Uşak TV

CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ ÖZKAN YALIM'A SUÇ DUYURUSU

Politika

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım hakkında, Türkiye'de kalan Suriyeli mültecilere yönelik sözleri dolayısıyla suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım hakkında, Türkiye'de kalan Suriyeli mültecilere yönelik sözleri dolayısıyla suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
Özkan, partisinin Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ve İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Yalım'ın, "Suriye'den gelen mülteciler, sürekli suç işlemektedirler. Vatanlarını savunmaksızın bu ülkeye sığındıkları için pek de korunacak durumları yoktur" dediğini ifade eden Özkan, "CHP Uşak Milletvekili hakkında, işlemiş olduğu ayrımcılık suçu dolayısıyla suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da yakın zamanda Kilis ve Şanlıurfa'da bulunduklarını belirterek, "Kilis tarihi destan yazıyor. Kilis'te 93 bin vatandaşımız yaşıyor ancak bugün itibarıyla Kilis'te Suriye'den gelen 127 bin misafirimiz var. Vatadaşlarımızın gelen misafirlere ilgisi, alakası, ensar ruhu her türlü takdirin üzerinde" diye konuştu.

Öncüpınar'daki anaokulunda Suriye'den gelen 700 öğrencinin olduğunu ifade eden Özkaya, okudukları İstiklal Marşı'nın gözlerini yaşarttığını söyledi. Özkaya, Kilis'in Nobel Barış Ödülü'nü hak ettiğini belirtti.

"Nefret ve ayrımcılık suçu"

Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan da tarihte Türkiye'nin Balkanlar'dan, Kafkasya'dan, Sovyetler'den, İran'dan, Suriye'den gelen çok sayıda kişiye kucak açtığını anımsattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Türkiye'ye sığınan insanlarla ilgili "ahlaka, insafa ve hukuka" yakışmayan açıklamalar yaptığını savunan Birkan, bunun Türk Ceza Kanunu'nda "nefret ve ayrımcılık suçu" olduğunu söyledi.

İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım da Suriyelileri misafir etmenin, insanlığın gereği olduğunu vurgulayarak, Türkiye'de yaşanan bir kısım olayları Suriyelilere mal etmenin doğru olmadığını dile getirdi.

Yıldırım, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'ye sığınan kim varsa misafir edeceklerini kaydetti.

Yorumlar (5)

mehmet 8 Yıl Önce

Ben chp li değilim ama Özkan Yalım beyi bu konuda taktir ediyorum Türkiye nin kendi vatandaşı AÇ ken suriyeli leri de Türkiye de doyurmak zorunda değiliz adamlarin yediği önünde yetmediği ardında algı yok vergi yok bu insanların kendi vatanina toprağına bile saygısı yok NEDEN BESLIYORUZ BUNLARI BIZ YARIN OLAKI BIR SAVAŞ ÇIKMIŞ OLSA BUNLARA ARKAMIZI DONMEYE BILE GELMEZ TAYIPCIM BUNLARI GETİRDİ OY ALMAK ICIN TAMAM ARTIK CUMHURBASKANI DA OLDUN GONDERE BILIRSEN GÖNDER SURİYE LILERI

ULUBEYLİ 8 Yıl Önce

mi̇safi̇r etti̇ğni̇z suri̇yeli̇leri̇n halleri̇ne istanbul da bi gör eğer senin misafirperverliğin böyleyse hiçbir laf yok sizlere brovvo

Cix 8 Yıl Önce

Özkan yalım ın söledikleri doğru bence

VATANDAŞ 8 Yıl Önce

vatandaş ta özkan bey gibi düşünüyor kesin biz gidelim onlara birakalim durumuna geldi ortam

hasan 8 Yıl Önce

suriyeliler konusunda referandum yapılması gerekiyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.