Uşak TV

CHP UŞAK TEŞKİLATI TAM KADRO REFERANDUMA ÇALIŞIYOR

Politika

CHP Uşak Teşkilatı Refadum çalışmalarına milletvekilinden üyesine büyük bir özveri ile çalışıyor.

 CHP Uşak Teşkilatı Refadum çalışmalarına milletvekilinden üyesine büyük bir özveri ile çalışıyor. CHP liler Referandumda neden hayır denmesi gerektişğini köylerde, şehir merkezinde ev ve işyerlerini tek tek ziyeret ederek anlatmaya çalışıyorlar.
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İl Başkanı Ali Karaoba, Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan ve partiller ile birlikte bugün Bir Eylül Sanayi Sitesi esnafını ziyeret ettiler. 

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, partisinin 16 Nisan Anayasa referandumu için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek: "Uşak'ı karış karış geziyoruz ve ülkemiz için hayırlı olacağını düşündüğümüz kararın nedenlerini anlatıyoruz. Biz şu anda önümüze getirilen Anayasa değişikliğini uygun görmüyoruz. Daha makul, toplumu kucaklayan, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi destekleyen, Türkiye'nin kaderinin 80 milyonun elinde olduğu ve denetlemeye açık bir sistemi öngören bir Anayasa değişikliğine elbette evet deriz. Fakat şu anda önümüze oylamak için sunulan pakette evet dememiz mümkün değil. Çünkü bu Anayasa paketi, Türkiye'nin önünü açmaz" dedi. Türkiye'nin Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler çizgisinden sapmaması gerektiğini ifade eden CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimiz, bu cennet vatanı yok edilmek istendiği bir dönemde, ayakta tutmayı başarmışlar. Kurtuluş savaşının ardından yeniden bir sistem kurulmuş ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisine dahi sınırsız yetki istememiş. Son sözü her zaman için gazi ve yüce Meclis'e bırakmış. Ulu Önder Atatürk, yönümüzü hep muasır medeniyetler seviyesine dönmemizi istemiş. Muasır medeniyet için de doğu veya batı gibi bir ayrım yapılmamış. Bugün ekonomik ve demokratik bazda önde olan ülkelerin neredeyse tamamında parlamenter sistem var. Sadece ABD'de başkanlı sistemi var ve orada denetim mekanizması çok sıkı. Biz Türkiye'nin muasır medeniyetler hedefinden sapmaması ve her zaman ileriye gitmesi için bu referandumda hayır oyu vereceğiz" dedi.

































Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.