Uşak TV

CHP UŞAK İL ÖRGÜTܒNÜN SON DURAĞI ULUBEY AVGAN BELDESİ OLDU

Politika

CHP UŞAK İL ÖRGÜTܒNÜN SON DURAĞI ULUBEY AVGAN BELDESİ OLDU

CHP Uşak İl Örgütü, seçildiği 14 Mart 2010 tarihinden bu yana Uşak’ta 50’yi aşkın köyü ziyaret etti. CHP’nin son durağı Ulubey ilçesine bağlı Avgan Beldesi oldu.

Burada belde sakinleri ile yapılan toplantı adeta miting havasına dönüştü. Toplantıyı izlemek isteyen belde sakini çok sayıda olunca, yer bulmayan Avganlılar, yol boyunca sıralandılar.

Toplantıya; CHP Uşak İl Başkanı İsmail Demirel, CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan, CHP Ulubey İlçe Başkanı Selim Saka, CHP Ulubey İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yandım, CHP’li Avgan Beldesi Belediye Başkanı Mümin Bayer ve 200’ü aşkın Avganlı katıldı.

CHP olarak her konuda alternatif çözümleri olduğun kaydederek söze başlayan CHP Uşak İl Başkanı İsmail Demirel, “Türk köylüsü ve çiftçisi dışa bağımlı politikalar yüzünden her geçen gün gerilemekte ve yok olmaya yüz tutmaktadır. Bu konuda en basit örnek verirsek, Köylünün tarla sürmek için kullandığı traktöründe yaktığı mazottan yüzde 18 KDV alınmaktadır. Ancak, yatı, kotrası olanların kullandığı akaryakıttan alınan KDV ise yüzde sıfırdır. Böyle adalet olmaz. CHP, sizlerin desteği ile bu haksızlığı giderecek, gemiden kotradan daha yüksek KDV, çiftçinin traktörüne kullandığı akaryakıttan yüzde 1 KDV alacaktır. Ulu Önder Atatürk, “Köylü milletin efendisidir” demiş, CHP, yıllardır tarım ve köy politikalarını bu eksen üzerinde yürütmüştür. Ne yazık ki ülkeyi her alanda dışa bağımlı hale getirmeyi marifet sanan ve özellikle 8 yıllık AKP iktidarı döneminde ayyuka çıkan dışa bağımlı politikalar yüzünden köylümüz ve çiftçimiz gün be gün gerilemiştir” dedi.

Başbakan’ın İsrail’e karşı yaptığı çıkışlara da değinen Demirel, “İki yıl evvel de İsrail’e “One Munite” çıkışı yaptın. Ondan sonra da İsrail’e mayınlı arazileri vermeye kalktın. Heronlar aldın. Türk köylüsünü İsrail’in domates çekirdeğine muhtaç ettin. İsrail’in yaptığı insanlık dışı saldırılara ve cinayetlere elbette onay vermek mümkün değil. İsrail, kendi emelleri uğruna acımadan insan öldürüyor. Ama Sayın başbakan. Sizin tarımda uyguladığınız yanlış politikalar da çiftçimizi, köylümüzü ve halkımızı öldürüyor. Tarım politikalarınızın samimi olduğuna ben de köylü de inanmıyor.

Köylüyü işçiyi bıraktınız. Her yere yandaşlarınızı atamak için uğraşıyorsunuz. Bunun en son örneğini de Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine okullara yaptığınız müdür atamalarında gördük. Okullara müdür olarak yeterli puan alanların yerine, hiç sınava girmemiş ya da baraj puanını altında kalanları atadınız. Derdiniz, kendi eş dost ve yandaşları bir yerlere getirerek, ülkeyi ele geçirmek değil mi? Anayasa değişikliklerini de bunun için yapıyorsunuz. Türkiye’de ele geçirilemeyen iki kurum kaldı. 1- Yargı 2- CHP, anayasa değişiklikleri ile yargıyı da ele geçirip tam diktatörlüğünüzü ilan edeceksiniz. Ama size bu fırastı vermeyeceğiz. Yerel seçimlerde verdiğiniz o kadar makarna, kömür, para Avgan’ı satın alamadı. Eşmeyi, Ulubey’i Banaz’ı, Karahallı’yı da satın alamadı. Referandumda da seçimde bu halk size dünyanın kaç bucak olduğunu gösterecektir” dedi.

Daha sonra sohbet şeklinde devam eden toplantıda söz alan Avganlılar, “Eskiden sadece tarım kredi kooperatiflerine ya da Ziraat Bankasına borçlanırdık. Şimdi birçok bankaya borç ve faiz birikti. Ödeyemiyoruz. Geçen yıl soğan ektik. Çuvalı 5 TL’den satmadık. Tarlada kaldı. Bu yıl ise soğan olmadığı için fiyatları uçtu. Tarım politikalarındaki dengesizlikler bizi mahvetti” şeklinde yakındılar.

 

 

 

 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.