gerekirken yine ilgili belediye kanunu ve uygulama yönetmeliğine göre toplantı çağrıları çağrı pusulası tarihi ve toplantı tarihinin dışında en geç 3 gün önce duyurulması gerekmektedir.

Ne var ki Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan toplantı çağrısını süresi içersinde yapamadığı nedeni ile 12 Kasım 2009 tarihinde yapılacağı duyurulmuştur.

Şunu önemle belirtmemiz gerekiyor söz konusu gündemi içinde

—Belediyenin 2010 Mali yılı gelir-gider bütçesinin görüşülmesi

—2010–2014 yıllarını kapsayan 5 yıllık stratejik planın görüşülerek karara bağlanması gibi Uşak Belediyesinin cari harcamaları, personel maaşları ve yatırım harcamalarının tümünün görüşüleceği bunun yanında Uşak’ın 5 yıllık geleceğinin planlanması konuşulup karara varılacaktı.

Şimdi bunlar Uşak Belediyesi’nin büyük ihmali nedeniyle önemli konular knuşulamamış, karara varılamamış ve çok vahim kabul edilecek durumlar ortaya çıkmıştır.

Uşak CHP olarak biz bütün bu beceriksizlikler karşısında Uşak Halkının ortak menfaatlerini, Uşak’ın gelecekteki yatırımlarını göz önüne alarak bu durumun sadece belediye başkanını değil, aynı zamanda Uşak halkını da cezalandırılacağını akıldan çıkarmamalıyız.

Gelişen bu sorunlara rağmen bu kez daha önce 11 maddeden ibaret Belediye Meclisi gündemi 16 maddeye çıkarılmış ve gündem değiştirilmiştir.

Bu şartlarda:

1- Bu toplantı daha önce yapılamayan toplantının devamı mıdır?

2- İlk toplantıyla ilgisi yok ta yeni bir toplantı mıdır?

 

Bizlere düşen parti çıkarlarını ikinci plana atıp Uşak’ın çıkaranı, halkın çıkarlarını ön plana çıkararak mecliste grubu bulunan üç parti meclis grupları bir araya gelip, Belediye Başkanı ile birlikte bu sorunu aşmalıdır. Aksi takdirde ileride tamir edilmesi mümkün olmayan olaylarla karşı karşıya gelebiliriz.

Bütün bu gelişmeleri halkımızla paylaşmak ve bilgisine sunmak istiyoruz” dedi.

 

 

Diğer taraftan bazı çevreler Perşembe günü yapılacak olan Meclisin kanunlara aykırı olacağını ve bu mecliste alınan kararlarında geçersiz kalacağını iddia ediyor. Bu meclis toplantısından sonra da belediye yine depremler olacağı ve bazı müdürlerin yerlerinin değişebileceği gelen bilgiler arasında.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.